ewaoli 02.02.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam mam pytanie po przeczytaniu kilkunastu postów nie znalazłam odpowiedzi być może żle czytałam:( A więc jest działka na której stoi dom moich rodziców( ale mieszka w nim siostra z meżem ) rodzice uzyskali pozwolenie na budowę drugiego domu na tej samej działce który ja z mężem mama zamiar budować.Przed rozpoczęciem budowy rodzice chcą podzielić działkę na dwie przenieś pozwolenie na mnie i męża i Czy w związku z tym nie stracimy ważności pozwolenia po podziale.Może lepiej zacząć chociaż fundamenty i dopiero póżniej dzielić nie mam pojęcia doradzcie proszę!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 02.02.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ja miałem wydane PNB przed podziałem. Po podzieleniu działki na 4 mniejsze złożyłem wniosek o przepisanie PNB (bez jakichkolwiek zmian w projekcie i usytuowaniu budynku) i bez problemu otrzymałem decyzję, w której pojawił się zapis: Przenosi się na rzecz .... pozwolenie na budowę .. dotyczące .. na terenie położonym w .... nr ewidencyjny gruntów ...(powstałej z podziału działki nr ewid. ...) Mam nadzieję, że mój przypadek jest odpowiedzią na Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 02.02.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Myślę że tak tylko jedno jeszcze pytanie czy przepisanie PNB też było z rodziców na ciebie czy z kogoś obcego na ciebie. Dziękuję za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 02.02.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Myślę że tak tylko jedno jeszcze pytanie czy przepisanie PNB też było z rodziców na ciebie czy z kogoś obcego na ciebie. Dziękuję za odpowiedz:) Pozwolenie było pierwotnie wydane na firmę (biuro nieruchomości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 02.02.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Fajnie dziękuję za wypowiedzi:)Rozumiem że to biuro nieruchomości dzieliło działkii i nie masz pojęcia ile taki podział może kosztować i jaki to czas oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 02.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ile kosztowało to faktyczne nie wiem. Sama decyzja trochę ponad miesiąc od momentu złożenia wniosku do UG. Czekaliśmy na nią z niecierpliwością gdyż bez niej nie mogliśmy kupić działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts