tojato 03.02.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W ciagu trzech dni otrzymałem 20 ofert na wykonanie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.02.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 i co nas to ma interesować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 03.02.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 moze komuś sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.02.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W ciagu trzech dni otrzymałem 20 ofert na wykonanie dachu. Skorzystałam - efekty w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.02.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W ciagu trzech dni otrzymałem 20 ofert na wykonanie dachu. Ja mam taką (może deko chorą teorię). Jak ktoś mnie sam znajduje i dzwoni z takich firm, i prosi o robote u mnie.... znaczy, że nie ma roboty. Podejrzewam go więc, że coś z nim nie tak. Większośc moich wykonawców umawaiała mnie za X miesięcy i kazała na siebie czekać. Znaczy się mają robotę i ludzie ich sobie polecają. Oczywiście tez można wejśc na minę (wszedłem na minę podczas wylewek) ale ryzyko zminimalizowane. Może teraz zjawisko się zmieni jak mamy "krach" i dobrzy wykonawcy tez bedę pukać od drzwi do drzwi. Ale jak na razie na ludzi od schodów czekałem 4mc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 03.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli firma idzie z duchem czasu to myśle,ze nie ma co sie dziwić,ze wykonawcy bedą szukali inwestorów poprzez neta. Na takich stronach czesto oglaszają sie nowicjusze,ktorzy chca rozpoczac nauke w zawodzie budowlanym....ja mimo wszystko chcialbym ekipe sprawdzoną ,no chyba,ze firma ma staż i ma co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 01.03.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 i co nas to ma interesować? Trochę niegrzecznie. Jak Cię coś nie interesuje, to po prostu tam nie zaglądaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 13.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 W ciagu trzech dni otrzymałem 20 ofert na wykonanie dachu. Wypróbowałam tę opcję i w ciągu kilku dni dostałam ok 40 ofert na wybudowanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 14.04.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Czasem odpowiadam na oferty z getup-a, ale odnoszę wrażenie, że jest to portal orientacyjny (ludzie zamieszczają oferty nie po to, aby wybrać wykonawcę, ale żeby rozeznać ceny). No i git, ja i tak nigdy nie podaję cen "w ciemno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewz 14.04.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Jak można wycenić np. dach z info"zlece zrobienie dachu czterospadowego" Do poprawnej wyceny potrzeba projektu jaka konstrukcja dachu ,ilość obrubek,i szereg innych podstawowych rzeczy.no chyba że jest czas dzwonić do 20 lub więcej wykonawców i ich o wszystko wypytywać .hyba że podają dokładną wycenę jak jest projekt co i za ile danego dachu. Przykład zrobiono dach 2 spadowy 2 lukarny 3 okna dachowe 240 m2 dachówka ceramiczna zakładkowa za 13.500 zł.TANIO. Ale poprawki,inwestor decyduje się byśmy poprawiali po tamtej ekipie i tak; -brak rynienek ponad oknami o kołnierzy paroprzepuszczalnym już nie wspomnę nie obowiązkowy ale kto szanuje swoją prace by dał,zle docięte dachówki cena poprawy 1 okno 250 zł. -Załamanie na wypuszczeniu dachu"fale" naprawa rozebranie 10 m2 dachu prostowanie krokwi praktycznie całość od początku cena 1500 zł. -i szereg innych mniej uciążliwych wad których niestety nie da się poprawić za niskie ceny,da się z nimi żyć Do tego trzeba jeszcze wliczyć mat.którego nie da się oddzyskać To tyle. Może nieraz warto dać trochę więcej i zawierzyć prace komuś kto ma pojęcie i podejście do sprawy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 14.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Owszem wiele przedstawionych ofert było przedstawionych na podstawie rzutów z internetu, ale większość prosiła o skan projektu, spotkanie, obejrzenie działki itp Też nie podchodzę poważnie do wyceny zrobionej w pięć minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts