ellaj 09.04.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 O ramy okienne tez mi chodzi, miedzy innymi, moje bardzo ciezko sie myje. No, i podlogi z plytek i te panele nieszczesne. Chyba skonczy sie jednak na myciu ich mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.04.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A czy ktoś z Was próbował może czyścić szybę z kominka ?? Jestem bardzo ciekaw jakich efektów można się spodziewać. Próbowałam, myłam - lśni jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 29.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Bylam zdecydowana juz na sv1902, ale chcialabym jakas parownice z zelazkiem, a ta nie ma.A jaka jest roznica pomiedzy sv1902 a sc1702, ktora ma wlasnie zelazko w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.05.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Jak się myje parownica wc, blat, okno... to jakieś pozostałości wody trzeba później przetrzeć suchą szmatką, czy też urządzenie samo to jakoś zbiera? Te ściereczki załączone do urządzenia pierze się czy wyrzuca po użyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 23.05.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Ten model, to odkurzacz parowy i on zbiera pozniej wode. Nie wiem co ze sciereczkami. Dowiem sie niedlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zinger75 23.06.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Nie widzę tutaj jednej istotnej, przynajmniej dla mnie informacji - czy tymi parownicami można czyścić podłogi laminowane (panele)? Akurat u mnie w domu mam tego znacznie więcej niż płytek (ok 150m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 23.06.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam wszystkich w moim pierwszym poście:-)Mam podobne pytanie. A co z drewnianymi podłogami, czy to urządzenie można stosować do czyszczenia olejowanych desek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 23.06.2009 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ... z tego co sie orientowalam to niestety parownica raczej sie nie nadaje do czyszczenie drewnianych i drewnopodobnych powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTADRA 29.07.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Porzebuję parownicy właściwie tylko do gresu polerowanego. Czytam i czytam i zdecydować sie nie mogę Który z modeli polecacie 1030, 1020 czy 1122?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 30.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Czyściłam parownicą podłogi olejowane... Na razie nic się nie dzieje. nie zmatowiły się i nie zszedł z nich olej -przynajmniej tak mi się wydaje.Jednak obawiam się, że zbyt częste stosowanie tej metody sprzątania może im nie wyjść na dobre. Pytałam producenta deski o wpływ parownicy na drewno, ale nie uzyskałam wyczerpującej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zinger75 30.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Porzebuję parownicy właściwie tylko do gresu polerowanego. Czytam i czytam i zdecydować sie nie mogę Który z modeli polecacie 1030, 1020 czy 1122?? Kupiliśmy niedawno 1020. Zona jest bardzo zadowolona - myje tym plytki, okna, ceramike w lazience itp. http://www.multikarcher.pl/product/id/365,sc-1020 tu masz chyba w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 31.07.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Kupiliśmy niedawno 1020. Zona jest bardzo zadowolona - myje tym plytki, okna, ceramike w lazience itp. http://www.multikarcher.pl/product/id/365,sc-1020 tu masz chyba w dobrej cenie Czy po czyszczeniu trzeba powierzchnie wycierać do sucha- zbierać jakąś wodę, czy po prostu wysycha samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zinger75 31.07.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Kupiliśmy niedawno 1020. Zona jest bardzo zadowolona - myje tym plytki, okna, ceramike w lazience itp. http://www.multikarcher.pl/product/id/365,sc-1020 tu masz chyba w dobrej cenie Czy po czyszczeniu trzeba powierzchnie wycierać do sucha- zbierać jakąś wodę, czy po prostu wysycha samo? Bardziej z obserwacji niż praktyki, bo osobiście jeszcze nie korzystałem to powierzchnie po czyszczeniu są wilgotne (ale nie że stoi na nich woda), więc można odczekać chwilę aż podeschnie albo czymś przetrzeć. Z okien wodę trzeba zebrać, chyba że dokupisz końcówkę przeznaczoną do czyszczenia okien, wówczas jest ona od razu wyposażona z gumkę (ok 70zł chyba). Zapewne droższe modele mają więcej bajerów, ale biorąc pod uwagę cenę tego, ma on moim zdaniem bardzo dobry stosunek ceny do jakości i funkcjonaności. Poza prasowaniem, można tym czyścić praktycznie to samo co pozostałymi, ewentualnie można zaopatrzyć się w kilka dodatkowych końcówek, ale nie jest to niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 31.07.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 zinger75 dziękuję, chyba zdecyduję się na ten model w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.07.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Kupilam juz jakis czas temu odkurzacz parowy sv1802, ale dopiero dzisiaj wyprobowalam. Odswiezylam 2 dywany u mamy i chcialam umyc sobie podloge z plytek w salonie, ale przez to, ze nie umylam wczesniej rur brud i kurz z dywanow rozmazywal mi sie troche na plytkach. Mysle, ze gdy sa czyste myje sie dobrze. I tak jest spoko. Nie probowalam jeszcze lazienek, ani okien. Patrze na te koncowki i nie bardzo wiem, co z nimi zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam wszystkich w moim pierwszym poście:-) Mam podobne pytanie. A co z drewnianymi podłogami, czy to urządzenie można stosować do czyszczenia olejowanych desek? Nie wiem, czy mozna, ale sama doprowadzam parownica do czystosci swoje debowe dechy olejowane na bialo. Narazie nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.08.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Kupiliśmy niedawno 1020. Zona jest bardzo zadowolona - myje tym plytki, okna, ceramike w lazience itp. A jak to działa w łazience? Moim zdaniem, główny problem to zwykle osad, który powstaje z połączenia mydła i twardej wody. Osadza się toto na kafelkach, ściankach kabiny prysznicowej, na umywalce, na armaturze, rurze prysznica itd. Ciężko zmywalne środkami czyszczącymi i nie wydaje mi się, żeby para sobie z tym radziła. Nawet jeśli się to robi regularnie, a nie po dłuższym czasie, gdy osad już "urośnie". Chyba że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 29.08.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Sv 1802 i 1902 zasysaja, bo to sa odkurzacze parowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 24.09.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podciągam temat, moze dłużej korzystający forumowicz się wypowie bo czasu powinien mieć znacznie więcej (jeśłi owe urządzenia się sprawdzają)Oczywiście chciałabym coś z wszystkimi opcjami (do okien, prasowania i podłóg i w niskiej cenie) ale pewnie takie rzeczy to tylko w e... 1.Czy warto zainwestować i kupić odkurzacz parowy czy same parownice też ułatwiają życie.2. I czy często należy zmieniaćte ściereczki, jaki ich koszt?3. Czy te sprzęt podołają na pobudowlane porządki?? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 25.09.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Jednak parownica na deski olejowane, to średni pomysł. Wybielają się. No ale bez tragedii, od czasu do czasu będą musiały to znieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts