rulon 03.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Za parę dni rodzimy . Dziś sprzątając sypialnię na oknie dachowym znalazłem jakiegoś szlamowatego grzyba (2x15 cm) bedzie dość blisko od łóżeczka . Nie wiem czy to przed dzieckiem skrobać i lakierować? Czy może tylko zeskorabać żeby mu lakier nie zaszkodził? A jeśli skorbać i lakierować to czy są jakieś bezpieczne lakiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 nakryłam się kopytami :) Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 03.02.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam! pozdrawiam i zdrowia dużo życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rulon 03.02.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Za zdrowie dziękuję, ale co Was tak śmieszy? Okno wysoooko, rzadko do niego zaglądam ... Jutro usuwam grzybka, ale co z lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 "Dziś sprzątając sypialnię na oknie dachowym znalazłem jakiegoś szlamowatego grzyba (2x15 cm) bedzie dość blisko od łóżeczka . Nie wiem czy to przed dzieckiem skrobać i lakierować? " Skrobać przed czy po dzieciaku ? Nie no po dzieciaku to raczej nie wolno skrobać "Czy może tylko zeskorabać żeby mu lakier nie zaszkodził? " Grzybowi lakier raczej nie zaszkodzi - bo rozumiem, że wywód jest o grzybie :) O tytule wątku nic nie powiem : NADCHODZI DZIECIAK :) Grzyb czy lakier No nie wiem co wybrać Jessssooooo P.S. skrobanie grzyba to raczej maść na szczury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rulon 03.02.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 "Dziś sprzątając sypialnię na oknie dachowym znalazłem jakiegoś szlamowatego grzyba (2x15 cm) bedzie dość blisko od łóżeczka . Nie wiem czy to przed dzieckiem skrobać i lakierować? " Skrobać przed czy po dzieciaku ? Nie no po dzieciaku to raczej nie wolno skrobać "Czy może tylko zeskorabać żeby mu lakier nie zaszkodził? " Grzybowi lakier raczej nie zaszkodzi - bo rozumiem, że wywód jest o grzybie :) O tytule wątku nic nie powiem : NADCHODZI DZIECIAK :) Grzyb czy lakier No nie wiem co wybrać Jessssooooo P.S. skrobanie grzyba to raczej maść na szczury ok. teraz mnie też śmieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 03.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ale o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A na serio - posiadając grzyb w domu nie wystarczy go wyskrobać (hihi w tym kontekście....) ale rozwiązać problem systemowo. Czyli coś nie halo z wentylacją. Grzyb nie zniknie po skrobaniu. On tam nadal będzie przebywał I pod lakierem też. Zaleczysz problem na chwilę. Poszukaj w wyszukiwarce o wentylacji i wilgoci/grzybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rulon 03.02.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A na serio - posiadając grzyb w domu nie wystarczy go wyskrobać (hihi w tym kontekście....) ale rozwiązać problem systemowo. Czyli coś nie halo z wentylacją. Grzyb nie zniknie po skrobaniu. On tam nadal będzie przebywał I pod lakierem też. Zaleczysz problem na chwilę. Poszukaj w wyszukiwarce o wentylacji i wilgoci/grzybie. ale ja to wieeem . Tyle że nie zrobię wymiany okna i zmiany wentylacji do piątku, albo przez 2 dni jak żonka będzie w szpitalu. O to chodzi, że niesety trzeba mi czegoś "na chwilę", no na parę tygodni zanim ich nie wyeksmituję z tego pomieszczenia na wczasy do teściowej . Lakier miałby tylko chwilowo odciąć to paskudztwo od świata, żeby mi jakieś strzępki grzybni czy inne badziew po pokoju nie latał. Pytanie: czy jest jakis lakier ktory można zastosować w pomieszczeniu w którym za dni parę będzie noworodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Nie ryzykowałabym ( lepszy chyba żrący środek czyszczący ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rulon 03.02.2009 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Nie ryzykowałabym ( lepszy chyba żrący środek czyszczący ) dzięki. poszukam. wyczyszczę (jak mu sie przyjrzałem - jest mniejszy -choć wiem że bestia siedzi gdzieś w środku. Może poproszę żoneczke by urodziła z tydzień później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.02.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 dodam jeszcze jedno ważne. Maluch bedzie wiekszośc doby w łóżeczku. Poddasze okna zamknięte-łóżeczko zbyt blisko, żadnych przeciagów , rzadko wietrzone-parno. Grzyb wyskoczy szybciej niż myślisz i większy. Robiłbym wszystko aby dzieciak tam nie przebywał.Grzybów domowych jest bardzo dużo w tym równiez bardzo groźne. Takie grzyby wydzielają pyłki które bedą spadac lub w cieżkim powietrzu krązyc nad łożeczkiem. Kilka miesięcy dla noworodka w takim środowisku to możliwośc uczuleń, alergii i innych świństw.Zacznij suszyc i to ostro nawet dmuchawą i susarką do włosów okolice grzybni. Utrzymujcie wilgotnośc powietrza 40-55% temperaturę rzędu 20-22C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Nie ryzykowałabym ( lepszy chyba żrący środek czyszczący ) dzięki. poszukam. wyczyszczę (jak mu sie przyjrzałem - jest mniejszy -choć wiem że bestia siedzi gdzieś w środku. Może poproszę żoneczke by urodziła z tydzień później I wszystkiego dobrego dla żony i zdrowego MALUSZKA życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts