Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sikafloor 400 N - posadzka poliuretanowa na balkon ?

Bramer

Recommended Posts

Witam!

Czy ktoś z Was stosował coś podobnego na balkon lub taras?

Ja przymierzam się (jak będzie cieplej) do zrobienia posadzki na balkonie i szukam różnych (najszybszych) opcji. Taka posadzka wydaje mi się najprostszym rozwiązaniem: wałek, kuweta, 2-3 warstwy, 2-3 dni i gotowe...

Dodatkowo koszt też niewielki.

Z tym, że nie mogę znaleźć nikogo, kto coś takiego ma zrobione, zdjęć w necie jak na lekarstwo, a chciałbym się temu przyjrzeć bliżej zanim wyleję...

oto link

http://www.chemiabudowlana.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=30

pzdr

• 2 months później...

Witam

Mój znajomy ma wykończony balkon tym materiałem.

Zrobił to chyba z 3 lub 4 lata temu i produkt spełnia swoje zadanie.

A wizualnie wygląda jak wygląda (podobno można posypać takimi kolorowymi płatkami do farb i wtedy jest lepiej) najważniejsze aby nie ciekło :)

Sam używam produktów Firmy Sika i jestem b.zadowolony (szczególnie poliuretany - np. Sikaflex 11FC)

Tylko jedna ważna rzecz ! Poliuretany stosować tylko na suche podłoże 8)

Pozdrawiam

Nie wygląda tak źle :wink: jednolite podłoże jak to po malowaniu.

Powłoka gładka, elastyczna i miła w dotyku :lol: coś jak guma.

Z tego co pamiętam miał już dosyć odpadających płytek i pseudo fachowców, więc zrobił to sam.

Moim zdaniem na małe balkoniki materiał w sam raz, na większe rzecz gustu 8)

• 2 years później...
Witam. Podtrzymuję temat, ponieważ zamierzam uszczelnić mój balkonik. Dom kupiłem kilka lat temu. Poprzedni właściciel położył na balkonie płytki które mocno się trzymają, 10- cio cm cokolik też wygląda na szczelny a mimo to od jakiegoś czasu po silnych opadach zaobserwowałem od spodu balkonu mokre place. Zamierzam preparatem Sikafloor 400 N pokryć całą górę, czyli cokół, posadzkę oraz blaszany okap. Jeżeli po kilku deszczach stwierdzę, że jest wszystko OK, spód balkonu obkleję styropianem i estetycznie wykończę. Balkon 1x2m. Co Koledzy na to?

Witam!

Z tym, że nie mogę znaleźć nikogo, kto coś takiego ma zrobione, zdjęć w necie jak na lekarstwo, a chciałbym się temu przyjrzeć bliżej zanim wyleję...

pzdr

wylewałem beton na orliku, placu zabaw, i na beton wylewali poliuretan, tam napatrzysz się na to do woli :)

Pozdrawiam