fidox 02.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 bardzo chciałbym uzyskać taki efekt:http://images42.fotosik.pl/56/d979ee4ae180b234m.jpg' alt='d979ee4ae180b234m.jpg'> obawiamy się z żoną o utrzymanietrawertyn ma dziurynie wiem czy impragnat pomożea już na pewno w te dziury wejdzie np mydło czy kamień poza tym jakieś kwasy moga go niszczyć poradździe gdzie takie kupić w rozsądnej ceniemyślałem też aby np do wysokości 120 dać gres polerowany ala trawersyn a powyżej dać takie kamienne aha w sklepie powiedzieli że nie polecają trawertynu do łazienek ze względu na pory - więc prosze o info co to za skała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Wyjście jest takie, że musisz nabyć trawertyn żywicowany i antykowany. Pory ma zamknięte a i fakturę ma bardzo fajną.Cenowo nie mam pojęcia jak stoją takie płateczki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 02.02.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 tylko że nigdzie czegoś takiego nie widziałem w sprzedaży czy ktoś widział?jeżeli tak to proszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A ja widziałem Tu masz link do strony http://www.rogala.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 obawiamy się z żoną o utrzymanie trawertyn ma dziury nie wiem czy impragnat pomoże a już na pewno w te dziury wejdzie np mydło czy kamień poza tym jakieś kwasy moga go niszczyć Trawertyn ze zdjecia ma zafugowana cala powierzchnie . Swietnie nadaje sie do lazienek . Po zaimpregnowaniu oczywiscie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 02.02.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 a mógłbyś wskazać konkrttny link bo nie mogę znaleść na jego stronie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 02.02.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 czyli rozumie że bierzemy surowy trawertyn i fugujemy go na całegopotem nie mamy porów następnie impregnujemy czy tak?ktoś to sprawdził? świetny sposób tylko czy mogę zaufać na całego temu pomysłowi i wstawić nawet w prysznicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 czyli rozumie że bierzemy surowy trawertyn i fugujemy go na całego potem nie mamy porów Dokladnie wlasnie tak . Trawertyn bardzo mi sie podoba . Do tego stopnia , ze jedna lazienke u siebie , wylozylem surowym trawewrtynem . Prysznic rowniez . Po zafugowaniu , pory znikaja . Nalezy tylko polozyc impregnat , bo po namoczeniu , czasowo sie przebarwia . Surowy trawertyn jest o tyle bardziej interesujacy od zywicowanego , ze wybarwia sie pod wplywem fugi na jej kolor . No i ciagle wyglada na naturalny kamien . Moim zdaniem najladniej wyglada zafugowanie w kolorze bez . Z ciekawostek przy montazu : krawedzi nie nalezy laczyc na 45* . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Fidox Tu rowniez jest trawertyn fugowany w prysznicu . Jest to jedna z moich realizacji . http://img223.imageshack.us/img223/4376/wnetrza002jz6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 02.02.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 niezmierne dzięki za odpowiedźa już myślałem że się poddamwszystkich pytałem i każdy odradzał bo utrzymanie jest nie do zniesienia prosze napisz dokładnie jaką fugę mam używać?czy zwykły mapej?czy jaieś epoksydowe cuda no i jaki do tego impregnat prosze o nazwy proszę o więcej zdjęć na maila i co masz na myśli pod kątem 45st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 http://img133.imageshack.us/img133/3735/wnetrza004pr6.jpg To jest wnetrze prysznica . Trawertyn laczymy na zaklad . Ciecia fugujemy rowniez . Tnie sie bardzo ladnie . Fugujemy zwykla fuga , taka od 0 . Moze byc oczywiscie Mapei . W zadnym wypadku epoksydowa .Nie pamietam nazwy impregnatu , ale ma byc do kamieni . Kleimy na klej bialy . Jezeli chodzi o utrzymanie w czystosci , to nie jest bardziej uciazliwy od plytek ceramicznych , czy gresu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 02.02.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Czyli fuga zwykła np mapeinie wiem co to znaczy 0 klej biały? Jeżeli ktoś zna nazwy:klejufugiimpregnatu to prosze o konkretny model dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 http://img407.imageshack.us/img407/921/wnetrza006xt3.jpg Ta sama lazienka .Klej Sopro FF-455 , Mapei Adesilex P-9 bialy . Najlepiej mi sie nimi pracuje . Fuga dowolnej firmy . Moze byc Mapei , Sopro , Ceresit . Wazne zeby na opakowaniu pisalo 0-2 lub 0-5 lub cokolwiek z 0 na poczatku . To jest zeby byla bezpiaskowa . Waska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 02.02.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 to jeszcze może ktoś podpowie jaki to kolor ma ten trawertyn którego zdjęcie jest na poczatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 03.02.2009 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Z wszystkim się zgodzę tylko za fugowane dziurska w trawertynie fugą kolorowa jeszcze w kolorze kamienia to trochę błąd, bo, po co komu trawertyn z niewidocznymi dziurami.To kwestia gustu.Trawertyn żywicowany żywicą bezbarwną i antykowany wygląda naturalnie i otworki robią wrażenie pustych a niezaklejonych jak w wypadku za fugowanych.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 03.02.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 z tego co ja rozumie to fuga ma być w innym kolorzelekki odcień innego np. beżu wtedy to wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W leroy merlin - kilka rodzajów, w tym surowy, żywicowany i fugowany w płytkach 30x60.Wybrałam żywicowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 03.02.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 jakie ceny były każdych z nich?i czy można np flaksem ciąć takie płtyki aby uzysakać mniejsze i nienaturalneczyli czy się uda dociąć? i potem połamać tak aby wyszły niby stare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 jakie ceny były każdych z nich? i czy można np flaksem ciąć takie płtyki aby uzysakać mniejsze i nienaturalne czyli czy się uda dociąć? i potem połamać tak aby wyszły niby stare? A po co ? Są też takiej jak na Twoim zdjęciu. Łamać trawertyn ? Może po prostu zajrzyj do LM. Tam jest najtaniej. A jak nie - to firma z kamieniami - i już. Wrzuć w googlarkę "trawertyn". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 03.02.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 byłem w leroyunic nie ma takiego małegoja chce 10x10 i nie maa wiem że tam jest dobra cenatylko że nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts