Marcel Dollar 16.03.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Powracam po dłuższej przerwie .. Jestem chwilowo w kraju więc mogę ruszyć niektóre sprawy do przodu. Narazie zaczęło sie wielkie sprzątanie poddasza(tyle skarbów co tam jest nagromadzone-masakra!), wywożenie,wyrzucanie,rozdawanie.itd.. - ale jakos powoli zaczyne robić się pusto. Kwestia architekta wygląda nastepująco: Mam znajomą panią architekt,która po obejrzeniu poddasza stwierdziła, że nie potrzeba mi żadnego projektu, planu itd.,ponieważ są to dla mnie niepotrzebne koszta,ponieważ prace nie będą ingerowały w konstrukcję budynku( opisuję to moimi słowami jak by ktoś czegoś nie zakumał to proszę pisać! ).. Natomiast po wstępnym przedstawieniu mojej wersji planu: co gdzie chcę mieć, pani architekt powiedziała,że jeżeli będę miał dobrego fachowca to on poradzi sobie z robotą bez projektu, a ona zaoferowała się nadzorować pracę na moim poddaszu żeby w razie czego mieć oko na moją ekipę czy wszystko przebiega tak jak powinno. Tak wygląda to na chwilę obecną. Parę dni temu odbyłem rozmowę z "fachowcem" który ma u mnie ogarniać całą budowę i wszytsko wygląda optymistycznie. Natomiast do Was mam takie pytania: 1.Ile kosztują Veluxy(z montażem)? 2.Ile płaciliście za ocieplanie dachu wraz z płytami za m2? -robocizna? -lub robocizna z materiałami? 3.Ile za położenie płytek za m2? 4.Ile za panele za m2? 5.Ile hydraulik?-z tym,że hydraulika u mnie wygląda tak: mam wyprowadzona praktycznie całą instalację na górze tzn. jest kilka miejsc gdzie są wyprowadzone kaloryfery(zostawione po 1 kolanku),potrzebuje tylko dołożyć ogrzewanie podłogowe i ewentualnie zmienić położenie tych kaloryferów które już mam(chodzi po prostu o przesunięcie ich w lewo lub prawo o kilka metrów - w zależności od potrzeb). Chyba tyle narazie przychodzi mi do głowy?.. Czekam na odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 18.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Fajnie, że "ruszyło" się już u Ciebie. Jeśli bedziesz miał chwilkę to wrzuć fotki. Co do pytań: Ad1 Za Velux z montażem płaciliśmy ok 1300 zł po znajomości (ten największy w opcji wypas - nie pamietam rozmiaru i modelu ) Ad2 Poddasze ocieplał i opłytowywał mąż. Nie wiem jakie są ceny. Ad3 Płytki kładł mąż... Ad4 Będzie kładł mąż Ad5 U nas tez prawie cała instalacja była na górze, hydraulik musiał pociagnąć gaz z dołu i rozprowadzic wszystko po górze. Robił również odprowadzenie od kibelka - musiał się przebić na dół przez strop. Za robocizne zapłaciłam 2500 zł . Później niestety nie byliśmy do końca zadowoleni z jego pracy i mąż przesunął kibelek (hudraulik mówił, że nie ma takiej możliwości!) i zrezygnowalismy z bidetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel Dollar 18.03.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Fajnie, że "ruszyło" się już u Ciebie. Jeśli bedziesz miał chwilkę to wrzuć fotki. Fotki juz na dniach...jeszcze wyniosę kilka rzeczy żeby lepszy obraz był jak to wygląda, bo pomimo kilkunastu dni wynoszenia w dalszym ciągu jest tam sajgon :/ Ad1 Za Velux z montażem płaciliśmy ok 1300 zł po znajomości (ten największy w opcji wypas - nie pamietam rozmiaru i modelu ) To tanio z tego co się zorientowałem mi gość powiedział po 1500 plus montaż(nie pamietam ile mówił za montaż? ), potrzebuję min. 8 szt. Ad2 Poddasze ocieplał i opłytowywał mąż. Nie wiem jakie są ceny. Ad3 Płytki kładł mąż... Ad4 Będzie kładł mąż Szanuj tego Pana, bo to skarb!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Moje Veluksy - 26-28 % od cennika, montuja dekarze z nadzorem Veluxa. Płytki, panele, to u mnie daleka przyszłość Fajnie ,że ruszasz z robotą i że ominie Cię cała papierologia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel Dollar 19.03.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dziś załatwiłem okna Fakro z rabatem -25 % od cennika. Proszę o opinie na temat tych okien jeżeli ktoś juz użytkuje dłuższy czas. Jak się sprawują? Warto? Mam też dylemat z oświetleniem... na pewno chcę kinkiety i jakieś oświetlenie górne i tu mam problem: halogeny czy standardowe żyrandole czy jakaś inna jeszcze opcja jest. Żyrandol raczej mnie jakoś nie przekonuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.03.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Ja wybrałam halogeny i plafony z racji tego, że u nas jest dość nisko. A jaką wysokość uzyskasz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel Dollar 21.03.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 około 2,5 m, może trochę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 21.03.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 co by jakiś nadgorliwy urzędas się nie czepiał. Czyli ja np. Pisałam już, że w urzędzie pracuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.03.2009 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 około 2,5 m, może trochę więcej No to u nas podobnie, ok 2,55m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts