grzesiek661 03.02.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Mój pomysł który uroczyście poddaję pod ocenę jest taki : Mam w firmie sporą ilość brudnej listwy elektroinstalacyjnej PCV czyli tzw. kanałów WDK w kawałkach 2m, zastanawiam sie nad wykorzystaniem jej do ocieplenia podłogi. Plan jest taki że na ziemi ukladam jedna przy drugiej ta listwe, a na to sypie 10cm piasku i wylewam płyte betonową dopiero. Sęk tylko w tym czy sie to nie zawali, tzn czy pękające pod naporem piasku i płyty kanały nie spowodują załamania sie podłogi i popękania płyty....... drugie pytanie to samo tylko z płyta mineralną 20cm do ociepleń - czy tez nie "siądzie" tzn siadzie na pewno tylko czy da rade ? Nie mam kasy na styropian a odnawiam na okres kilku lat stare pomieszczenie, wiec nie piszcie zeby kupic styropian, tylko oceńcie pomysł. Wszelkie mądre komentarze mile widziane a nawet pożądane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.02.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Pomysł do bani styropian nie jest drogi i nie warto kombinować. Jak Ci żal na styropian to lepiej nie remontuj wcale. Szkoda twojego wysiłku nikt nie da ci gwarancji że to co zrobisz zda rezultat. I pamiętaj najtańsze rozwiązania są przeważnie najdroższe bo robi się je dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 04.02.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 spoko spokoZ całym szacunkiem, ale nie wiem czy reklamujesz siec sklepów budowlanych bo jak napisałem w poprzednim poście " nie czekam na odpowiedzi - kup sobie styropian". To jest forum "zrób to sam" i jego idea oprócz pomagania sobie przez praktyczne porady opiera się tez na tym żeby stosować jak najtańsze rozwiązania ( jesli są na tyle skuteczne ,że ich zastosowanie ma ekonomiczną rację bytu). To jest drugi dom który remontuje, i od początku staram się jak najtaniej wiec szukam różnych rozwiązań. Dla mojego szefa nowe Audi Q7 nie jest drogie bo ma tyle kasy, dla mnie ładowanie pieniędzy na styropian w sytuacji gdy będę mieszkał tam 5 lat jest drogie !Nie jest mi żal tylko nie mam tyle $$$$ a budować muszę, pytam się dalej : zapadnie się podłoga czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.02.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mój pomysł który uroczyście poddaję pod ocenę jest taki : Mam w firmie sporą ilość brudnej listwy elektroinstalacyjnej PCV czyli tzw. kanałów WDK w kawałkach 2m, zastanawiam sie nad wykorzystaniem jej do ocieplenia podłogi. Plan jest taki że na ziemi ukladam jedna przy drugiej ta listwe, a na to sypie 10cm piasku i wylewam płyte betonową dopiero. Sęk tylko w tym czy sie to nie zawali, tzn czy pękające pod naporem piasku i płyty kanały nie spowodują załamania sie podłogi i popękania płyty....... drugie pytanie to samo tylko z płyta mineralną 20cm do ociepleń - czy tez nie "siądzie" tzn siadzie na pewno tylko czy da rade ? Nie mam kasy na styropian a odnawiam na okres kilku lat stare pomieszczenie, wiec nie piszcie zeby kupic styropian, tylko oceńcie pomysł. Wszelkie mądre komentarze mile widziane a nawet pożądane Co do wełny to zależy co to za rodzaj, a głównie jaka gęstość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 06.02.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 yyyy płyta mineralna grubość 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts