Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moj sąsiad-burak

senta

Recommended Posts

mój "burak" pieprzy ciągle o ważnym dla wszystkich poczuciu własności, a sam wywalił 10 temu 2 kręgi betonowe które mu zostały po zrobieniu studni na działce obok (sąsiada), stoi przed moją brama wjazdową bo ma furtkę, od lat proszę o zrobienie miejsca na wjeżdżanie i wyjeżdżanie, jego goście ostatnio mojej burknęli "będzie pani pewnie za chwile wracać w te i we wte" a jak mu zawiozłem miesiąc temu chorego psa do domu to mnie zjebał, że sobie nie mogę poradzić. Pies zdesperowany wlazł mi do auta i nie chciał wyjść, dzisiaj już padł.

Robił moimi robotnikami i moimi materiałami poprawki swojej "lauby" (lauba- po śląsku-domek na ogródku) wiele róznych było , polecam inne forum i inny post - generalnie mam dość i rozpoczynam krucjatę.

Zasłużył chyba już...........

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wyślij je parę razy poleconym z potwierdzeniem odbioru, może jak podyma na pocztę w kolejkę (popatrz kiedy jest najwięcej petentów i się wstrzel)

to skuma

co tam te parę zyli, może się nauczy, a radocha bezwartościowa

Strasznie, ale to strasznie mi się ten pomysł spodobał...

mnie tez! :D Boski :lol:

a dziękować, dziękować...

a może by tak po staremu :

................. dnia ... ....... 200... r.

Ja, niżej podpisany ................................... wypełniając swoja powinność obywatelska, uprzejmie donoszę właściwej placówce: Izby Skarbowej, Najwyższej Izby Kontroli, Policji, Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, Państwowej Inspekcji Handlowej, Straży Miejskiej, Panu Prezydentowi, Panu Wojewodzie, /* że nie mogę już dłużej ścierpieć faktu, iż obywatel/ka .......................................................... (imię, nazwisko, adres) jest hamulcem w naszym pochodzie ku Europie, bowiem .......................... ......................... .......................... (wypisujemy to wszystko, co leży nam na wątrobie)

Wyżej wymieniony dlatego właśnie jeździ samochodem marki ..................... mieszka luksusowo w ..................... ..................................... ma ponadto ...................... (segment, pałacyk, dworek) .......................... ......................... .......................... (obrazy - czyje?, plazma 100 cali, kochankę/ka, biżuterie, futra - ile?, kafelki) ............................................................................. (nagrywarki blue-ray - ile?, był na wycieczce - gdzie?, dziecko chodzi do szkoły ............................................ ........................................... społecznej - adres?, nie chodzą do kościoła - którego?, często przyjmuje gości ................... ............................ ............................ ................................................... do której godziny?, maluje się wyzywająco - czym?, pije - co?, bije - kogo?) ............... .................................................................... .....................................

Ponadto przypomniałem sobie jeszcze, że .......................... ......................... .......................... .......................... ......................... ..........................

Sugeruje tez przeszukać następujące miejsca .......................................... u ob. ........................................ jak np. .........................................

Należne mi pieniądze proszę przesłać na moje konto nr ................................. przesłać przekazem pocztowym, odbiorę je osobiście. *

Prawdziwość powyższych danych stwierdzam własnoręcznym podpisem .......................................

* - niepotrzebne skreślić

Daj mu piwo i powiedz, że to w podziękowaniu za:

- 100,- uzyskanych ze sprzedazy makulatury,

- wygraną wycieczkę za kupony z JEGO ulotek reklamowych,

- inne korzyści,

A dla satysfakcji (własnej) zrób sobie sałatke z buraka :lol:

• 3 weeks później...