Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

parownica KARCHER

froshka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy ktoś z Was próbował może czyścić szybę z kominka ?? Jestem bardzo ciekaw jakich efektów można się spodziewać.

Próbowałam, myłam - lśni jak nowa :)

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 1 month później...
Czyściłam parownicą podłogi olejowane... Na razie nic się nie dzieje. nie zmatowiły się i nie zszedł z nich olej -przynajmniej tak mi się wydaje.Jednak obawiam się, że zbyt częste stosowanie tej metody sprzątania może im nie wyjść na dobre. Pytałam producenta deski o wpływ parownicy na drewno, ale nie uzyskałam wyczerpującej informacji.

Porzebuję parownicy właściwie tylko do gresu polerowanego. Czytam i czytam i zdecydować sie nie mogę :-? Który z modeli polecacie 1030, 1020 czy 1122??

Kupiliśmy niedawno 1020. Zona jest bardzo zadowolona - myje tym plytki, okna, ceramike w lazience itp.

http://www.multikarcher.pl/product/id/365,sc-1020 tu masz chyba w dobrej cenie

Kupiliśmy niedawno 1020. Zona jest bardzo zadowolona - myje tym plytki, okna, ceramike w lazience itp.

http://www.multikarcher.pl/product/id/365,sc-1020 tu masz chyba w dobrej cenie

Czy po czyszczeniu trzeba powierzchnie wycierać do sucha- zbierać jakąś wodę, czy po prostu wysycha samo?

Bardziej z obserwacji niż praktyki, bo osobiście jeszcze nie korzystałem :wink: to powierzchnie po czyszczeniu są wilgotne (ale nie że stoi na nich woda), więc można odczekać chwilę aż podeschnie albo czymś przetrzeć. Z okien wodę trzeba zebrać, chyba że dokupisz końcówkę przeznaczoną do czyszczenia okien, wówczas jest ona od razu wyposażona z gumkę (ok 70zł chyba).

Zapewne droższe modele mają więcej bajerów, ale biorąc pod uwagę cenę tego, ma on moim zdaniem bardzo dobry stosunek ceny do jakości i funkcjonaności. Poza prasowaniem, można tym czyścić praktycznie to samo co pozostałymi, ewentualnie można zaopatrzyć się w kilka dodatkowych końcówek, ale nie jest to niezbędne.

Kupilam juz jakis czas temu odkurzacz parowy sv1802, ale dopiero dzisiaj wyprobowalam.

Odswiezylam 2 dywany u mamy i chcialam umyc sobie podloge z plytek w salonie, ale przez to, ze nie umylam wczesniej rur brud i kurz z dywanow rozmazywal mi sie troche na plytkach.

Mysle, ze gdy sa czyste myje sie dobrze. I tak jest spoko.

Nie probowalam jeszcze lazienek, ani okien.

Patrze na te koncowki i nie bardzo wiem, co z nimi zrobic :)

Witam wszystkich w moim pierwszym poście:-)

Mam podobne pytanie. A co z drewnianymi podłogami, czy to urządzenie można stosować do czyszczenia olejowanych desek?

Nie wiem, czy mozna, ale sama doprowadzam parownica do czystosci swoje debowe dechy olejowane na bialo. Narazie nic sie nie dzieje :oops: :)

• 3 weeks później...

A jak to działa w łazience? Moim zdaniem, główny problem to zwykle osad, który powstaje z połączenia mydła i twardej wody. Osadza się toto na kafelkach, ściankach kabiny prysznicowej, na umywalce, na armaturze, rurze prysznica itd.

Ciężko zmywalne środkami czyszczącymi i nie wydaje mi się, żeby para sobie z tym radziła. Nawet jeśli się to robi regularnie, a nie po dłuższym czasie, gdy osad już "urośnie". Chyba że się mylę

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Podciągam temat, moze dłużej korzystający forumowicz się wypowie bo czasu powinien mieć znacznie więcej (jeśłi owe urządzenia się sprawdzają)

Oczywiście chciałabym coś z wszystkimi opcjami (do okien, prasowania i podłóg i w niskiej cenie) ale pewnie takie rzeczy to tylko w e...

1.Czy warto zainwestować i kupić odkurzacz parowy czy same parownice też ułatwiają życie.

2. I czy często należy zmieniaćte ściereczki, jaki ich koszt?

3. Czy te sprzęt podołają na pobudowlane porządki??

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Dorota