Mithos 04.02.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam Mam taki problem - specjalista polozyl mi kafle na podlodze na placki kleju... Teraz strach chodzic po nich zeby nie pekaly... Na fuge nie zostalo duzo miejsca - moze 1mm... Niechcem zrywac kafelkow wszystkich bo mam juz postawiony na nich kominek... Co sadzicie o pomysle zeby jeden (i tak popekany kafelek) zdjac i wlac w przestrzen obok placka kleju mase samopoziomujaca do poziomu kafla... A nastepnie przykleic kafelek na jakis klej montazowy albo cos typu osmiorniczka? Pozdrawiam i z gory dzieki Mithos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.02.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 I tak zerwiesz.... Więc może już teraz? Samopoziom by musiał być pod ciśnieniem by wypełnił taką przestrzeń. zresztą i tak tylko w sąsiednich płytkach... dalej nie pójdzie... to nie woda. Ten sam efekt będzie jeśli "napakujesz" kleju szpachtelką. Szkoda że fuga nie jest szersza np. 3-4mm. Taka fuga dobrze wypełniona "wzmacnia" brzegi płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Niechcem zrywac kafelkow wszystkich bo mam juz postawiony na nich kominek... Że co napisałeś - kominek postawiłeś na ułożonych już kaflach - kardynalny błąd - konstrukcję taką jak kominek zawsze stawia się bezpośrednio na wylewce betonowej / jeszcze wzmocnionej /, a następnie dookoła okłada się kafelkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mithos 04.02.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Poczatkowo nie mialo tam byc kominka... Stad najpierw kafle poszly... Teraz nie usmiecha mi sie rozwalac calosci wiec szukam alternatywnego rozwiazania... Moze ze tak powiem bardziej pracochlonnego ale mniej wymagajacego demolki... Jak bardzo plynna moze byc masa samopoziomujaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 04.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Poczatkowo nie mialo tam byc kominka... Stad najpierw kafle poszly... Teraz nie usmiecha mi sie rozwalac calosci wiec szukam alternatywnego rozwiazania... Moze ze tak powiem bardziej pracochlonnego ale mniej wymagajacego demolki... Jak bardzo plynna moze byc masa samopoziomujaca? rozbiorka bedzie pracochlonna a prowadzona dokladnie nie spowoduje demolki. widzialem kiedys w akcji pewnien srodek cos jak masa samoziomomujaca sie tyle, ze to po rozlaniu na np.. podloge tak sie rozplywalo, ze az wspinalo sie na sciany i przeciskalo przez zaprawe laczaca cegly. nazwy nie znam przywiezli to w beczkach z etykieta zrace!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mithos 04.02.2009 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No dobra... Zrace to niebardzo... Czyli rozumiem ze nie bawic sie nawet w zadne masy samopoziomujace...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 04.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Że co napisałeś - kominek postawiłeś na ułożonych już kaflach - kardynalny błąd - konstrukcję taką jak kominek zawsze stawia się bezpośrednio na wylewce betonowej / jeszcze wzmocnionej /, a następnie dookoła okłada się kafelkami ... A dlaczego to kardynalny błąd ? Możesz rozwinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam Mam taki problem - specjalista polozyl mi kafle na podlodze na placki kleju... to nie był specjalista ... Co sadzicie o pomysle zeby jeden (i tak popekany kafelek) zdjac i wlac w przestrzen obok placka kleju mase samopoziomujaca do poziomu kafla... A nastepnie przykleic kafelek na jakis klej montazowy albo cos typu osmiorniczka? Pozdrawiam i z gory dzieki Mithos sciag odłamek i przyklej na kleju do płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mithos 05.02.2009 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Nie bardzo zalapalem ta koncowke - odlamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 jesli odpadł cały kafelek - podklej cały jesli odłupał sie tylko odłamek płytki - doklej ten fragment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts