darekw127 10.03.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dzięki jeszcze raz. Czy standardowa cena tynków obejmuje także szlichtę? Moi tynkarze chcieli ode mnie za tynkowanie (tynki cementowo - wapienne) 17zł za m2 oraz 19zł za m2 w wersji ze szlichtą (kilka pomieszczeń będzie mieć szlichtę). Ostatecznie obydwa rodzaje zrobią za 17zł. No i nie odliczają otworów, chyba, że otwory nie będą obrabiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.04.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Szukam do tynków gipsowych i zrobiłem mały rekonesans... Co ekipa to inaczej liczą m2. Drzwi - nie odliczają, lub liczą 50% powierzchni (tak jakby z jednej strony pomieszczenia)Okna - to osobna historia. jedna z ekip odlicza mi w całości HSa ok 10m2, niektóre okna (np. pow. 2 m2) liczą połowę powierzchni, inne równiez duże ale nietypowe (wym. 0,8x3,2m) liczą w całosci. Mam w planach grube ocieplenie na gruncie. Od chudziaka do poziomu 0 łacznie 29 cm. Licząc po obrysie ścian wychodzi ładnych "parę" metrów. Wylewka przez dylatację powinna dochodzić do tynku, ale niżej, w warstwie styro tynk nie jest potrzebny. Kilkanaście cm razy 100mb ścian robi różnicę... a ekipy różnie do tego podchodzą.... Cena podstawowa ok 23 zł brutto z materiałem (grunt, tynk, narożniki, listwy przyokienne, dylatacje, folie) lub 14 zł robocizna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manilo 23.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja na Podhalu za tynki cementowo-wapienne (maszynowe) place 23 zł - robota +materiał. Za tynki gipsowe "krzyczą" sobie 22 zł, a ostatnio miałem nawet ofertę na 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 23.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Płaciliśmy 11zł. za m2 - cena za robociznę bez materiałów; tynki gipsowe maszynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotem 24.04.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 okolice Lublina cem-wap 13 zł/m2 + matriał 1200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 24.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 U nas wołają 21-22 zł tynki gipsowe z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.04.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja na Podhalu za tynki cementowo-wapienne (maszynowe) place 23 zł - robota +materiał. Za tynki gipsowe "krzyczą" sobie 22 zł, a ostatnio miałem nawet ofertę na 20 zł też miałem taki rozrzut, ale potem okazało się, że tu jest bez folii, tam bez gruntowania, a gdzie indziej muszę dopłacić za metry robione z rusztowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 25.04.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 u mnie robocizna 14zł/m2 i jest równiutko tekst w stylu "Szanujący się tynkarz bierze dzisiaj ok 18 zł/m2 sama robocizna..." mnie rozwalają... czyli jak weźmie mniej to partacz? A jak weżmie więcej to expert? Toj akaś nowa filozofia życiowa? pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts