Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów, rozpoczynam budowę domu i mam wiele pytań do Was. Czy ktoś z Was buduje może dom z kolekcji Muratora "Jedyny"?

Jeśli tak to proszę o kontakt.

Kurcze, czy jestesmy naprawde sami z tym projektem?

http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=544&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=jedyny&symbol=&x=0&y=0&nr=0

Pewnie sporo ryzykujemy będąc królikami doswiadczalnymi.......

• 2 months później...
  • 2 months później...

Witam Wszystkich

Bardzo poważnie zastanawiam się nad wyborem projektu Jedyny C163 z Muratora.

http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=544&IdKolekcji=18&nr=47

Super a'la nowoczesna stodołka bardzo oryginalna, i jakże inna od większości projektów gotowych. Mam jednak parę pytań co do projektu:

-rama wokół domu, czy nie stanowić będzie w przyszłości większych problemów z eksploatacją (chodzi mi o ewentualne mostki termiczne, problemy z nieszczelnością, czy pękaniem tak dużej powierzchni balkonowej, a może nie powinienem się tym w ogóle przejmować)

- czy Waszym zdaniem forma domu nie straci na wyględzie jeśli podniosę o dwa pustkaki ściankę kolankową i zwiększe kąt nachylenia dachu do 35 st.

Jeślii ktos z forumowiczów buduje ten dom to poproszę o cenne uwagi.

pozdrawiam

PS inne uwagi na temat tego projektu, co można w nim ewentualnie zmienić, ulepszyć itp mile widziane :D :D :D

• 1 month później...
  • 5 years później...
  • 2 years później...
  • 10 months później...