Trawka 04.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam,mam pytanie,co sądzicie o zastąpieniu tynków wewnętrznych regipsami?Napewno jest to do zrobienia szybciej,taniej i własnymi siłami ale czy są jakieś minusy?czy może ktoś z Was już tak zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.02.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 rigipsy odejmuja więcej miejsca z powierzchnirigipsy wymagają póżniej dłuższych kołkówniektórym klejone rigipsy i tak pękają na połączeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.02.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam,mam pytanie,co sądzicie o zastąpieniu tynków wewnętrznych regipsami? Napewno jest to do zrobienia szybciej,taniej i własnymi siłami ale czy są jakieś minusy?czy może ktoś z Was już tak zrobił? Szybciej na pewno, brak wilgoci po montażu (dużo mniej wilgoci), własnymi siłami można oba warianty wykonać. Dobrze zrobić z G-K to też sztuka, choć łatwiej niż tynk. Tynk z płyty jest głośny jeśli w niego stukać i jego uszkodzenia sa bardziej pracochłonne w naprawie niż tynku gipsowego.Czy jest taniej to ciężko powiedzieć. Pewnie to zależy od warunków brzegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trawka 04.02.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedzi,dla mnie napewno będzie taniej bo zrobi to mąż a tynki mógłby spaprać-brak doświadczenia( głównie zależy nam na oszczędnościach i czasie) uszkodzenia też mnie zastanawiają ponieważ mam dwójkę dzieci,kołki to mały problemchodzi mi głównie o to czy pod regipsami nie wyklują się np. jakieś pajączki lub inne stworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts