nyame 03.02.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam,w listopadzie przeprowadzilam sie do calkowicie wyremontowanego mieszkania-pierwszy raz mieszkam w bloku;/odnawiajac mieszkanie zamontowalam w 'wywietrzniku' w lazience wentylator-wlacza sie razem ze swiatlem. do tej pory go sobie chwalilam, zwlaszcza ze lazienka nie ma okna i to jest jedyny mozliwy sposob wentylacji...jednak dzisiaj odwiedzil mnie sasiad z gory (zalewa mnie:/) i przy okazji ogledzin szkod kazal zdjac mi wentytalator-podobno zaburza on ciag w calym pionie, co moze prowadzic do cofniecia sie czadu itd. podobno on sam przezyl juz tragedie kilka lat temu w powodu czadu poniewaz sasiad nad nim zamontowal wlasnie taki wentylator. czy to moze byc prawda? czy taki wentylator w wywietrzniku moze szkodzic?zadzwonie jeszcze do dzialu technicznego swojej spoldzielni ale pomyslalam ze was tez warto spytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.02.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam, w listopadzie przeprowadzilam sie do calkowicie wyremontowanego mieszkania-pierwszy raz mieszkam w bloku;/ odnawiajac mieszkanie zamontowalam w 'wywietrzniku' w lazience wentylator-wlacza sie razem ze swiatlem. do tej pory go sobie chwalilam, zwlaszcza ze lazienka nie ma okna i to jest jedyny mozliwy sposob wentylacji... jednak dzisiaj odwiedzil mnie sasiad z gory (zalewa mnie:/) i przy okazji ogledzin szkod kazal zdjac mi wentytalator-podobno zaburza on ciag w calym pionie, co moze prowadzic do cofniecia sie czadu itd. podobno on sam przezyl juz tragedie kilka lat temu w powodu czadu poniewaz sasiad nad nim zamontowal wlasnie taki wentylator. czy to moze byc prawda? czy taki wentylator w wywietrzniku moze szkodzic? zadzwonie jeszcze do dzialu technicznego swojej spoldzielni ale pomyslalam ze was tez warto spytac... Jeśli macie wspólny szyb kominowy to może. Warunek jest taki, że musisz mieć coś, co ten czad wytwarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyame 03.02.2009 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 w lazienkach sa piecyki gazowe-do podgrzewania wody...czyli moj wentylator moze szkodzic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.02.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 w lazienkach sa piecyki gazowe-do podgrzewania wody... czyli moj wentylator moze szkodzic?? Tak jak pisałem. jeśli mają wspólny komin to może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 12.02.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ostatnio znajoma mi powiedziała, że tego rodzaju wentylatory nie mogą być zainstalowane w pomieszczeniu, w którym jest gaz. W łazience z piecem gazowym powinny być dwa otwory wentylacyjne: jeden główny a drugi do pieca (koło pieca). Teściowa właśnie to przerabiała. Przyszedł kominiarz i nie odebrał instalacji po remoncie właśnie z uwagi na brak drugiego otworu wentylacyjnego do pieca gazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts