Broda79 02.02.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W odpowiedzi na płaczliwe narzekania jednego z forumowiczów zakładam tutaj w opozycji Klub Prawdziwych Mężów zwany również Klubem Prawdziwych Mężczyzn. Do niego to zapraszam te osoby, które dzielnie, twardo i mężnie, jak prawdziwi mężczyźni, dźwigają na swoich barkach przecudowny i jakże miły obowiązek utrzymania i opiekowania się rodziną. nie twierdzę, że moja zona akurat nie marudzi, bo takiej żony nie ma, ale jako PRAWDZIWY MĄŻ - MĘŻCZYZNA z miłości i z miłością przyjmuje te nieliczne ciosy i staram się w prowadzeniu domu pomagać jak tylko się da i jak zdolności moje na to pozwalają. W związku z tym, w opozycji do bardziej wrażliwej części męskiej (niby) części postanawiam założyć Klub Prawdziwych Mężów (Mężczyzn) w skrócie KPM. Do jego głównych założeń proponuję następujące punkty: 1. Być zawsze wsparciem naszej partnerce zarówno jako pomoc w wypełnianiu części domowych obowiązków jak i odciążeniu jej od niektórych czynności, jakie sami bez większego wysiłku jesteśmy w stanie wykonać. Bo do jasnej anielki wiem że kanapka od zony jest lepsza, ale nie wymagajmy tego od niej jak akurat kwiatki przesadza albo dziecka myje. Nam by sie też nie podobało, gdyby ktoś oderwał nas od naszych "robótek".Jezeli chodzi o "podaj mi piwo kobieto" to juz bez dyskusji po piwsko sami idziemy do lodówki i jeszcze drina żonie robimy. 2. Brudne skarpetki, bluzki itp itd wrzucamy w kosz do tego przeznaczony, sweterki, bluzki itp itd do szafki albo przynajmniej w miejsca mało widoczne. 3. Czasem nawet w stosunku do zony używajmy mydła, gąbki, pasty i dezodorantu. W końcu ona z nami przebywa na co dzień. 4. Nie upijajmy się na każdej imprezie jak koledzy/mężowie. Nie przynośmy im wstydu a raczej powód do dumy, kiedy męża koleżanki z pracy będziemy musieli wynosić z pięcioma innymi przytomnymi kolegami. Poza tym ma to swoje plusy - na drugi dzień zero kaca i wdzięczność ogromna żony naszej a także - to co dla mnie bezcenne - błysk dumy z Nas panowie w oku ukochanej. 5. Drobne ale ważne - otwierajmy naszym żonom drzwi w samochodzie. To podstawowa zasada kultury. Nie traktujmy żony ja kolegę tylko jak damę. 6. Myślimy o tym, w jaki sposób zawracamy się do naszego kochanie w towarzystwie. Pamiętamy, ze nasza żona to nasz skarb. Im bardziej go chwalić będziemy tym bardziej będzie on cenny w oczach innych. Oczywiście program Nasz, w przeciwieństwie do miększej opozycji, będzie rozwijał się stopniowo i nie będzie party na trzech zasadach - daj mi jeść, daj mi pić, daj mi święty spokój. To program nierozwojowy, zacofany i pochodzący z najgłębszych zakamarków ciemnogrodu. Pozdrawiam - Prawdziwy Mężczyzna - tymczasowy prezes KPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.02.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Przepraszam........pozwolilam sobie przeczytac i podoba mi sie , bardzo mi sie podoba...wiec niesmialo zapytam.......Panie Prezesie ....... ...................Czy moge sie zapisac ? PS. Najgorsze to te skarpetki ........one przedsiebiora nieustajace nocne wycieczki....juz naprawde nie wiem co robic......juz nawet pytalam sie na forum i wyszlo na to, ze zawsze jedna z pary zjada pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 02.02.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 jesteś kobietą a u nas jest równouprawnienie (wynika z tego że piszesz "przeczytałam"). Jeżeli uważasz, że to co powyżej napisałem dotyczy prawdziwego faceta to proszę bardzo. Kobiety u nas mile widziane. A męża masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.02.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Co z tego, ze jestem kobieta jak z opisu wyraznie wynika, ze jestem takze p r a w d z i w ym facetem ? ? ? ! ! ! Co mam robic ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 rozumiem i tutaj Żony ewidentnie widać waszą perfidię w taki sposób zniszczyć swojego męża, tak go upodlić na forum publicznym, nie wierzę, że pisał to Mężczyzna, dobrowolnie i bez przymusu, takie coś nie funkcjonuje, muszę się zastanowić, czy nie powiadomić o tym odpowiednich czynników odpowiedzialnych za przemoc w rodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 02.02.2009 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ale ja nie mam nic na przeciwko. Pytałem tylko z ciekawości bo nik wskazuje na coś innego... Jesteś w klubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 02.02.2009 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 rozumiem i tutaj Żony ewidentnie widać waszą perfidię w taki sposób zniszczyć swojego męża, tak go upodlić na forum publicznym, nie wierzę, że pisał to Mężczyzna, dobrowolnie i bez przymusu, takie coś nie funkcjonuje, muszę się zastanowić, czy nie powiadomić o tym odpowiednich czynników odpowiedzialnych za przemoc w rodzinie Jestem najprawdziwszym mężczyzną, napisałem to bez przymusu, tylko, że ja jestem kulturalny, inteligentny, dobrze wychowany, nie traktuję zony jako pomocy domowej. oczywiście, że taki układ dzieła w dwie strony. Ponieważ oboje z żona pracujemy, ona troszkę więcej nawet, więc nie ma sensu, żebym udawał, ze to ja utrzymuje rodzinę. Ale ale Panowie... Czy już nie ma prawdziwych mężczyzn???? Tacy miętcy jesteście??? Tylko się umiecie użalać nad sobą???? Gdzie Ci mężczyźni??? Jeden tylko jest, co potrafi się publicznie przyznać, ze pomaga w domu (robię drzewo, myję okna, klatkę schodową, wynoszę śmieci, czasem coś ugotuję - bo lubię). Oj chyli się ku upadkowi nasza cywilizacja jak już same ciamajdy i cioproki zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.02.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Hihi, wypraszam sobie bo dopoki istnieja kobiety -prawdziwi faceci , cywilizacja bedzie miec sie doskonale. Jestesmy lebskie plus mamy intuicje czyli inteligencje emocjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.02.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No to mój mąż teraz mógłby zostac klubowiczem, bowiem: 1. odciąża mnie z niektórych czynności domowych: parzy sobie herbatę i kawę, robi sobie sniadania, ale ja za to przynosze mu pół piwa z lodówki ! I sobie robię drinka ! 2. brudne skarpetki zawsze sa w koszu na brudy, a czyste w szafkach i szufladach 3. mydlo, pasta, dezodorant i gabka uzywane w odpowiednich ilościach 4. nie upija sie nigdy na żadnej imprezie, ale kolegów pomaga zaciagnąc do łóżka jak nie moga dojść o własnych siłach 5. nie traktuje mnie jak kolege przy samochodzie ale jak zonę 6. chwali mnie przy obcych 7. kuwete kota czyści codziennie, wyciera mu oczka i głaszcze i odkurza kołtuny z sierści a przy okazji prawie całe mieszkanie 8. czasem myje naczynia jak juz w zlewie sie nie mieszczą i nie w czym herbaty zrobic .... 9. myje kibelek i sam przypomina o zakupie domestosów itp., ba ! nawet w sklepie sam wybiera zapachy ! czasem myje wannę i umywalkę (a własciwie to zawsze , bo ja sobie nie przypominam żebym myła, no to chyba on to robi .... ) 10. wykonuje tez inne drobne upierdliwe czynności ... i sie nie skarży na swój los (bo to i tak nic nie pomoże) Z wdzieczności za powyższe zadaję mu nieliczne ciosy .... No i wybaczyłam już, że nie rozróżniał maxów od gazobetonu. Nie kazdy na wszystkim sie musi znać. Ja np. nie znam sie na hi-fi i nie umiałabym podłączyc domowego kina ! No, to może byc zaocznie czlonkiem klubu ? Broda, prawdziwy mężczyzno, ma z Ciebie żona pociechę ! Dobry z Ciebie czlowiek musi byc ! Jak to milo takie rzeczy czytać ..... No patrzcie, patrzcie ... opozycja sie stworzyła .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.02.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 I co? Mam się chwalić?? niebede! Za to mam dwie uwagi: po pierwsze: lump praski, jak sama nazwa wskazuje jest onym a nie oną,tylko się dobrze maskuje. po drugie: broda79 jest krótko po ślubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tazor 02.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W odpowiedzi na płaczliwe narzekania jednego z forumowiczów zakładam tutaj w opozycji Klub Prawdziwych Mężów [...] Amerykanie mają na to bardzo trafne określenie... pussy whipped Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Broda79, jak to jest z tą krową co dużo ryczy................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.02.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ten klub to prowokacja jakaś? może jeszcze nie puszczać bąków, klatę golić, sikać na siedząco i fascynować się co najmniej jednym serialem typu m jak mdłości. przepraszam cię bardzo Broda79, może uszło to twojej uwadze ale zrobiono ci pranie mózgu - jesteś męską feministką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 1. ten klub to prowokacja jakaś? 2.może jeszcze nie puszczać bąków, klatę golić, sikać na siedząco i fascynować się co najmniej jednym serialem typu m jak mdłości. 3.przepraszam cię bardzo Broda79, może uszło to twojej uwadze ale zrobiono ci pranie mózgu - jesteś męską feministką przepraszam, że sie wtrącam, ale: 1. to nie prowokacja tylko konkurencja 2. można puszczac, tylko nie po fasolóweczce (bo tak jak zona Chef Paula postąpimy !) klaty nie golić, nie sikac na siedzaco, pod warunkiem, że będziecie myć po sobie kibelek (tak jak mój !) seriale odpuszczamy 3.nie zrobiono mu żadnego prania mózgu, pisze prosto z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.02.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Renia Ty, chyba nie wierzysz w to co piszesz ale w jednym się z Tobą zgadzam, ze stopką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.02.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 czasem tak bajdurzę sobie ...... jak mam dobry humor ! A dzisiaj mam !!! Dostałam podwyżkę, byłam na fajnych warsztatach w weekend i wybieram sie na kolejne, w ten weekend (takie związane z rozwojem osobistem , nareszcie mam dla siebie czas !) I w ogóle fajnie jest...... a co do stopki ..... to w jakims momencie każdy dojdzie do takich wniosków, wystarczy pożyc te ....dziesiat lat i kupić se kota brytyjskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 02.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 1. ten klub to prowokacja jakaś? 2.może jeszcze nie puszczać bąków, klatę golić, sikać na siedząco i fascynować się co najmniej jednym serialem typu m jak mdłości. 3.przepraszam cię bardzo Broda79, może uszło to twojej uwadze ale zrobiono ci pranie mózgu - jesteś męską feministką przepraszam, że sie wtrącam, ale: 1. to nie prowokacja tylko konkurencja 2. można puszczac, tylko nie po fasolóweczce (bo tak jak zona Chef Paula postąpimy !) klaty nie golić, nie sikac na siedzaco, pod warunkiem, że będziecie myć po sobie kibelek (tak jak mój !) seriale odpuszczamy 3.nie zrobiono mu żadnego prania mózgu, pisze prosto z serca Renia Gdzieś Ty go znalazła? Bo jeśli taki nie był od początku, to nie wykręcisz się. Kiedyś dosięgnie cie ręka sprawiedliwości, a twój biedny mąż będzie pomszczony . To nie jest normalne! Jak można tak nisko sprowadzić biednego męża Żeby tylko moja ślubna tego nie przeczytała! Przez Twoją niecną działalność propagandową będę się w nocy zrywać, śniąc że moja to czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 3.nie zrobiono mu żadnego prania mózgu, pisze prosto z serca chwila chwila - TY jesteś jego żoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 I co? Mam się chwalić?? niebede! Za to mam dwie uwagi: po pierwsze: lump praski, jak sama nazwa wskazuje jest onym a nie oną,tylko się dobrze maskuje. po drugie: broda79 jest krótko po ślubie. Jessssstem kobieta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 02.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 I co? Mam się chwalić?? niebede! Za to mam dwie uwagi: po pierwsze: lump praski, jak sama nazwa wskazuje jest onym a nie oną,tylko się dobrze maskuje. po drugie: broda79 jest krótko po ślubie. Jessssstem kobieta ! Oj! Coś kręcisz lumpiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts