adamzet74 28.01.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam. Ciągle jeszcze jesteśmy na etapie poszukiwania projektu. Do wczoraj naszym murowanym faworytem była Arletta z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/arletta/?Kind=1&Name=arletta&ProjectMirror=1ale dzisiaj zobaczyliśmy Amber z pracowni MTM Styl http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/amber/default.asp?id=589&ver=CEchyba to będzie to. Jakie są Wasze opinie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoreska 01.02.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam,Obejrzałam oba projekty, ale Amber podoba mi sie zdecydowanie bardziej. Taki oryginalny i przejrzysty. Ciekawe ile będzie kosztowało wybudowanie tego domu. Na stronie projektanta nie ma informacji o kosztach, bo to nowy projekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzet74 11.02.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam ponownie. Może ktoś jednak napisał by dwa słowa co myśli o tych projektach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2kondi 25.02.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, Jetseśmy jak narazie na etapie poszukiwania projektu i właśnie w najnowszym "Ładnym domu" natkneliśmy się na projekt Amber - bardzo nam się spodobał - i bryła domu, kolorystyka oraz rozplanowanie wnętrz. Podoba nam się to że jest wyjście na taras z kuchni, przeszklony narożnik w salonie /świetny!/, sypialnia z osobną łazięką i garderobą Zawsze jest jednak jakieś "ale", nie ma idealnych projektów. Nasze "-" to: - brak spiżarki przy kuchni /mąż twierdzi że się czepiam ale dla mnie spiżarka jest ważna bo - chciałabym ograniczyć ilość szafek kuchennych i właśnie w spiżarce trzymać przetwory (od teściowej ), miksery, roboty, garnki które używam kilka razy do roku; - robić większe zakupy; -może upchnąć tam dodatkową lodówkę lub zamrażarkę itp./ - brak miejsca przy wejściu do domu na jakąś wnękę na płaszcze, buty, czapki itp. -mała łazienka na dole - przydałby sie w niej prysznic dla przyjezdnej rodzinki - brak pralni /znowu niektórzy pomyślą że mam wymagania ale gdzie mam suszyć pranie - w holu?/ - brak garderoby na górze ale możnaby zamknąć 11/Rekreacja/ - wolałabym w łazience przy sypialni mieć wannę a w tej drugiej wystarczyłby prysznic / mamy 2 synów/ - no i szkoda że taras nie jest zadaszony. Wolelibyśmy garaż wolnostojący więc może dałoby się kosztem garażu w bryle powiększyć łazienkę i pokój na dole, zrobić spiżarkę i wnękę na płaszcze oraz pralnię. Jednak mimo tych minusów to nasz No1. Obejrzałam też projekt Arletta. Ma ciekawie rozplanowane wnętrze ale nie podoba mi się bryła - sorry ale mnie kojarzy się ze stodołą - troche brak jej charakteru! Ale ma zadaszony taras ! Czyli tak jak wcześniej pisałam - nie ma projektów idealnych! Pozdrawiamy Ania&Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 09.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nam ten projekt bardzo się spodobał i idealnie pasowałby na naszą dziakłę.Mam bardzo podobne zdanie na jego temat jak 2kondi. W zasadzie to mogłabym się podpisać pod jej postem z wyjątkiem garażu, bo my chcielibyśmy 2-stanowiskowy i w bryle domu.Taka opcja też istnieje: http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/amber_2/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 12.06.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Oto orientacyjny kosztorys, który dostałam z Domfortu: Nr. Opis robót Stan surowy 302322,12Roboty ziemne i fundamentowe 53064,83Stal zbrojeniowa dla całego budynku 16613,52 Konstrukcja poddasza 26351,50Konstrukcja i pokrycie dachów 63117,71 Stolarka okienna i drzwiowa na ścianach osłonowych 26256,52 Elewacja i roboty zewnętrzne 55945,38 Wykończenie 93405,93 Oblicowania ścian i sufitów 53696,10 Podłogi i posadzki 33713,66 Stolarka wewnętrzna 5996,17Ogółem kosztorys * Wartość 358267,50 *cena netto bez instalacji Poziom cen: Sekocenbud I kw 2008, dostawcy, producenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 27.06.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam, no piękny projekcik. Idealnie wpasuje się na moją działeczkę.Też poważnie się teraz zastanawiamy nad jego zakupem!! Warunki zabudowy coraz bliżej....więc i decyzja potrzebna.Może wiecie, gdzie można zobaczyć domek już wybudowany, ewentualnie w trakcie realizacji.Jedyna zmiana jaką chciałbym zrobić to nad garażem urządzić pralnie, garderobę. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelof 23.09.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 cześć !! I jak ?? zdecydował się ktoś na ten projekt ?? my już go zakupiliśmy w przyszłym tygodniu dostaniemy pozwlenie na budowę i wiosną 2009 ruszamy z budową. PozdrawiamAnia i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaMarcin 29.09.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 cześć !! I jak ?? zdecydował się ktoś na ten projekt ?? my już go zakupiliśmy w przyszłym tygodniu dostaniemy pozwlenie na budowę i wiosną 2009 ruszamy z budową. Pozdrawiam Ania i Paweł Witam, Chcemy kupic ten projekt i ruszyć na wiosnę . Działkę mamy pod Gliwicami. Jakie zmiany wprowadzacie? Pozdrawiamy Wiola i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 04.02.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam!Tak jak w temacie! Prosiłbym o opinie na temat tego projektu wady, zalety, co należałoby zmienić! Może ktoś już wybudował lub buduje i wkleił pare zdjęć! http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/amber/default.asp?id=589&ver=CE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olla 04.02.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ładny dom. Napisz jak go chcesz ustawić wobec stron świata. Wg mnie warto sie zastanowić jak zagospodarować miejsce przy drzwiach na kurtki, buty i ubieranie - tak by było wygodnie i w butach nie chodzić po całym hallu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 04.02.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mamy działkę z wjazdem od południa, więc projekt tak mi się wydaje, że jest odpowiedni. W naszych warunkach zabudowy mamy niestety ograniczenia, czyli musimy się zmieścić na działce w szerokości 11m, dlatego typowe ładne domki np. Karmina, bo już byliśmy zdecydowani odpadają, więc szukamy czegoś innego! Właśnie kuchnia bez spiżarni oraz mały wiatrołap to dwa straszne minusy tego domu i sam nie wiem jak by można to rozwiązać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 04.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Swietna prezentacja tego projektu zapraszam na sprace http://www.domywstylu.eu/wirtualny_spacer.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 07.02.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 coś cicho się zrobiło widzę że wszyscy specjaliści pognali juz na Swoje budowy albo ten projekt nie ma żadnych wad i nie trzeba go zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olla 09.02.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 na swojej działce mam wjazd od południowego zachodu i szukam projektu, w którym salon byłby od frontu,a kuchnia z tyłu domu, by nie było w niej za ciepło.. a Amber jest naprawdę fajnym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 09.02.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 wielkośc i rozkład sypialni w porządku. natomiast jak na wcale nie taki maltuki domek, uważam, że: 1) wielkość WC na parterze to kpina z użytkowników 2) brak garderoby z prawdziwego zdarzenia - ja bym chyba na te potrzeby zaadaptował wypoczynkową część holu na górze (niespecjalnie sobie wybrażam zresztą wypoczywanie w fotelu na korytarzu, to nie hotel ) 3) postarałbym się powiększyć witrołap kosztem holu na dole. jeżeli zrobisz jak w projekcie - wiatrołap 2,7mkw i drzwi otwierane do środka, to gosci będziesz musiał wpuszczać pojedynczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 09.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 No i to są wieeelkiee minusy tego projektu, co do garderoby to bym sie nie przejmował zawsze można gdzieś te ciuchy upchnąć później już można pomyśleć nad zagospodarowaniem tego „miejsca wypoczynkowego” na górze, ale mała łazienka na dole to rzeczywiście nasza bolączka chcemy wykańczać dom etapami, więc na dole musi się zmieścić jakiś brodzik właśnie kombinujemy jak by tu ją powiększyć. Jeśli chodzi o wiatrołap to nie ma problemu minimum 4m2 musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 16.02.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 JUPIII DZIŚ KUPILIŚMY PROJEKT AMBER DECYZJA ZAPADŁA NA WIOSNE RUSZAMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olla 17.02.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 POWODZENIA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 09.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 I co tam buczo44 przerobiliscie jakos projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts