Bramer 04.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam! Czy ktoś z Was stosował coś podobnego na balkon lub taras? Ja przymierzam się (jak będzie cieplej) do zrobienia posadzki na balkonie i szukam różnych (najszybszych) opcji. Taka posadzka wydaje mi się najprostszym rozwiązaniem: wałek, kuweta, 2-3 warstwy, 2-3 dni i gotowe... Dodatkowo koszt też niewielki. Z tym, że nie mogę znaleźć nikogo, kto coś takiego ma zrobione, zdjęć w necie jak na lekarstwo, a chciałbym się temu przyjrzeć bliżej zanim wyleję... oto link http://www.chemiabudowlana.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=30 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemo_35 29.04.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam Mój znajomy ma wykończony balkon tym materiałem. Zrobił to chyba z 3 lub 4 lata temu i produkt spełnia swoje zadanie. A wizualnie wygląda jak wygląda (podobno można posypać takimi kolorowymi płatkami do farb i wtedy jest lepiej) najważniejsze aby nie ciekło Sam używam produktów Firmy Sika i jestem b.zadowolony (szczególnie poliuretany - np. Sikaflex 11FC) Tylko jedna ważna rzecz ! Poliuretany stosować tylko na suche podłoże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 30.04.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A wizualnie wygląda jak wygląda no właśnie! tu jest sedno sprawy, z tym wyglądem dlatego kupiłem maszynkę i chyba jednak płytki walnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemo_35 30.04.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Nie wygląda tak źle jednolite podłoże jak to po malowaniu. Powłoka gładka, elastyczna i miła w dotyku coś jak guma. Z tego co pamiętam miał już dosyć odpadających płytek i pseudo fachowców, więc zrobił to sam. Moim zdaniem na małe balkoniki materiał w sam raz, na większe rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonor 06.06.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam. Podtrzymuję temat, ponieważ zamierzam uszczelnić mój balkonik. Dom kupiłem kilka lat temu. Poprzedni właściciel położył na balkonie płytki które mocno się trzymają, 10- cio cm cokolik też wygląda na szczelny a mimo to od jakiegoś czasu po silnych opadach zaobserwowałem od spodu balkonu mokre place. Zamierzam preparatem Sikafloor 400 N pokryć całą górę, czyli cokół, posadzkę oraz blaszany okap. Jeżeli po kilku deszczach stwierdzę, że jest wszystko OK, spód balkonu obkleję styropianem i estetycznie wykończę. Balkon 1x2m. Co Koledzy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 06.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam! Z tym, że nie mogę znaleźć nikogo, kto coś takiego ma zrobione, zdjęć w necie jak na lekarstwo, a chciałbym się temu przyjrzeć bliżej zanim wyleję... pzdr wylewałem beton na orliku, placu zabaw, i na beton wylewali poliuretan, tam napatrzysz się na to do woli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts