leszek280 02.02.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) 1 Edytowane 15 Lipca 2016 przez leszek280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 03.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam mam działke 33ar i dom w budowie ,chciałbym postawic jeszcze 2 budynki gospodarcze o pow 25m2 mam takie pytanie odnosnie budynku gospodarczego na zgłoszenie prawo mówi że moge budować cytat http://www.gunb.gov.pl/info/procedurybud/pozwolenie1_2_2.html "wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki; " pytanie jaka odległość musi być zachowana między tymi budynkami ? czy mogą stac obok siebie? jak to wygłąda? czy pod takie budynki musi byc odrolniony grunt skoro nie wymagane jest pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 07.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 a czy w takim przypadku musi być odrolniony grunt, jeśli jest "przeznaczony na cele budowlane", bo są wydane WZ na budynek jednorodzinny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek280 09.02.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 nikt z was niema takiej wiedzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek280 09.02.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 jeśli niedowiem sie tu to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 10.02.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 U źródła, czyli w wydziale architektury twojego Starostwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek280 10.02.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 tak tyle że to właśnie ich trzeba uczyć interpretacji przepisów ! po drygie niemam czasu bo pracujepo trzecie myślałem że ten dział sie tym specjalizujeale skoro nie tym to czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 O nie tak ostro kolego udzielamy tu rad społecznie moja rada była dobra bo jak pokazuje to forum co kraj to obyczaj i jeśli przepisy nie są jednoznaczne to ich interpretacja należy do danego starostwa. Według mnie należy wyłączyc obszar pod budynek gospodarczy z produkcji rolnej ale będzie to kosztowne bo budynki niemieszkalne nie podlegają zwolnieniu z opłaty. Jaka klasa gleby? I jeszcze jedno nie ma to nic wspólnego z wzizt. A poza tym złóż w starostwie zgłoszenie jak ty chcesz i zobaczysz czy wniosą sprzeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek280 11.02.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 widze ze sie nic niedowiem mozna zamknąc temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts