bisia 02.02.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Czy ktoś może zamieścić zdjęcie, albo pięknie to opisać słowami, jak powinna wyglądać prawidłowo zrobiona fuga na narożniku zewn. na oszlifowanych płytkach?U mnie glazurnik tak to zrobił, że już raz poprawiał, a mnie się ciągle nie podoba - widać cienkie ciemniejsze ranty brzegów płytek (białych). A może płytki są źle przycięte? czy fuga w takim miejscu powinna być wklęsła czy wręcz wypuklą, okalająca brzegi oszlifowanych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 wstaw fotki, będzie wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Czy ktoś może zamieścić zdjęcie ... prościej będzie jak zamiescisz własne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 02.02.2009 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 tak zrobię, jutro zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 03.02.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 proszę bardzo, oto zdjęcia. Dodam, że fugi pomiędzy płytkami mają 3mm. Wielka prośba o komentarz i rady, co z tym teraz można zrobić. http://www.megilas.republika.pl/dom/IMGP8571.JPG http://www.megilas.republika.pl/dom/IMGP8574.JPGhttp://www.megilas.republika.pl/dom/IMGP8575.JPG http://www.megilas.republika.pl/dom/IMGP8577.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 przy takich narożnikach trzeba odpowiednio ciąć płytkie, nie wolno przyciąć glazury płytki ,bo od razu odpryśnie , trzeba ciąć na granicy glazura- bok płytki, według mnie masz tak właśnie zrobione trochę masz kijowe płytki i dlatego tak nie za fajnie to wygląda za fugowane też masz kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 03.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Myślę, że szlifowanie tych płytek też nie jest na 100% niestety...pion też niełatwo wyprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 03.02.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ujdzie w praniu, u mnie jest taki narożnik z listwą zrobiony i gorzej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 04.02.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Szlifowałem u siebie na flizarce pod kątem 45st. Nie jest to łatwe zadanie zwłaszcza, że casem płytki są lekko wygięte i cięcie nie wyjdzie równo. Nie wolno nadszlifować szkliwa, bo odpryskuje.Trzeba to wyprowadzać ręcznie. A i tak na ścianie widać łuk. Ja dawałem narożnik na szerokość fugi tak jak na płaskiej ścianie i wtedy mniej widać wady. Dawanie płytki na narożniku na styk uwidacznia wady bardziej. Przecieranie fugi gąbką czy gumą przy fugowaniu zawsze wyciągnie więcej fugi z narożnika niż chciałoby się. Trzeba dużej wprawy i chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 05.02.2009 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 no dobra, już wiem, że to nie jest łatwe. Rozumiem jednak, że glazurnik o tym wiedział i uwzględnił to w cenie. A efekt jest daleki od tego, jaki bym chciała mieć, widoczne ciemne brzegi na białych płytkach mnie nie zadowalają. Więc co teraz? Da się to jakoś poprawić bez zrywania płytek czy jednak trzeba nakleić i zeszlifować porządnie nowe płytki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts