Damian1719503178 03.02.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam Pogoda tej zimy ,,w kratkę". Kiedy bywa niemal wiosenna kusi mnie, żeby rozpocząć murowanie. Podmurówka już jest od jesieni, teraz czas na pustaki. Czy ktoś już rozpoczął murarkę?Czy luty ze skokami temperatury i ujemną w nocy to zły moment na rozpoczęcie prac?Proszę o radę i Wasze opinie.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 03.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli z końcem lutego prognozy dwutygodniowe będą OK, to możesz zaczynac na początku marca. Na razie może być różnie i lepiej sie wstrzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 03.02.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 My też czekamy na wiosnę z dużą niecierpliwością. Tak jak u Ciebie zimujemy na etapie fundamentów. Coś mi się tam majaczy, że zaprawy wiążą prawidłowo od +5 do +25 stopni. Na pewno nie zaryzykujemy przed końcem lutego. Jak mówią mądrzy pszczelarze, mrozy mogą powracać, dopóki agrest nie zakwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian1719503178 03.02.2009 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Wielkie dzięki za Wasze komentarze! Widzę w mojej okolicy kilka- trwających właśnie - budów bloków, no i stąd takie dylematy... Czyżby korzystali z jakiś wspomagających środków dodawanych do zaprawy? Ale widzę , że zdecydowanie mi odradzacie taki ,,wyskok". I dajecie mi do myślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 03.02.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 mi pustaki dotra w czwartek i murowanie się zacznie .Dodatek mrozowy do murowania na wszelki wypadek dodam , po kilkukrotnej konsultacji z kierownikiem co do pogody i murowania zaczynam . PS dziś wylali chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 03.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 byleby nie było mrozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts