Gość 01.11.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 no własnie i chyba pozostane przy swoich złotówach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 01.11.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 Przepraszam Tesko, ale jeśli ktoś trafi na taki oddział PKOBP jak ja, to nie polecam... pomijam kwestię "złotówki czy waluta" i innych... chodzi mi jedynie o podejście do klienta oraz profesjonalizm i kompetencje wielu pracowników tego banku... równe zeru, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.11.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 czyli reasumując czy jakos tam tego CHF jakiś tam $ i EURO jest be (ogólnie może się wpakować tak jak ruski z łunochodem na księżyc) czyli na cześc przewspaniałego golda (złotego) hłe hłe jak to brzmi gold!!!hip hip huraaaaaaaaa ło boże tylko jak tu życ z kilkunastorocznym cyrografem a i trza zacząć byc łoszczednym (qwa a miałem sobie kupić nowe gumofilce, a tak kupie sobie qpe materiału ze stawką 7%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.11.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Faktycznie wyraziłam się mało precyzyjnie - kredyt braliśmy we wrześniu 2001 a apłaciliśmy we wrześniu 2002. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 03.11.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ja jeszcze na temat przewalutowania. Mieliśmy kredyt w CHF, w pewnym momencie chceiliśmy go przewalutować. Zrezygnowaliśmy. Koszty okazały się za duże. Nikt na przykład nie mówi w banku (dopóki się o to nie zapyta), że przewalutowanie wiąże się z powtórnym wpisem do hipoteki i opłatą z tym związaną - dla nas był to koszt ok. 1500 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 03.11.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Magmi, Być może trzeba zrobić inaczej. Zamiast spłacać kredyt wcześniej (wcześniejsza spłata często wiąże się z dodatkowymi opłatami, np. 4% pozostałej do spłacenia kwoty), należy wypowiedzieć umowę. W takim przypadku trzeba po prostu kredyt spłacić z odsetkami naliczonymi do dnia spłaty. Nie płacimy wtedy dodatkowej opłaty. Trzeba "tylko" zaciągnąć inny kredyt (to też są niestety koszty). Dzisiaj rozmawiałem z panią z baku PEKAO SA, która chciała mi wcisnąć, ze muszę zapłacić 4% przy wcześniejszej spłacie (zamierzam spłacić kredyt zaciągnięty w CHF'ie - tak BTW). Powiedziałem jej, ze w takim razie wymawiam umowę. Pani powiedziała: "na jakiej podstawie" - na żadnej - takie moje prawo wynikające z umowy. 4 % do przodu . Nie zawsze musimy dać sie "wyd...ać". Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts