Yeti 07.02.2010 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 07.02.2010 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Fajny wątek. Mamy ten sam problem jak autor wątku, i mam nadzieję że idziemy w dobrym kierunku. może jutro powstanie nas dziennik, bo domek już stoi, wykończeniówka powoli idzie do przodu.(...)Chciałem nieśmiało zwrócić uwagę, że "jutro" już minęło... ...a zresztą, co ja tu będę nieśmiało?... - dawajcie szybko adres do tego dziennika, bo pomysłów na wykończeniówkę potrzebuję!!! ...właśnie za tobą tu przylazłam ...To w końcu kto za kim łazi? Hmmm , podoba sie jeżykowi tutaj. Chyba zostanę Widzę, że nie muszę namawiać cię, żebyś się rozgościła, bo w pierwszych krokach od razu do sypialni poczłapałaś Przynieś czasem na grzbiecie coś do obejrzenia ...i nie przesadzaj z tą ostrożnością - nawet jeżowi należy się czasem odrobina szaleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 19.03.2010 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ociąga się coś Jeżula z tym przynoszeniem... Trudno - nie chce dać po dobroci, to... trzeba ukraść OKIENNICE ...a mała próbka poniżej: http://lh4.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04QhYtsN-I/AAAAAAAADPs/QRNeVcyZrT8/Southwestern%2520Style%2520004.jpg http://lh6.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04Q0odl2WI/AAAAAAAADRk/h9bXA0hIm3o/img4.jpg http://lh6.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04Q-vGduII/AAAAAAAADSg/-twmMd9dM4I/okiennice_1.jpg http://lh4.ggpht.com/_mj9sER9pfg0/S04RNe4g_QI/AAAAAAAADUI/Jw_FK9bwGFg/Rustic%2520Style%2520032.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 19.03.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 te ostatnie są cudne... ja muszę mieć okiennice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka_n 23.03.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Bardzo sympatyczny i inspirujący wątek Także lubię wiejskie klimaty i szukam pomysłów na urządzenie mojego domku, i ach, zachwyt mnie ogarnia, gdy widzę takie cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.03.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja tez sie pisze do klubu ''wiesniakow'', moge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.04.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Pewnie, że tak:) Tylko słomy w buty napchaj, żebyś pasował do naszego elitarnego towarzystwa ...i dorzuć jakąś swoją wizję wiejskiego klimatu. (ten obrazek z awatarka to twoja posiadłość?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.04.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja też Jeśli uda mi się wreszcie zacząć moją chałupkę, to będzie z niej wieśniak, jak się patrzy! Ochędożony troszkę Podłogi z terakoty i dębu, sporo angielszczyzny, żeliwa, hafty i koronki Malowane ręcznie konewki, robione na szydełku serwetki i poduszki. Małe schodki malowane w róże... To już mam Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez azalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 16.04.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Pewnie, że tak:) Tylko słomy w buty napchaj, żebyś pasował do naszego elitarnego towarzystwa ...i dorzuć jakąś swoją wizję wiejskiego klimatu. (ten obrazek z awatarka to twoja posiadłość?) hej, sorki ze dopiero dzis was odnalazlam ale nie moge sie polapac na nowym forum awatarek to faktycznie moja ''posiadlosc'' powiedzmy ze czysty kompromis pomiedzy marzeniami a rzeczywistoscia. jestem bardzo krytyczna w stosunku do ''tego'' co wybudowalam ale to juz inna bajka moj wiejski styl tez byl rezultatem kompromisu : - okna chcialam ''babcine'', co z nich zostalo tylko chyba podzial szyb w ksztalcie krzyza. Drewniane byly drozsze i kolega maz mnie przekonal ze uciazliwe w utzrymaniu - deski chcialam postarzane ale ten kosmetyczny zabieg tez kosztuje wiec sa deski debowe, olejowane a na ich postarzanie sami musimy zapracowac - jakos nie potrafilam sobie wyobrazic plytek na podlodze, marzyl mi sie kamien, stara cegla. Co z tych marzen zostalo : nic, bedzie gres takze nie wiem czy moja chatka jest czysto wiejska ale napewno na wsi stoi:) mysle ze forma nie razi, patrze na nia i mam wrazenie ze sie wtopila w srodowisko ale moze nie jestem obiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.04.2010 02:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Pobieżnie wprawdzie, ale przejrzałem sobie twój dziennik. Sądząc po tym co opisujesz, że ci się podoba i po tym co już kupiłaś i zrobiłaś u siebie, myślę, że uda ci się stworzyć bardzo fajny klimat. Naprawdę z dużą przyjemnością patrzę na ten biały dworek i jasne wnętrza ze stylowymi mebelkami. Nie przejmowałbym się też tym czy "chatka jest czysto wiejska". Minęły już czasy klepiska i przykopconych ścian w izbach. Tak jak napisałem w pierwszym poście tego wątku, chodzi o to, żeby dopasować się do otoczenia, ale też i o to, żeby mieszkać wygodnie i, jak sama zaznaczasz - dodatkowo trzeba jeszcze znaleźć kompromis między marzeniami a rzeczywistością. Jestem pewien, że u ciebie efektem tego kompromisu będzie dom z subtelnym i ciepłym klimatem, za którym się tęskni i do którego wraca się z przyjemnością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts