doziolko 25.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Goha jaki sprzęt posiadasz i czy długo użytkujesz??? I czy pomimo dech jesteś zadowolona. Poproszę o więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.09.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 mam odkurzacz parowy Karcher SV 1920 i jak na razie nie jestem do niego przekonana używam li tylko akcesoriów jakie były dołączone w komplecie, nic o żadnych dodatkowych ściereczkach nie wiem .... czy to jakaś opcja?? nie mam czasu wnikliwie się tym zająć myć należy czyste już powierzchnie, mam tu na myśli gres, bo do drewna nie zdecydowałabym się go użyć czyste dlatego, że ta woda którą myjemy mam wrażenie, że miesza się z tą brudną w zasobniku, po zakończeniu mycia nawet trochę jej wylatuje z rur i nie jest ona z całą pewnoscią czysta odkurzacz w miarę dobrze zasysa wodę, ale nieumiejętne wykonanie tego zostawia smugi, ja jeszcze nie doszłam do perfekcji poza tym ta brudna woda może lekko "przyciemniać" jasne fugi mam do zmycia ok 200 m2 gresu i jeśli chciałabym aby woda była cały czas czysta (mówimy o myciu już odkurzonej podłogi) trzeba byłoby ją wymieniać ze 3 razy co prawda u mnie się jeszcze trochę kurzy, ale nie zmienia to faktu, że woda szybko robi się brudna mam też wrażenie, że gorąca para jakoś mi uwrażliwiła fugi i bardziej się brudzą suma sumarum nie wiem czy słusznie zrobiłam wydając jakby nie było sporo kaski na ten sprzęt ponoć można nim myć okna, ale nie próbowałam jeszcze tego robić czas pokaże czy inwestycja się opłacała dość ciężka jest rękojeść i rury, trochę się męczę przy myciu generując parę trzeba trzymać non stop wciśnięty pewien przycisk, co dla mojej małej dłoni nie jest zbyt wygodne generalnie nie polecam znajduję jeden plus takiego zmywania podłogi, czuje się sterylność w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 28.09.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 To może ja napiszę coś o swojej parownicy - model 1122.Kupiłam jakiś czas temu - w sierpniu.Wypróbowywałam do :- szyb okiennych - generalnie tu jestem zadowolona, chociaż musze odchody schodziły z trudnością. Ram na razie nie myłam.- prysznic - nie zdało egzamiu totalnie. Kamień zostaje. Dobre jest natomiast do zakamarków - zlew, kibelek - kamień nie zszedł, zapryskało mi lustro i jak dla mnie za dużo muszę sie namachać. Wróciłam do tradycyjnej metody- panele - totalnie zmatowiały, wolę jednak gdy lekko błyszczą, więc tradycyjna metoda- piekarnik - dużo dymu i nic nie widziałam. Przy wycieraniu gąbka widać było, że coś rozpusciło, ale...bez cudu. O wiele leposzy efekt dał środek z lidla W5 - rewelacja - i gres - tu juz nieźle pod warunkiem, że podłoga dobrze odkurzona. Na pewno idzie szybciej.Na duży plus - teraz angażuję w mycie podłóg moje dzieci - jedno odkurza, drugie jedzie parownicądodatkowy minusik - bolały mnie plecy przy pochyleniu podczas mycia podłóg, i zapach wydobywający z parownicy przyprawia mnie o mdłości - ale to może byc spowodowane odmiennym stanem.Podsumowanie- nie jestem pewna czy kupiłabym to cudo ponowniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 28.09.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 siostra ma odkurzacz parowy - niestety nie pamiętam jakiej firmy wiem, ze kosztował coś chyba koło 2000zł ( aczkolwiek mogę się mylić) , ma całą czarną obudowę więc na pewno to nie jest karcher. Pierze nim dywany ( ma dużego psa, dywany mimo to czyści się rewelacyjnie, ale trochę czasu na tym schodzi) i myje parą również parkiet co jakiś czas( ale lakierowany nie olejowany) . Póki co z parkietem nic się specjalnego nie dzieje. odkurzacz tez się nie psuje, a ma go od około 2 lat. Jak sprawdzę jaka firma to uzupełnię wpis. Sama będę musiała coś takiego kupić -własciwie ona tym odkurzaczem myje tylko podłogi i dywany. Ja chciałabym urządzenie wielofunkcyjne, takie, żeby nim można tez okna umyć, albo np elewację - tynk ponoć niektórymi można - nie wiem czy to prawda. Właśnie położyłam bardzo jasny tynk silikonowy na elewacji i boje się ze się będzie brudził ( wybudowałam dom w mieście i trochę tego pyłu na okolicznych domach się zbiera szczególnie u sąsiadki która tynk mineralny). Jesli takim urzadzeniem da się też prasować i odświerzac ubrania to już w ogóle dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 03.12.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 zakupiłam wczoraj parownicę 1402. Pierwsza próba przeprowadzona przy myciu okien. Tak naprawdę tylko na tym mi zależało, bo mam strasznie przeszklony dom. Okno umyło się spoko, tylko zaskoczyła mnie ta duża kałuża wody pod oknem. Nie wiem czy ja może coś nie tak robie, ale napiszcie jak sobie radzicie z tą spływającą wodą podczas mycia okien.Bo ja przy tak dużych oknach miałam wrażenie iż zaraz zacznę 'pływać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.01.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 przymierzam sie do zakupu karchara sc 1030 glownie ze wzgledu na zelazko, mam w zwiazku z tym pytanie, czy ten przycisk do pary trzeba trzymac caly czas wcisniety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Anja, ja mam sv1802 i u mnie trzeba trzymac caly czas wcisniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.01.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ellaj to chyba utrudnia prasowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.01.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Aaaa, mowisz o prasowaniu Ja mam bez zelazka. Myslalam o odkurzaniu i czyszczeniu podlog, np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 tak o prasowaniu, ale jak przy myciu trzeba wciskac, to pewnie przy prasowaniu tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.01.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Tez tak pomyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 02.01.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 czy takim cudem mozna tez czyscic panele podlogowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.01.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 odpowiem sobie sama - nie trzeba trzymac tego guzika wcisnetego przy prasowaniu-mozna zablokowac. wiec chyba sie zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.01.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Roszki, no niby tak. Kwiatki mozna czyscic. Trzeba tylko zmniejszyc stopien parowania.Ale czy ja wiem? Moze po jakims czasie cos sie stanie z panelami. Chyba nie ryzykowalabym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 20.01.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 hm przeczytałem temat i jakoś jestem sceptycznie nastawiony kupić sprzęt za grubo ponad 1000 zł i myć kafelki tylko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ale po co przeplacac SC 1020 mozna kupic za 330 PLN i myc nie tylko kafelki ,ale tez czyscic lustra, okna, szybe od kominka, blaty mebli, wanny, kibelki itp, itd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 20.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 wiesz co masz rację myślałem że nie ma Karchera z rurą w takiej cenie to czym te drogie się różnią mocą pary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.01.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Bo te drozsze, to sa odkurzacze parowe, a ten 1020, to tylko parownica. Nie zbiera wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 22.01.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 no tak. A powiedz mi czy można tym myć ramy okienne PCV te w okleinach złote dęby orzechy itd i czy warto dokupić do tego tą przystawkę do okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 29.01.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 mam pytanie do uzytkownikow parownic, czy tym mozna "prasowac" zaslony na oknach?nie chcialabym ich sciagac bo sa ogromne a kiedys na pokazie zeptera widzialam ze ich urzadzenie aquajebo pierze i co z atym idzie od razu jakby prostuej zaslony... czy taka funkcje moze spelniac rowneiz parownica karchera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts