Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM DLA DZIECI - jak ułatwić i umilić życie sobie i im

paprotka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pierwszy- wkrótce dziecięcy:0 użytkowej 16m2 ścianka kolankowa na 105 więc po podłodze jakieś 20m2

drugi - kiedyś dziecięcy 10m2

ja miałam pokój 8m2 dzielony z siostrą i wyrosłam na porządnego człowieka:)

myślę, że żaden pokój nie zastąpi dziecku kontaktu z rówieśnikami i rodzicami!

Ile maja pokoje dla waszych dzieci ???? Czy sa to pokoje a poddaszu czy na parterze ?////

U nas będą na piętrze, po ok. 16 mkw, nie licząc skosów. Szukałam takiego projektu, żeby było minimum po 15, dzieciaki z biegiem czasu będą coraz więcej przestrzeni potrzebować. Za to na swoją sypialnię weźmiemy najmniejszy pokój, 9 mkw.

ok 17 m2.

tez uwazam , ze dziecko powinno miec duzy pokoj.

Za to sypalnia rodziców moze byc mniejsza bo tam poza łózkiem nic wiecej nie musi byc. No i gosci tez na ogół się tam nie przyjmyje :-).

Rozplanowalismy tak aby kazdy pokoj był o podobnej powierzchi , wiec u nas nie ma problemu ze ktos ma wieszy pokoj a ktos mniejszy.

16, 20, 22 metry :o niektórzy mają takie mieszkania na 2-3 osoby :-?

U mnie w projekcie poddasza pokoje są nierówne: 14, 14 i 9 metrów spora różnica... kombinować ze zmniejszeniem tego większego czy zostawić jak jest w projekcie? Nie chcę później wysłuchiwać, że ktoś ma większy a ktoś mniejszy :-? a może naszą sypialnię zrobić na 9 metrach a dla dzieci zostawić te 14 metrowe? :roll:

Tak na marginesie to jeszcze nie mamy dzieci a ja się martwię na zapas... :oops: :roll:

16, 20, 22 metry :o niektórzy mają takie mieszkania na 2-3 osoby :-?

U mnie w projekcie poddasza pokoje są nierówne: 14, 14 i 9 metrów spora różnica... kombinować ze zmniejszeniem tego większego czy zostawić jak jest w projekcie? Nie chcę później wysłuchiwać, że ktoś ma większy a ktoś mniejszy :-? a może naszą sypialnię zrobić na 9 metrach a dla dzieci zostawić te 14 metrowe? :roll:

Tak na marginesie to jeszcze nie mamy dzieci a ja się martwię na zapas... :oops: :roll:

Zdecydowanie Wasza sypialnia na 9 metrach. W naszym obecnym mieszkaniu początkowo zajęliśmy większy pokój, już zamieniliśmy.

Duży pokój :D większy niż nasze obecne mieszkanie :lol: :lol: jakieś 35 metrów z tym, że na dwóch poziomach -22 to pokój "podstawowy" reszta to poddasze - wejście po schodach "zejscie" - po zjeżdzalni.

Pewnie kiedyś ulegnie modyfikacji , jak pokój każdego małego dziecka.