mizeraki 19.02.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czas dyktowania cen przez wykonawcow wlasnie sie konczy.Podobnie jak nadmiar pracy dla nich. Wraca normalnosc na rynek budowlany.Albo mocno negocjujcie albo poczekajcie za 2-3 miesiace bedzie duzo taniej. Podobnie z materialami - wrzutki typu ze cos tam podrozalo (np.styropian) - mozna skomentowac jednym slowem tym gorzej dla nich.Towar mozemy kupic od producenta, albo jesli bedzie za drogi - wkrotce kupimy go od syndyka jego masy upadlosciowej. Budownictwo stanelo - teraz los rzesz wykonawcow i producentow zalezy od nas garstki ktorzy jeszce buduja. wiec teraz my mozemy dyktowac ceny.Zatem ostro negocjujmy , lub poczekajmy bo napewno bedzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 19.02.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czas dyktowania cen przez wykonawcow wlasnie sie konczy. Podobnie jak nadmiar pracy dla nich. Wraca normalnosc na rynek budowlany. Albo mocno negocjujcie albo poczekajcie za 2-3 miesiace bedzie duzo taniej. Podobnie z materialami - wrzutki typu ze cos tam podrozalo (np.styropian) - mozna skomentowac jednym slowem tym gorzej dla nich. Towar mozemy kupic od producenta, albo jesli bedzie za drogi - wkrotce kupimy go od syndyka jego masy upadlosciowej. Budownictwo stanelo - teraz los rzesz wykonawcow i producentow zalezy od nas garstki ktorzy jeszce buduja. wiec teraz my mozemy dyktowac ceny. Zatem ostro negocjujmy , lub poczekajmy bo napewno bedzie taniej. Jakoś tego nie widze żeby cokolwiek staneło. Szukałem właśnie ekip do tynków i wylewek. Najbliższe terminy na drugą połowe kwietnia/maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mizeraki 19.02.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 To prawie zabawne. W motoryzacji tez nie widzisz zeby cos stanelo.Bo motoryzacja i budownictwo ida leb w leb. Kredyty stanely - mysle ze conajmniej 90 procent inwestorow podpiera sie kredytem.Wzrost bankruct wsrod deweloperow i firm budowlanych miesiac do miesiaca(styczen 2008 a 2009) wynosi okolo 400proc. - i nie jest to spowodowane tym ze maja za duzo roboty Ci ktorzy wzieli franki i mieli niewielki wklad wlasny - tylko czekaja na telefon z banku zeby dolozyli zabezpieczenia - jesli nie beda mieli, moga znalezc sie na bruku, a ich nie ruchomosci dodatkowo zdoluja rynek. W posredniakach coraz wiecej budowlancow i niestety na horyzoncie nie widac zdnej nadziei na kolejny boom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 19.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 myślę ze trochę cierpliwości nie zaszkodzi wykończenia jeszcze będą się jeszcze się trochę trzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 20.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 a ile mogą kosztować tynki gipsowe ze szpachlowaniem końcowym, ja dostałam taką cenę że głowa boli, same tynki 28 zł /m2 z materiałem ale szlifowanie końcowe dodatkowo 18 zł/m2 w Szczecinie, wydaje mi się coś za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika34 22.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 troszkę za duzo? to jakas pomyłka chyba teraz to już na gotowo zaczynaja robic za 22zl zam2 z materialem i robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 23.02.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 rok temu płaciłem 12zł/m2 za tynk cementowo-wapienny "na listwach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 23.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam u nas w trojmiescie i okolicach dostalem taka oferte Tynki gipsowe na gotowo 24zl z materialem za metr (osobno placimy za listwe kolo okien + siatka specjalna - nierdzewka na slupy drewniane okolo 25zl za siatke i listwy osobno) pozatym cementowo-wapienne jakies 3-4 zl drozej tynki te sa nakladane maszynowo - tylko moje pytanie jest takie ....jak u Was wygladaja te nakladane maszynowo cem-wapenne czy potem pewnie trzeba jed gladzia szpalachlowac i za metr z robocizna wtedy one wyjda jakies 35-45zl bo w sumie 2 razy trzeba to samo robic - gipsowe chyba nie trzeba sie tak bawic napiszcie jak jest U was - sam musze podjac niedlugo decyzje....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 23.02.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jeśli chcesz mieć gładkie ściany w dobrej cenie to zrób sobie tynk gipsowy. Tynk cem-wap po zacieraniu jest "chropowaty" - ewentualnie można go jeszcze dodatkowo gipsować zeby był gładki ale jak piszesz jest to większy koszt bo jest więcej roboty. Jak dla mnie opcja tynk cem-wap + gipsowanie na gładko jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodła 23.02.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mnie powiedział 32 złm2 z materiałem za maszynowy tynk cem-wap.Bochnia. To widze bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armand77 24.02.2009 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Nam zaproponowali 17/m2 bez materiału (ok 700m2). Okolice Poznania, może ma ktoś lepszą ofertą ? My zrobimy po 15,tynki cementowo-wapienne JA PROPONUJE CENE 10pln za m2 firma DESPERACI spolka zoo hehehe dozuce jeszcze malowanie gratis; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armand77 24.02.2009 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 PostWysłany: Wto, 24 Luty 2009 05:18 Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post janrenovate napisał: basia33 napisał: Nam zaproponowali 17/m2 bez materiału (ok 700m2). Okolice Poznania, może ma ktoś lepszą ofertą ? My zrobimy po 15,tynki cementowo-wapienne JA PROPONUJE CENE 10pln za m2 firma DESPERACI spolka zoo hehehe dozuce jeszcze malowanie gratis; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 24.02.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 My mamy 26zł/m2 gipsowe knaufa, robine porzez firmę z białej listy muratora, Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 24.02.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 26zł/m2 z materiałem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 24.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Cena cena.W tamtym roku tynkarze wołali 10PLN za mkw. potem z racji tego że wolno schło zaczęli płakać że za mało i podnieśli na 12 (i tak inni wołali 18.)Tego roku inni wzięli 16.Wiecie co wolę tą robotę tych za 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 24.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 mam ofertę na samą robociznę tynku maszynowego 18zł/1m2 (do wyboru gipsowy lub cementowo-wapienny) , czy to aby nie za dużo ? Nam firma będzie robić tynki maszynowe cementowo - wapienne za 11 zł/m2 sama robocizna bez materiałów. Myślę,że i tak trochę dużo Tobie liczą i rozglądnęłabym się na Twoim miejscu za inną firmą.Nam na podkarpaciu też niektórzy liczyli nawet ok. 20 zł/m2 bez materiału,ale Mąż szukał i znalazł coś tańszego.Od czego jest Internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 25.02.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dzisiaj dostałem cenę za tynk gipsowy 25 PLN/metr z materiałem - tynk Knauff lub Baumit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaZgr 25.02.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Łódz od 15zl robocizna sam tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 26.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Szanujący się tynkarz bierze dzisiaj ok 18 zł/m2 sama robocizna.Tynk maszynowy c-w jaki by nie wziął kosztuje ok 30 zł/30kg(worek).Na m2 tynku wychodzi ok pół worka czyli 15zł.Tak więc jak by nie liczył wychodzi ponad 30zł/m2 z materiałem.Zupełnie nie mam pojęcia jak przedmówcy piszą o tak niskich cenach z materiałem. Poza tym tynki gipsowe robi się dwa razy szybciej niż wap-cem i są mniej pracochłonne.Oddzielny temat to wykończenie glifów (kątowniki) i odejmowanie otworów drzwiowych i okiennych (ile, jaki metraż?). Nie każdy tynkarz na to idzie. Podobnie jest ze wszystkim. Weźmy i zapytajmy ile bierze dekarz za m2 ułożenia dachu. Powie tyle a tyle. Jak wdasz się w szczegóły (a diabeł w nich tkwi) to okaże się, że za to i za to należy się oddzielnie. Tak więc należy pytać o wszystko bo podana cena początkowa nic jeszcze absolutnie nie mówi.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika34 26.02.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 i tu się mylisz kolego cena mowi sama za siebie tynkarze schodzą z cen niestety bo nie ma pracy a konkurencja jest ogromna u nas na płocie znajduje cały czas ulotki typu tynki maszynowe aż mi szkoda tych ludzi no ale cóż narobiło się biedy w naszym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts