Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika ZACZYNAMY!!!

Recommended Posts

Coś tam pomagalismy, ale z własnej chęci. Chyba na forum zaczynających w 2009 roku przez jakis czas toczyła się dyskusja na temat kosztów robocizny i Wielkopolska jest jednym z najtańszych regionów. Większość wycen jakie otrzymaliśmy za SSO wahała się wokół 20 tys. Ale teraz mogę powiedzieć, że były to wyceny ekip które niezbyt szczegółowo zapoznały się z projektem. Niestety Krzyś to ogrom stali, wiązania, betonu itp. O ile dobrze pamiętam, to

Wy budujecie w ok. Wrocławia. Wielu kolegów z pracy męża jest z tamtych okolic i wielu jest też w trakcie budowy i cieszyli sie jak za SSO mogli zapłacić 50-60 tys.

Na szczęście nasz bank nie potrzebował harmonogramu tylko kosztorys. Ale myślę, że doświadczona ekipa jest w stanie to określić.

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś nasz murarz miał zadzwonić kiedy wraca do prac i co?

Nie zadzwonił

Nic mi nie mów na temat murarzy :wink:

Mój szedł wczoraj na wesele więc nie było go już od środy :evil:

Popracuje tydzień a później tydzień nie będzie bo jedzie na zjazd harleyowców.

Więc kobito trzymajmy się :wink: Szkoda naszego zdrowia.

Trzymam kciukasy :D

Ano trzymam się. Zresztą ytong i tak będziemy robić sami, mąż ma miesiąc urlopu, a ta ekipa jak się nie pokaże do wtorku, to adios pomidory :lol:

Strasznie nie lubię, jak ktos się umawia na telefon, a nie dzwoni, ale chyba nikt nie lubi.

A propos Twojego murarza, to on po przerwie zasuwa chyba jak mrówka żeby nadgonić?

A propos Twojego murarza, to on po przerwie zasuwa chyba jak mrówka żeby nadgonić?

Nie mogę narzekac bo jest dokładny a o to nam chodziło.

Po pracy mój mąż jedzie na działkę i mu tam wszystko układa cegły,rusztowanie..........

Udek więc ma pierdołki z głowy :wink: Ja sama pomagam co mogę.Tak więc jeśli mam byc szczera to również dużo jest tutaj naszego wkładu.Mam nadzieję że gdy dojdzie do rozliczenia to weźmie to pod uwagę :wink:

Ps.Zdażyło mu się 2 x pracowac do 21.30 :D ale dwugodzinne przerwy na obiad również :wink:

Hej

Jak sobie radzicie?

Danusiu, jakoś sobie radzimy. Powoli (w końcu jest tylko dwóch fachowców na placu JA w funkcji pomocnika murarza i MÓJ MĄŻ w funkcji murarza), ale mój murarz każdy nałożony bloczek sprawdza poziomicą po kilkia razy z każdej strony. Mam nadzieję że w weekend znajde trochę czasu to uzupełnię dziennik.

Hej!

Bardzo jestem ciekawa jak Wam idzie budowa? My ciagle czekamy na kredyt... Ale za to ekipa wybrana :)

Juz teraz jestem niezadowolona ze zmiany miejsca kominka - jakos wciaz go nie widze pod tymi schodami. I pewnie trzeba bedzie lac zelbety, a tak mi sie marzyly piekne drewniane azurowe schody :(