Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika ZACZYNAMY!!!

Recommended Posts

Wybralismy cos podobnego do Guzmanki tylko w mniejszym formacie - Berlin DCP 160. Wlasnie oczekujemy na pozwolenie na budowe. W zasadzie dopiero co zalatwilismy poprawki, gdyz panią w urzędzie martwilo, ze rysunki w projekcie sa nie ponumerowane i rozne takie pierdolki. Pani bardzo mila, ale jak kaze czlowiekowi samemu poswiadczac zgodnosc kopii dokumentow z orginalem to sam zaczynam watpic we wlasny rozum.

Zerknęłam na Wasz projekt i faktycznie podobny do Guzmanki, to znaczy do jej domu a nie do niej. Co do potwierdzania zgodności kopii, to faktycznie dziwna sprawa, bo to w końcu zgodnośc powinien potwierdzać ten kto przyjmuje kopie. Ale ... cóż my możemy wobec urzędniczych pomysłów. :wink:

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, widzę że ściana jest dość gruba- czy budujecie jednowarstwową? Mój mąż i budowlaniec nalegają że taka lepsza a ja się tak bardzo przyzwyczaiłam do wszechobecnego styropianu że sama nie wiem.

zazdroszcze efektów budowy! Ja dopiero na etapie papierków ;-(

pap

Tak budujemy jednowarstwową. Mam nadzieję, że będzie ciepło i styropian będzie zbędny. Budujemy sami, więc postepy budowy nie są tak szybkie jak byśmy chcieli, ale ... co tam. Obysmy mieli dach do zimy.

• 3 weeks później...
Cześć.

Widzę, że prace postępują. Fajnie.

Pozdrawiam

Powolutku, ale zbliżamy się do stropu, podciągów, a więc znwu stal beton, to czego nie lubię. Jak tam Wasze okna, udało się coś załatwić?

Ech nic mi nie mów. Jakiegoś mega pecha mamy.

W ten weekend Darek zauważył, że kolejne szyby mają rysy na całej powierzchni. Najdziwniejsze jest to, że te rysy normalnie nie są widoczne, tylko jak się stanie na przeciwko okna i patrzy się na odbicie. Np ostre słońce jak się odbija od szyby, to widac z zew., albo od środka to widać, jak na zew jest ciemno i swiecimy światłem w domu :(

Ręce opadają :x

Ale łudzę się, że Oknoplast stanie na wysokości zadania...

• 2 weeks później...
ho...ho...domek rośnie. Poczytałam sobie dziennik i komentarzyki.. i sporo się tutaj dzieje... trochę dobrego i trochę złego.

Chyba nie ma idealnej budowy :)

Masz rację, nie ma idealnej budowy. Ale trzymam kciuki za Waszą, po tym co się stało ...

Jak salon, w końcu ruszyłaś?

• 1 month później...