froshka 02.02.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam, od dłuższego czasu przymierzam sie do kupna parownicy niestety nie moge sie zdecydowac na konkretny model... Moze ktoś z Was ma jakies doświadczenia z tym podobno cudownym wynalazkiem? Czekam na komentarze i opinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szwagier 02.02.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 CześćKiedyś coś takiego testowałem w robocie (automotive) do utrzymywania czystości w pomieszczeniach gdzie montuje się części o wymaganiach podwyższonej czystości.Generalnie był to produkt wielkości domowego odkurzacza (odkurzacz + parownica). Jeżeli chcesz to używać okazjonalnie to się sprawdzi. Usuwa zabrudzenia które nie bardzo chciały schodzić pod wpływem nawet dosyć mocnych chemikaliów.Do zastosowania przemysłowego się nie nadaje ale są i sprzęty do takiego zastosowania (widziałem jak myli czymś takim zabrudzone odlewy i dawało radę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 02.02.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 hm... mam zamiar uzywać tej parownicy przynajmniej raz w tygodniu (przy tzw. generalnym sprzataniu ) powierzchnia kafelków to ponad 70m2 wiec mop odpada no a przy małym dziecku wiadomo jak podloga potrafi wygladac... bralam pod uwage kupna odkurzacza parowego ale przeczytalam kilka negatywnych opinii i... całkowicie zgłupiałam czekam na kolejne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 03.02.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam, ja mam parownice Karcher SC1122, i się super sprawdza, cały parter domu mam w gresie więc dla mnie to idealne rozwiązanie, z łatwością rozpuszcza tez stare zaschnięte plamy i dobrze myje okna, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 03.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witamparownice Karcher SC1122 - to ma taki dzióbek na końcu, a ja marzę od dłuższego czasu o czymś takim.....hm...cos w rodzaju odkurzacz zamiast mopa, i ze mogę tym umyc gres w domu przynajmniej raz w tygodniu (bez dodatkowych srodków myjacych), super jakby jeszcze można bylo panele tym umyć, a jak dodatkowo okna to juz pełnia szczęścia. Szuka i szukam i nie znajduję.Na forum juz o tym tez watki były. Pamiętam też, że w jednym z dzienników było takie cudo pokazane, ale jak chciałam spisac markę, to już dziennik skasowany został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 03.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A moze nadaje sie jeszcze do zaluzji.Bo niestety mam je przymocowane do okna i nie chce mi sie myc po paseczku.To co polecacie tego karchera?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 03.02.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 http://www.karcher.pl/cms/templates/karcher/popupflashmovie.php?path=/versions/pl/assets/video/1_1_steamcleaner_de.swf&info=&width=500&height=400 powyzej link do prezentacji parownicpo obejrzeniu filmiku chciałoby sie powiedziec ze sprzatanie z tym wynalazkiem to czysta przyjemnosc!tylko pytanie: który model spełni moje oczekiwania?glownie chodzi mi o utrzymanie w czystosci ponad 70m2 powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 03.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ale super!!!Tez mam caly dol w plytach i mecze sie tym mopkiem.Ale to sie skonczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 03.02.2009 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ale super!!! Tez mam caly dol w plytach i mecze sie tym mopkiem. Ale to sie skonczy:) SUPER SUPER!!! tylko na kt. model sie zdecydować? co raz bardziej sklaniam się ku temu: SC 1502 z żelazkiem "Parownica o dużej mocy, doskonała do efektywnego czyszczenia dużych powierzchni (łazienek, WC, kuchni). W wyposażeniu znajduje się żelazko parowe z łatwo przesuwającą się stopą ze stali szlachetnej. Pozwala ono prasować nawet dwa razy szybciej niż tradycyjnym żelazkiem. Podczas czyszczenia gorąca para penetruje najmniejsze szczeliny i usuwa brud z twardych powierzchni, takich jak podłogi, szkło, lustra czy flizy. W większości przypadków brud może być efektywnie usunięty dyszą podłogową, ręczną lub punktową i zebrany ściereczką czyszcząca. Dzięki parownicy można odświeżać ubrania nie zdejmując ich z wieszaka - czyszczenie parą nadaje tkaninie przyjemny swieży zapach. " tak sobie mysle, ze poza tym ze bede miala czystą podloge to dzieki temu modelowi prasowanie moze równiez stac sie znacznie przyjemniejsza czynnoscia a dodatkowo jest tez opcja odswiezenia ubran! dla mnie bomba! jutro poczytam wiecej na ten temat i chyba kupie to cacko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 04.02.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam parownice Karcher SC1122 - to ma taki dzióbek na końcu, a ja marzę od dłuższego czasu o czymś takim.....hm...cos w rodzaju odkurzacz zamiast mopa, i ze mogę tym umyc gres w domu przynajmniej raz w tygodniu (bez dodatkowych srodków myjacych), super jakby jeszcze można bylo panele tym umyć, a jak dodatkowo okna to juz pełnia szczęścia. Szuka i szukam i nie znajduję.Na forum juz o tym tez watki były. Pamiętam też, że w jednym z dzienników było takie cudo pokazane, ale jak chciałam spisac markę, to już dziennik skasowany został. nieprawda, końcówki są wymienne (dużo jest w komplecie) i też mam końcówke jak odkurzacz, dokładnie jest tak jak piszesz coś jak odkurzacz zamiast mopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 04.02.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 sc1122-posiadam i gorąco polecam, CENA 500ZŁ ale zupełnie bez porównania z produktami noname (np z telezakupów)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 04.02.2009 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 sc1122-posiadam i gorąco polecam, CENA 500ZŁ ale zupełnie bez porównania z produktami noname (np z telezakupów)... witu102 powiedz jak sie sprawdza ten model w czyszczeniu podług? na jak duza pow. starcza tej pary przy takiej pojemnosci zbiornika? jak mycie podlug wyglada w praktyce? powiedz np. ile razy trzeba uzupelniac zbiornik z woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.02.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Korzystam z parownicy sc 1030 (tez ma zelazko w standarcie) - to nowy produkt Karchera, na nieco lepsze parametry niz sc1112. Radzi sobie niezle z gresem lappato, a zwlaszcza z jasnymi fugami - ok. 80 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.02.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A ktory z nich czysci zaluzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.02.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Nie mam zaluzji, ale wiekszosc parownic, nawet tych calkiem niedrogich ma taka specjalna dysze do detali i szczotke okagla, wiec mysle ze zaluzjom dalyby rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 04.02.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 sc1122-posiadam i gorąco polecam, CENA 500ZŁ ale zupełnie bez porównania z produktami noname (np z telezakupów)... witu102 powiedz jak sie sprawdza ten model w czyszczeniu podług? na jak duza pow. starcza tej pary przy takiej pojemnosci zbiornika? jak mycie podlug wyglada w praktyce? powiedz np. ile razy trzeba uzupelniac zbiornik z woda? u mnie na dole jest około 60 m2, i niewiele tej wody się zużywa, mam wrazenie ze ponad połowa zbiornika jest na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansyg 04.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Napiszcie, proszę na jakiej zasadzie działa ta parownica , tzn. zbiera kurz oraz różne paproszki, które znajdującą się na płytkach i przy tym jeszcze myje podłogę? Czyli nie trzeba używać odkurzacza i mopa, wystarczy potraktować podłogi parownicą?? Dobrze rozumię ?? A i czy ta para jest ciepła czy zimna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.02.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 a ja zastanawiam się nad polerką,która ma różne końcówki,do czyszczenia,polerowania,słyszałam że najlepsze efekty daje wolnoobrotowa,mam 70m2 gresu polerowanego i też szukam czegoś do mycia i polerowania,mop zdecydowanie odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 06.02.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam! Zastanawiam sie jak to urzadzenia sprawdza sie przy myciu okien? Czy nadaje sie równiez do ram okiennych? Czy trzeba szyby jakoś dodatkowo polerować? A przy myciu podłóg - przypuszczam, że najpierw trzeba zamieść, ale co się dzieje z tym rozpuszczonym brudem? Czy jest jakoś wciagany, czy należy go "zebrać na kupkę" i usunąć? Na tym filmiku poglądowym to myta była podłoga, która moim skromnym zdaniem nie wymagała mycia (tak więc nie można było zobaczyć co sie dzieje z piachem, kłakami titp), a te brudy z kuchenki to jakoś tak......wyparowały? Marzy mi się to urządzenie, ale nie chciałabym sie zbytnio rozczarować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.02.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Dom 170m2 zbiornik napełniany 2x z tymże myte są podłogi z drewna, kafelki, blaty (barek, parapety i w kuchni) dodatkowo odświeżane dywany..jak myciu ulegają tez kabiny prysznicowe (2sztuki) i ściany toalet/łazienek (flizy) 3szt to wtedy 3 razy napełniać muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts