Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowocześnie w wiejskim klimacie...

Yeti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajny wątek.

Mamy ten sam problem jak autor wątku, i mam nadzieję że idziemy w dobrym kierunku. może jutro powstanie nas dziennik, bo domek już stoi, wykończeniówka powoli idzie do przodu.(...)

Chciałem nieśmiało zwrócić uwagę, że "jutro" już minęło... :oops:

...a zresztą, co ja tu będę nieśmiało?... :roll: - dawajcie szybko adres do tego dziennika, bo pomysłów na wykończeniówkę potrzebuję!!! :evil: :wink:

...właśnie za tobą tu przylazłam ...
To w końcu kto za kim łazi? :wink:

Hmmm , podoba sie jeżykowi tutaj.

Chyba zostanę :wink:

Widzę, że nie muszę namawiać cię, żebyś się rozgościła, bo w pierwszych krokach od razu do sypialni poczłapałaś:wink: :D

Przynieś czasem na grzbiecie coś do obejrzenia

...i nie przesadzaj z tą ostrożnością - nawet jeżowi należy się czasem odrobina szaleństwa 8)

• 1 month później...

Ociąga się coś Jeżula z tym przynoszeniem...

Trudno - nie chce dać po dobroci, to... trzeba ukraść :wink:

OKIENNICE

...a mała próbka poniżej:

http://lh4.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04QhYtsN-I/AAAAAAAADPs/QRNeVcyZrT8/Southwestern%2520Style%2520004.jpg

http://lh6.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04Q0odl2WI/AAAAAAAADRk/h9bXA0hIm3o/img4.jpg

http://lh6.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04Q-vGduII/AAAAAAAADSg/-twmMd9dM4I/okiennice_1.jpg

http://lh4.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04RNe4g_QI/AAAAAAAADUI/Jw_FK9bwGFg/Rustic%2520Style%2520032.jpg

Ja też :) Jeśli uda mi się wreszcie zacząć moją chałupkę, to będzie z niej wieśniak, jak się patrzy! Ochędożony troszkę :)

Podłogi z terakoty i dębu, sporo angielszczyzny, żeliwa, hafty i koronki :) Malowane ręcznie konewki, robione na szydełku serwetki i poduszki.

Małe schodki malowane w róże... To już mam :)

Edytowane przez azalka

• 2 weeks później...
Pewnie, że tak:)

Tylko słomy w buty napchaj, żebyś pasował do naszego elitarnego towarzystwa ;)

...i dorzuć jakąś swoją wizję wiejskiego klimatu.

(ten obrazek z awatarka to twoja posiadłość?)

hej,

sorki ze dopiero dzis was odnalazlam ale nie moge sie polapac na nowym forum :(

awatarek to faktycznie moja ''posiadlosc'' :) powiedzmy ze czysty kompromis pomiedzy marzeniami a rzeczywistoscia. jestem bardzo krytyczna w stosunku do ''tego'' co wybudowalam ale to juz inna bajka :)

moj wiejski styl tez byl rezultatem kompromisu :

- okna chcialam ''babcine'', co z nich zostalo tylko chyba podzial szyb w ksztalcie krzyza. Drewniane byly drozsze i kolega maz mnie przekonal ze uciazliwe w utzrymaniu

- deski chcialam postarzane ale ten kosmetyczny zabieg tez kosztuje wiec sa deski debowe, olejowane a na ich postarzanie sami musimy zapracowac :)

- jakos nie potrafilam sobie wyobrazic plytek na podlodze, marzyl mi sie kamien, stara cegla. Co z tych marzen zostalo : nic, bedzie gres :(

takze nie wiem czy moja chatka jest czysto wiejska ale napewno na wsi stoi:) mysle ze forma nie razi, patrze na nia i mam wrazenie ze sie wtopila w srodowisko ale moze nie jestem obiektywna :)

Pobieżnie wprawdzie, ale przejrzałem sobie twój dziennik. Sądząc po tym co opisujesz, że ci się podoba i po tym co już kupiłaś i zrobiłaś u siebie, myślę, że uda ci się stworzyć bardzo fajny klimat. Naprawdę z dużą przyjemnością patrzę na ten biały dworek i jasne wnętrza ze stylowymi mebelkami.

Nie przejmowałbym się też tym czy "chatka jest czysto wiejska". Minęły już czasy klepiska i przykopconych ścian w izbach.

Tak jak napisałem w pierwszym poście tego wątku, chodzi o to, żeby dopasować się do otoczenia, ale też i o to, żeby mieszkać wygodnie i, jak sama zaznaczasz - dodatkowo trzeba jeszcze znaleźć kompromis między marzeniami a rzeczywistością.

Jestem pewien, że u ciebie efektem tego kompromisu będzie dom z subtelnym i ciepłym klimatem, za którym się tęskni i do którego wraca się z przyjemnością :).