okdariusz 02.02.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Problem ze spłuczką podtynkową grohe, a konkretnie z cieknącą cały czas wodą. Problem polega na tym, że po naciśnięciu "guzika" zawór spustowy podnosi się do góry, ale nie opada. Początkowo myślałem, że to wężyki łączące przyciski z przeszkadzają, ale jednak to nie to. Może ktoś podpowie jak to można naprawić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Czy próbowales przy zdjetej klapie przyciskowej? Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 05.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 a jaki typ? prwdopodobnie musisz ustawic poprawnie poziom dozowania wody do zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okdariusz 08.02.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Czy próbowales przy zdjetej klapie przyciskowej? Wiech próbowałem i się zawieszało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 08.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Wydaje mi sie ze mechanizm plywakowy gdzies ociera o obudowe .Nie znam ten typ (ale wszystkie maja podobnie).Musisz przy otwartej obudowie sprawdzic dlaczego sie zawiesza pływak.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 11.02.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 musisz docisnąć tą okrągłą rurkę którą widać jak sie zdejmie przycisk odpowiedzialną za spuszczenie wody, u mnie też ciekło i parę prób kombinowania przy tej rurce pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 11.02.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 musisz docisnąć tą okrągłą rurkę którą widać jak sie zdejmie przycisk odpowiedzialną za spuszczenie wody, u mnie też ciekło i parę prób kombinowania przy tej rurce pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 11.02.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ej panowie temacik ciekawy wklejcie zdjecia z naprawy bo taki kibelek chcem miec w domu i jak mi sie tak zacznie dziac to bede wiedzial o czym mowicie a teraz to tylko czytam i nic nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.02.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Napisz maila go Grohe, podaj Twoje dane, opisz problem. Powinni Ci przysłać w ramach gwarancji serwisanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gudi 19.05.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam,Chce się dopisać do tego postu, gdyż nie znalazłem w sumie identycznej usterki, ale mam zbliżoną. Otóż zakupiłem również stelaż grohe (bodajże rapid sl, z otwieraną klapką) i od niedawna zacząłem korzystać. Również mam problem z uciekającą wodą, jednak nie do spłuczki. Woda ucieka, gdyż jak odetnę odpływ to po włączeniu po jakiś czasie zbiornik się dopełnia, przy odkręconym zaworze wody wodomierz pokazuje zużycie (nie jest to widoczne gołym okiem ale jak powiedzmy się przyjdzie za 30 min to wskazanie jest inne). Dzisiaj dodatkowo zrobiłem kolejny test i wylałem większość wody z sedesu i po ok 2-3h nic nie przybyło. Posadzka nie jest mokra, a że mieszkam na parterze to jescze nikt mi nie zakomunikował że go zalewam. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem, ew co można zrobić z tym fantemPozdrawiamGudi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts