Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Prawdziwich Mężów

Broda79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 182
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam wśród znajomych wieloletnie małżeństwo, w którym:

on zarabia pieniążki

on robi zakupy

on pierze i sprząta

on podejmuje gości i gotuje

a ona po prostu j e s t !

miłość do żony - bo wpatrzony w małżonkę jak w obraz :D

eeeeeee..... któś go zaczarował .... jak sie obudzi, to mu zasłona z oczu spadnie i zobaczy ja w innym świetle :D

Eugeniusz !!!

Chlopie, nie każdy chłop (taki jak Broda) to mięczak i nie każdy twardziel czy macho (tak jak Ty) .....

oprócz bieli i czerni istnieje mnóóóóóóstwo odcieni popielu .....

lubimy generalizowac, ach jak lubimy... i w skrajności wpadać .....

no no no no tylko nie chłopie :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: - oczywiście masz rację, ale post brzmi baaaaaaaaaaardzo dziwnie iiiiiiiiiiiiii moooooooooooooooocno naciągany :wink: :wink: :wink:

W odpowiedzi na płaczliwe narzekania jednego z forumowiczów zakładam tutaj w opozycji Klub Prawdziwych Mężów zwany również Klubem Prawdziwych Mężczyzn. Do niego to zapraszam te osoby, które dzielnie, twardo i mężnie, jak prawdziwi mężczyźni, dźwigają na swoich barkach przecudowny i jakże miły obowiązek utrzymania i opiekowania się rodziną. nie twierdzę, że moja zona akurat nie marudzi, bo takiej żony nie ma, ale jako PRAWDZIWY MĄŻ - MĘŻCZYZNA z miłości i z miłością przyjmuje te nieliczne ciosy i staram się w prowadzeniu domu pomagać jak tylko się da i jak zdolności moje na to pozwalają. W związku z tym, w opozycji do bardziej wrażliwej części męskiej (niby) części postanawiam założyć Klub Prawdziwych Mężów (Mężczyzn) w skrócie KPM. Do jego głównych założeń proponuję następujące punkty:

1. Być zawsze wsparciem naszej partnerce zarówno jako pomoc w wypełnianiu części domowych obowiązków jak i odciążeniu jej od niektórych czynności, jakie sami bez większego wysiłku jesteśmy w stanie wykonać. Bo do jasnej anielki wiem że kanapka od zony jest lepsza, ale nie wymagajmy tego od niej jak akurat kwiatki przesadza albo dziecka myje. Nam by sie też nie podobało, gdyby ktoś oderwał nas od naszych "robótek".Jezeli chodzi o "podaj mi piwo kobieto" to juz bez dyskusji po piwsko sami idziemy do lodówki i jeszcze drina żonie robimy.

2. Brudne skarpetki, bluzki itp itd wrzucamy w kosz do tego przeznaczony, sweterki, bluzki itp itd do szafki albo przynajmniej w miejsca mało widoczne.

3. Czasem nawet w stosunku do zony używajmy mydła, gąbki, pasty i dezodorantu. W końcu ona z nami przebywa na co dzień.

4. Nie upijajmy się na każdej imprezie jak koledzy/mężowie. Nie przynośmy im wstydu a raczej powód do dumy, kiedy męża koleżanki z pracy będziemy musieli wynosić z pięcioma innymi przytomnymi kolegami. Poza tym ma to swoje plusy - na drugi dzień zero kaca i wdzięczność ogromna żony naszej a także - to co dla mnie bezcenne - błysk dumy z Nas panowie w oku ukochanej.

5. Drobne ale ważne - otwierajmy naszym żonom drzwi w samochodzie. To podstawowa zasada kultury. Nie traktujmy żony ja kolegę tylko jak damę.

6. Myślimy o tym, w jaki sposób zawracamy się do naszego kochanie w towarzystwie. Pamiętamy, ze nasza żona to nasz skarb. Im bardziej go chwalić będziemy tym bardziej będzie on cenny w oczach innych.

Oczywiście program Nasz, w przeciwieństwie do miększej opozycji, będzie rozwijał się stopniowo i nie będzie party na trzech zasadach - daj mi jeść, daj mi pić, daj mi święty spokój. To program nierozwojowy, zacofany i pochodzący z najgłębszych zakamarków ciemnogrodu.

Pozdrawiam - Prawdziwy Mężczyzna - tymczasowy prezes KPM

Kurna, Kaziu Marcinkiewicz sprzed 4 lat, jak nic!!!!