Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 255
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ROLMAN, a Ty jaką oczyszczalnie masz u siebie?? za 9 tyś brutto nie znajdziesz sbra z montażem.. a rozwiązanie inne np. mnie nie interesowały.

witaj,

ja na moje nieszczęście jestem skanalizowany. koszmarne opłaty, a ma być jeszcze gorzej. odnośnie sbra za 9 tys - są i to całkiem przyzwoite. nie chcę nikomu robić darmowej reklamy z prostego powodu - czasem sami producenci podający się za zadowolonych klientów na różnych forach zachwalają swoje produkty, dyskredytując jednocześnie konkurencję. osobiście mam jakieś pojęcie o wielu z dostępnych u nas poś i z tego powodu nie chcę być uznany za czyjegoś naganiacza.

jeśli się jednak bardzo mocno uprzesz, wrzucę ci na priv namiar na tego sbr-a.

nie bardzo wiem, jakie inne rozwiązania by ciebie interesowały. może oczyszczalnia ze złożem biologicznym zanurzonym lub obrotowym? a może dwu systemowa: osad czynny+złoże obrotowe?

Przejrzałem cały wątek i stronę aquaeco, o której między innymi tu piszecie. Czy taka oczyszczalnia nadaje się do domku letniskowego? chodzi mi o taką oczyszczalnię, którą można uruchomić na 5 mieś, a później jakoś zamknąć schować czy jakoś rozwiązać problem ewentualnej kradzieży.

Przejrzałem cały wątek i stronę aquaeco, o której między innymi tu piszecie. Czy taka oczyszczalnia nadaje się do domku letniskowego? chodzi mi o taką oczyszczalnię, którą można uruchomić na 5 mieś, a później jakoś zamknąć schować czy jakoś rozwiązać problem ewentualnej kradzieży.

witaj,

a co masz w tej chwili przy tym domku - szambo, czy sławojkę? czy w ciągu tych 5 miesięcy, mieszka ktoś tam stale, czy weekendowo? jaki masz grunt - glinę czy piasek? rozwiązań jest sporo. potrzebne więcej szczegółów.

Witam, chcę wybudować POŚ tylko w pobliżu mojej dzialki nie ma żadnego rowu melioracyjnego do którego mialbym odprowadzać oczyszczone ścieki. Jakie jest rozwiązanie w takim przypadku i jeśli jakieś istnieje to jaką oczyszczalnię wybrać?

witaj,

wszystko zależy od kilku podstawowych rzeczy: rodzaj gleby, maksymalny roczny poziom wód gruntowych, ukształtowanie terenu. dla każdego coś innego. nie ma uniwersalnej recepty. przeczytaj wątek od od początku, wiele rzeczy się wyjaśni. jak będą pytania - pisz.

Ja zdecydowałem się na aquaeco.. podpisałem umowę i czekam na rozwój wydarzeń.. jakby co napiszę co i jak.. wydaje mi się to konkretna oferta. Montaż również zamówiłem od nich.. natomiast z tego co wiem, jak ma się konkretną znajomość, jakiegoś człowieka z koparką można montować samemu wychodzi troszkę taniej, a oni przysyłają człowieka, który nadzoruje montaż i podłączy urządzenie.

Witajcie:) No jakoś nie przekonuje mnie sotralentz.. rozmawiałem z ich przedstawicielem i nie jestem zadowolony z warunków jakie proponują. Wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik. Oczywiście każdy może mieć inne doświadczenia z różnymi firmami.