ROLMAN 20.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 witaj anetik,firma ma prawo sobie żądać za swą oczyszczalnie ile chce. ty masz prawo kupić lub nie. 16 tys za zwykłego sbr-a to moim zdaniem dużo za dużo. jest wiele przyzwoitych oczyszczalni, za które z montażem zapłacisz ok.9-9,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy44 20.03.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 ROLMAN, a Ty jaką oczyszczalnie masz u siebie?? za 9 tyś brutto nie znajdziesz sbra z montażem.. a rozwiązanie inne np. mnie nie interesowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 20.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 O! Dzieki za podpowiedź, sprawdzę sobie to aquaeco, widziałmże sporo ludzi sobie chwali tę oczyszczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROLMAN 22.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 ROLMAN, a Ty jaką oczyszczalnie masz u siebie?? za 9 tyś brutto nie znajdziesz sbra z montażem.. a rozwiązanie inne np. mnie nie interesowały. witaj, ja na moje nieszczęście jestem skanalizowany. koszmarne opłaty, a ma być jeszcze gorzej. odnośnie sbra za 9 tys - są i to całkiem przyzwoite. nie chcę nikomu robić darmowej reklamy z prostego powodu - czasem sami producenci podający się za zadowolonych klientów na różnych forach zachwalają swoje produkty, dyskredytując jednocześnie konkurencję. osobiście mam jakieś pojęcie o wielu z dostępnych u nas poś i z tego powodu nie chcę być uznany za czyjegoś naganiacza. jeśli się jednak bardzo mocno uprzesz, wrzucę ci na priv namiar na tego sbr-a. nie bardzo wiem, jakie inne rozwiązania by ciebie interesowały. może oczyszczalnia ze złożem biologicznym zanurzonym lub obrotowym? a może dwu systemowa: osad czynny+złoże obrotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy44 23.03.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam, jasne, że poproszę info na priw pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek45 23.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Przejrzałem cały wątek i stronę aquaeco, o której między innymi tu piszecie. Czy taka oczyszczalnia nadaje się do domku letniskowego? chodzi mi o taką oczyszczalnię, którą można uruchomić na 5 mieś, a później jakoś zamknąć schować czy jakoś rozwiązać problem ewentualnej kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 23.03.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 To może rozważ tzw. toaletę kompostującą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turysta 23.03.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Oczyszczalnia od aquaeco bez urządzenia działa jak zwykłe szambo, a urządzenie jest małe i można je wyciągnąć, więc rozwiązanie takie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek45 23.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Toaleta kompostująca mnie jakoś nie przekonuje do siebie.. a oczyszczalnia wydaje się być schludnym, pewnym rozwiązaniem. Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROLMAN 23.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Przejrzałem cały wątek i stronę aquaeco, o której między innymi tu piszecie. Czy taka oczyszczalnia nadaje się do domku letniskowego? chodzi mi o taką oczyszczalnię, którą można uruchomić na 5 mieś, a później jakoś zamknąć schować czy jakoś rozwiązać problem ewentualnej kradzieży. witaj, a co masz w tej chwili przy tym domku - szambo, czy sławojkę? czy w ciągu tych 5 miesięcy, mieszka ktoś tam stale, czy weekendowo? jaki masz grunt - glinę czy piasek? rozwiązań jest sporo. potrzebne więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROLMAN 23.03.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Toaleta kompostująca mnie jakoś nie przekonuje do siebie.. a oczyszczalnia wydaje się być schludnym, pewnym rozwiązaniem. Dziękuję za podpowiedź. tym bardziej, że ceny są porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy44 24.03.2009 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Rolman i gdzie ta obiecana prywatna wiadomość od Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROLMAN 26.03.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 witaj, p.w. poszła mniej więcej godzinę po twoim wpisie z 23.03. na górze strony masz zakładkę wiadomości, wejdź na to. wiadomość powinna tam czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 26.03.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam, chcę wybudować POŚ tylko w pobliżu mojej dzialki nie ma żadnego rowu melioracyjnego do którego mialbym odprowadzać oczyszczone ścieki. Jakie jest rozwiązanie w takim przypadku i jeśli jakieś istnieje to jaką oczyszczalnię wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy44 27.03.2009 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Rolman w takim razie poproszę o ponowne wysłanie.. nic nie dostałem, a wiem jak sprawdzić PW:) Nadal nie znalazłem SBR z kompletnym montażem za 9tyś.. a co do rozwiązania gdy nie ma rowu to oczywiście STUDNIA CHŁONNA i po problemie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROLMAN 28.03.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam, chcę wybudować POŚ tylko w pobliżu mojej dzialki nie ma żadnego rowu melioracyjnego do którego mialbym odprowadzać oczyszczone ścieki. Jakie jest rozwiązanie w takim przypadku i jeśli jakieś istnieje to jaką oczyszczalnię wybrać? witaj, wszystko zależy od kilku podstawowych rzeczy: rodzaj gleby, maksymalny roczny poziom wód gruntowych, ukształtowanie terenu. dla każdego coś innego. nie ma uniwersalnej recepty. przeczytaj wątek od od początku, wiele rzeczy się wyjaśni. jak będą pytania - pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 31.03.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Jeszcze jedno, macie jakieś firmy godne polecenia z małopolski?? Sprzedaż i montaż, może być to aquaeco.... Gdzie nie napisze to mi ładują cene rzedu 16k jakby się umówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy44 31.03.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Ja zdecydowałem się na aquaeco.. podpisałem umowę i czekam na rozwój wydarzeń.. jakby co napiszę co i jak.. wydaje mi się to konkretna oferta. Montaż również zamówiłem od nich.. natomiast z tego co wiem, jak ma się konkretną znajomość, jakiegoś człowieka z koparką można montować samemu wychodzi troszkę taniej, a oni przysyłają człowieka, który nadzoruje montaż i podłączy urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A__________LSKA 31.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Ja osobiście polecam oczyszczalnie SOTRALENTZ.Polecam z tego względu że przekonują mnie swoją wysoką jakością i funkcjonalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwa30 03.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witajcie:) No jakoś nie przekonuje mnie sotralentz.. rozmawiałem z ich przedstawicielem i nie jestem zadowolony z warunków jakie proponują. Wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik. Oczywiście każdy może mieć inne doświadczenia z różnymi firmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts