Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do Majki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrzykowice to chyba ekshibicjonista :wink:

Też jestem podobnego zdania - we własnym domu jak mi się podoba, to latam na golasa, a jak komuś to przeszkadza, to jego problem :grin:

Babcia zawołała policjanta, bo sąsiad budzi zgorszenie i ona przez to spać nie może - taka jest wzburzona. Przyszedł policjant i pyta się o co chodzi. "Niech pan popatrzy z tamtego okna" mówi babcia. Policjant patrzy i nic nie widzi. Babcia na to: "niech pan wejdzie na parapet, chwyci się okna i wychyli na zewnątrz, to zobaczy pan jakie świństwa oni robią"

• 2 weeks później...
Tak, to prawda, jest to niesamowite uczucie. Czasami muszę się mocno szczypać, czy to nie sen :razz: Ja mogłabym już tam spać, chocby na styropianie. Siedzieć sobie przed kominkiem i popijać drinka. Tylko ze względu na dzieci musimy lepiej zagospodarowac dom. Ale już niedługo, za pare dni....

Majka: entuzjazm na finiszu - też to mam. Zastanawiałaś się kiedyś, co będzie potem ? Jak już zamieszkamy w tych swoich wymarzonych domach ? Czy się nie wypalimy, nie zgnusiejemy - co nam będzie dostarczało porównywalnej dawki adrenaliny każdego dnia ?

Adrenaliny to chyba nie zabraknie. W domu zawsze coś się dzieje.

My mamy jeszcze kupe roboty na przyszłe lata: poddasze, tynkowanie, taras, staw, ogród...itp. A moze pojedziemy np. w Alpy na narty, albo na wakacje gdzieś... nie mam pomysłu gdzie, tyle lat nie jeździlismy na urlop :razz:

Majka,

ale FAJNIE!!!.

Tez bym tak chciał napisać w swoim dzienniku: Mieszkamy !

Gratuluję i zazdroszczę (nie wiem co bardziej :wink:).

Naprawdę lepiej się człowiek czuje jak od czasu do czasu przeczyta sobie, że jednak znowu komuś się udało - pojawia się jakieś światełko w tunelu.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: am dnia 2002-11-04 16:25 ]

Oczywiście, że będę pisać, w końcu trzeba dom całkiem wykończyć a i do remontu niedaleko :razz: Muszę tylko przez pare dni odreagować przeprowadzkę /szok jeszcze nie minął :razz: /

Jeszcze raz dziękuję wszystkim i .... pozazdroście jeszcze troche, to takie miłe :razz:

• 3 weeks później...

Majka - jak tam kominek się sprawuje? My chcemy również połączyć ogrzewanie gazowe z kominkiem z płaszczem wodnym. Wyczytałam w Twoim dzienniku że kominek robiła firma CTM i sprawdziłam że we Wrocławiu też mają przedstawicielstwo. Czy dalej jestes zadowolona z takiego połączenia? Czy naprawdę trzeba wstawać w nocy aby podłożyć do kominka? Czy masz grzejniki czy podłogówkę? Nam ostatnio gosciu od instalacji wymyslił (wcale nie głupio) częsć grzejników, a częsć podłogówki (w łazienkach bo chcielismy dać maty elektryczne, a jego zdaniem lepiej wodne i w kuchni, bo nie ma gdzie powiesić grzejnika).

pozdrawiam, oczekując na zrozumienie i odpowiedź :smile: