pawalara 02.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No to jestem pierwsza Teraz będę Cię gnębić częstymi wizytami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Powtórzę się, że jestem zachwycona wizualizacjami Waszego domku. Baaaardzo mi się podoba. Jestem ciekawa do jakich hurtowni się wybrałaś. My się przygotowujemy ... psychicznie. Zrobiliśmy jednego dnia wypad do kilku hurtowni we wrześniu zeszłego roku i mieliśmy mieszane uczucia. Przyznam się, że troszkę nie byliśmy przygotowani. Nie mieliśmy pospisywanych ilości materiałów, które potrzebne były do zrobienia wycen i dodatkowo hurtownicy byli troszkę rozpieszczeni nawałem klientów. Teraz będziemy inaczej rozmawiać. Tak się nastawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 03.02.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 My mielismy dołączony do projektu szczegółowy wykaz materiałów z ilościami, poza tym na stronie biura projektowego był dostepny ten wykaz w excelu, więc poprostu porozsyłałam mailami do kilku hurtowni. Generalnie chcielismy sprawdzic na ile kalkulacja/wycena przedstawiona przez biuro projektowe (na podstawie średnich cen z I kwartału) ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Na dzień dzisiejszy okazuje się ceny sa niższe niż rok temu.Jesli chodzi o hurtownie, to staramy się szukać najbliżej naszej działki, czyli ok. Gniezna. Dotarlismy do takiej, która należy do grupy PSB i jesli wszystkie hurtownie w tej sieci mają takie ceny, to był by super. Np. cena m2 ytongu wg. projektu to ok. 145 zł netto, w tej hurtowni ok., 99 zł, w innych jest też taniej niz w projekcie, ale mimo wszystko ponad 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 03.02.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 O to bardzo dobra wiadomość. Szkoda tylko, że euro tak wysoko stoi, bo ceny materiałów z zachodu poszybowały w górę. Ale zobaczymy. Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Służę namiarami na bardzo fajne hurtownie z materiałami budowlanymi.... okna, bramy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.02.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Coś tam mamy, ale zawsze warto porównać i sprawdzić, żeby potem nie żałować.Hurtownie budowlane z pewnością, tartak oczywiście. Dzis trochę pojeździliśmy. Byliśmy w Progresie zobaczyć drzwi. Mamy też kalkulację na okna z firmy Mirox z Ponania (poza znajomością nazwy nic nie wiem o tej firmie, jak masz jakiąś wiedze o nich to pisz). Na dach mamy kilka kalkulacji, ale skorzystam jeszcze z tego co dostałam od Ciebie. Mogą być też dostawcy betonu. Ale po co tyle się rozpisałam, skoro wychodzi z tego że chcę na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Coś tam mamy, ale zawsze warto porównać i sprawdzić, żeby potem nie żałować. Hurtownie budowlane z pewnością, tartak oczywiście. Dzis trochę pojeździliśmy. Byliśmy w Progresie zobaczyć drzwi. Mamy też kalkulację na okna z firmy Mirox z Ponania (poza znajomością nazwy nic nie wiem o tej firmie, jak masz jakiąś wiedze o nich to pisz). Na dach mamy kilka kalkulacji, ale skorzystam jeszcze z tego co dostałam od Ciebie. Mogą być też dostawcy betonu. Ale po co tyle się rozpisałam, skoro wychodzi z tego że chcę na wszystko. Normalne na początku... ja tez tak miałam. Chodziłam po omacku i martwiłam się wszystkim dookoła. Także spokojnie. Hurtownia - bloczki budowlane i strop Teriva - hurtownia Zensof z Gruszczyna. Pan Leonard, robi wyceny za darmo, bardzo sympatyczny. Firma jest na białej liście wielkopolski. Dużo sprzedają stropów, wiec mają atrakcyjne ceny.Telefon 695373695 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Od ogrzewania i podłączeń wodno-kanalizacyjnych, ogrzewanie podłogowe, doradztwo. Pan Wieczorek z Rogoźna. Starszy Pan - bardzo uczciwy . Prace wykonuje z synem. Będzie montować mi pompę ciepła. Spokojnie możecie się na mnie powołać... 697171614.Jest bardzo specyficzny w rozmowie, także się nie zrażaj....ale jest super fachowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.02.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Zensof znamy, byliśmy tam, faktycznie nie można im nic zarzucić przynajmniej w kontaktach. Jeśli Pan Leonard to ten Pan z kitką to jest ok. Miał nam robić wycenę stropu, ale noiestety nie odezwał się. Ale jutro mu się przpomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Zensof znamy, byliśmy tam, faktycznie nie można im nic zarzucić przynajmniej w kontaktach. Jeśli Pan Leonard to ten Pan z kitką to jest ok. Miał nam robić wycenę stropu, ale noiestety nie odezwał się. Ale jutro mu się przpomnę. To fakt, jest bardzo zaganiany. Ciągle w biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jakim systemem chcecie budować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.02.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ytong, ściana jednowarstwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ytong, ściana jednowarstwowa To dzwońcie jutro do hurtowni w Cielczy, oni do piątku maja promocje na Ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.02.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Czy w tej Cielczy to jest Wesołek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Czy w tej Cielczy to jest Wesołek? Nie, Firma nazywa się rolmex sp.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.02.2009 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie, Firma nazywa się rolmex sp.j Znalazłam ich. My niestety kredytujemy budowę, więc będziemy mogli szaleć z zakupami dopiero jak dostaniemy pozwolenie na budowę, ale zadzwonię do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie, Firma nazywa się rolmex sp.j Znalazłam ich. My niestety kredytujemy budowę, więc będziemy mogli szaleć z zakupami dopiero jak dostaniemy pozwolenie na budowę, ale zadzwonię do nich. dlaczego??? My dostaliśmy kredyt nie mając jeszcze pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.02.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 My już mamy przyznany, umowa podpisana została w ubiegłym roku, ale pieniądze wypłącą dopiero po przedstawieniu pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 My już mamy przyznany, umowa podpisana została w ubiegłym roku, ale pieniądze wypłącą dopiero po przedstawieniu pozwolenia no tak, u nas było identycznie... jednak , gdyby spadło euro...to dam Wam namiary na hurtownie, która sprowadza Ytong z Niemiec. ,Miałam od nich kupic, ale cena euro bardzo wzrosła...i juz sie nie opłacało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts