Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy brać kredyt w takich czasach??

tridmax

Recommended Posts

no właśnie...brać czy nie?

moze to tylko demagogia, moze mają rację ci, którzy twierdzą, że bedzie to największy kryzys od kilkudziesięciu lat. kto wie..Co robić. :o

my bedziemy brać 160 tyś - przynajmniej taki był plan. Ale teraz to ja wcale kolorowo tego nie widzę. Co bedzie gdy te wszystkie najbardziej pesymistyczne prognozy sie sprawdzą i nie bedziemy miec ani pracy, ani nie bedziemy miec kupców na nasz domek (o tej ewentualności w ogóle nie mysle). A z drugiej strony bez kreydtu to chyba z 10 lat trzeba by sie budować...

bedziecie brać kredyt teraz?

Witaj

Mam podobny dylemat.

Z budową ruszam w czerwcu, na stan surowy kasę mamy - może nawet na zamknięty.

Własnie kupiłem troche materiałów (gazobeton, bloczki na funadmanty i trochę cegły).

Plan mam taki - wybudować stan surowy a potem zobaczymy co sie będzie działo - najwyżej bedę dłubał :o pomalutku - i w 5 lat wykończę :evil:

Pozdro

kolego uranos- a po cholerę ty tu odpisujesz

...qw mać strzelić mogłabym takiego.

czy ty nie widzisz, ze całe forum jest właśnie po to? :o

my też mamy czesc materiałów. moze w maju beda jakies normalne warunki kredytów- i wtedy zapadnie decyzja. z drugiej strony bez sensu jest rozbebłać budowę aby potem stała.

a miało byc tak pięknie;)

"tridmax" chcesz żeby ktoś ci zdradził przyszłość gospodarki... musisz chyba udać sie do wróźki

w tej chwili co analityk to inne zdanie nt tego co będzie...

obecne czasy są niekorzystne dla kredytobiorcy - banki udzielaja kredytów z wielkiej łaski i nie są zainteresowane zmniejszaniem marży - trzeba to przeczekać innej rady nie ma