asia.malczewska 04.02.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witajcie, jak większość już wie, mieszkam w Starej Stajni, którą wyremontowałam dwa lata temu. Mam jeden problem, który wprawdzie nie urasta do rangi wielkiego, ale psuje mi całość Podczas remontu piętra obłożono mi ścianki z cegieł regipsem. Niestety, nie wykonano tego, jak zaleciłam (a poszłam w tym czasie na porodówkę i nie dopilnowałam) na dystansach, tylko przyklejono je do ścian zbudowanych z cegły na placki klejowe. Efekt: plamy w miejscu placków. Domyślam się, że powodem były zanieczyszczone cegły, które pochodziły z rozbiórki i pewnie zawierały jakieś substancje pozwierzęce (wybaczcie niefachowość języka, ale na tym się nie znam). Mój plan jest taki: nie rozbierać istniejących ścianek, tylko dobudować do nich jeszcze jedną, tym razem tak jak miało być - na dystansie wykonanym z profili aluminiowych. Co wy na to? Może inny pomysł macie? Nie pali mnie na razie temat, bo kasa i tak się skończyła, ale chciałabym przygotować się odpowiednio wczesniej i tym razem nic nie przegapić pozdrawiam zimowo, choć za oknem trawka wyłazi spod błotka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/116146-plamy-na-regipsie-prosz%C4%99-o-opini%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts