tomek123 30.10.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Czy ktoś posiada wiedzę które profile okienne PCV są barwione w masie a które tylko oklejane. Czy wtapianie okleiny na gorąco to dobra metoda. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 30.10.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 ja mam profile dwukolorowe w piwnicy (od wew biale od zew brazowe) oklejane. mimo niesprzyjajacych warunkow sprawdzaja sie bardzo dobrze. profil aluplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.10.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Czy ktoś posiada wiedzę które profile okienne PCV są barwione w masie a które tylko oklejane. Czy wtapianie okleiny na gorąco to dobra metoda. Proszę o radę. Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 31.10.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 hehe. Wlasnie wczoraj wybieralismy kolor okien (okleine) i ogladalismy profile pod tym katem. Nie wiem, jak to jest, ale w profilach VEKA wyglada to tak jakbys mial ze 4 mm wtopione w profil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 31.10.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Zapytaj które mają aprobatę techniczną na kolor zewnętrzny... to powiem GELAN , VEKA... a najlepiej zerknij do wątku ,,Szukam dobrych okien", tam jest kopalnia wiedzy na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 31.10.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Foliowane mogą [i są] wszystkie bo się folię nakłada na gotowy profil. Profil się nagrzewa grzałką i nakleja folię na klej - jest nie do zdarcia.Barwione w masie - koekstrudowane są nie wszystkie bo do tego potrzeba specjalnych maszyn. Ma to m.in. VEKA, GEALAN, KOMMERLING.Jak chczesz wiedzieć więcej to poszukaj forumowicza "mieczotronix" . On uprzejmie udostępnił link do różnych artykułów moich i obcych] o oknach z PVC. Nie mam siły ich stale rozsyłać. Tam są do pobrania - w temacie szukam dobrych okien.Tam też jest dyskusja.Jak chcesz z kolei wiedzieć więcej o oknach to wejdź na http://www.oknonet.pl - tam jest do czytania na kilka lat. Jest masa linków do poszczególnych systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts