Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Prawdziwich Mężów

Broda79

Recommended Posts

ok.. przebrnalem...

Nie za bardzo sie zgadzam z broda, bo to mi troche wazelina smierdzi.... Ale z drugiej strony to nie rozumiem "tradycyjnego" modelu polskiej rodziny, czyli schlany maz i dwuetatowa zona (1 w domu, a 2 w pacy)..

Najwazniejsze to sie chyba dogadac... Ja lubie gotowac wiec to robie, zona nienawidzi gotowac wiec sprzata.. do niej nalezy obsluga pralki, a do mnie zmywarki.. jak ona chce pic na imrezie to pije, nastepnym razem ja pije, a jak chcemy oboje pic to idziemy na piechote..

nie wiem w czym problem.. wszystko to kwestia dogadania i zakochania. Ludziom sie nie chce gadac i nie chce sie do-gadac. Wola sobie wzajemni "wydzierac" chwile wlasnej przyjemnosci zamiast pozwolic sobie wzajemnie..

Ludzie mi mowili ze te zakochanie minie po 2 latach.. jak minely to powiedzieli ze po 4 potem po 10... 10 jeszcze nie osiagnelismy, ale jak narazie nie mamy dosc.. Nie wierze w to.. poprostu ludzie sa leniwi i wola zyc jak dzieciaki, najlepiej jakby ktos ich jeszcze podcieral i karmil.. bo po co sie meczyc skoro zona to zrobi lepiej...

pozdro..

• Odpowiedzi 182
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

piterazim napisał:

my też dzielimy się po równo (........)- ja jadę na - ona kieruje z

ona gotuje ja jem ,ja bałaganię ona sprząta, ja brudzę ona pierze

Jak jej pasuje taka rownosc to nie widze problemu :)

Znam kilka takich malzenstw.. fajnie im sie zyje... i wszyscy fajnie udaja ze tak im jest dobrze, bo mysla (lub musza myslec) ze "tak juz jest" i nic sie nigdy nie zmieni...

Mam wśród znajomych wieloletnie małżeństwo, w którym:

on zarabia pieniążki

on robi zakupy

on pierze i sprząta

on podejmuje gości i gotuje

a ona po prostu j e s t !

Kilka ładnych lat żałowaliśmy faceta - że taki biedaczek wykorzystywany, ale okazało się, że on uwielbia ten wianuszek kobiet wokół siebie na spotkaniach towarzyskich. Kobiet, które podziwiały jego zaradność, pracowitość i miłość do żony - bo wpatrzony w małżonkę jak w obraz :D

Nie wiem, czy też bym tak chciała. Tzn. wiem! Nie chciałabym.

Ale oni się dobrali i jest im razem dobrze.

Najważniejsze to się dobrać a potem dograć /dogadać /, jak napisał Xiff.

Czy Broda zaznaczyl, ze prawdziwy facet powinien tez t a n i w utrzymaniu ? ! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

chyba raczej nie - patrz punkt 3 statutu

Czasem nawet w stosunku do zony używajmy mydła, gąbki, pasty i dezodorantu. W końcu ona z nami przebywa na co dzień.

a to kosztuje - a niech taki mąż ma włosy, to trzeba jeszcze szampon doliczyć