Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plamy na regipsie? Proszę o opinię

asia.malczewska

Recommended Posts

Witajcie,

jak większość już wie, mieszkam w Starej Stajni, którą wyremontowałam dwa lata temu.

Mam jeden problem, który wprawdzie nie urasta do rangi wielkiego, ale psuje mi całość :lol:

Podczas remontu piętra obłożono mi ścianki z cegieł regipsem. Niestety, nie wykonano tego, jak zaleciłam (a poszłam w tym czasie na porodówkę i nie dopilnowałam) na dystansach, tylko przyklejono je do ścian zbudowanych z cegły na placki klejowe. Efekt: plamy w miejscu placków. Domyślam się, że powodem były zanieczyszczone cegły, które pochodziły z rozbiórki i pewnie zawierały jakieś substancje pozwierzęce (wybaczcie niefachowość języka, ale na tym się nie znam).

Mój plan jest taki: nie rozbierać istniejących ścianek, tylko dobudować do nich jeszcze jedną, tym razem tak jak miało być - na dystansie wykonanym z profili aluminiowych.

Co wy na to? Może inny pomysł macie? Nie pali mnie na razie temat, bo kasa i tak się skończyła, ale chciałabym przygotować się odpowiednio wczesniej i tym razem nic nie przegapić :D

pozdrawiam zimowo, choć za oknem trawka wyłazi spod błotka 8)