Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki upust na bramę Hormanna?

Recommended Posts

Witam! Stoje przed zakupem bramy, najbardziej odpowiada mi Hormann. Dostałam wycenę, ale bez żadnego rabatu. Czy udało Wam się wytargować u nich jakis upust, czy twardo trzymają ceny katalogowe? Chodzi o bramę segmentową z napędem promatic, 275x212cm, kolor orzech. Prosze o szybki odzew , sprawa dośc pilna :)

Zawsze się targuj, najwyżej nie dadzą :wink:

Chciałem u nich brać bramę i dali mi chyba 10% na dzień dobry, ale i tak zrezygnowałem, ze względu na "skomplikowany system montażu stelaża", za co chcieli dodatkowe 1600 zł. Zdecydowałem się na inną firmę i jestem bardzo zadowolony :)

Wielkie dzięki Panowie!

Juz się przyzwyczaiłam, że w zakupach budowlanych zawsze mozna uzyskac jakis rabat i targowanie się jest obowiazkowe ;) Ta zasadą kieruję się od początku budowy. Jestem tylko ciekawa na ile można "przycisnąć" przedstawicieli Hormanna. Na forum wyczytałam, że ktoś dostał 2 wyceny na identyczną bramę - róznica 1600zł! Czy to wogóle jest możliwe? Może ktoś jeszcze pochwali sie rabatami?

Wycena która dostałam to 4700zł i wydaje mi się duzo (w tym montaż 500zł+7% Vat - to chyba lekka przesada). U Wiśniowskiego montaz ok.300zł. A jak było u Was?

Ja u autoryzowanego sprzedawcy na początku jak byłem osobiście dali mi ceny katalogowe, na pytanie o rabat cos bąkneła że trzebaby było z właścicielem, jak potem wysłałem oficjalne zapytanie faxem dali 10% rabatu na bramę (bez napędu) ale na klamkę już nie dali, montaż 300 zł. Pomailowałem w sąsiednim mieście u jednego rabat 10% ale montaż 420 zł. U jednego sprzedawcy dostałem 15% rabatu (na klamkę też), montaż 250 zł. Zamówienie mailem, bez zaliczki przelałem kasę po zamontowaniu bramy jak dostałem fakturę pocztą , poszło miło i sprawnie. Warto szukać. Pozdrwiam

Jestem po negocjacjach :) Zaproponowano 8% rabatu na bramę i tyle samo na napęd, montaż max.500zł. Po podliczeniu przedstawiciel zaokrąglił jeszcze w dół i wyszło 4200zł za wszystko (razem z montażem). Czyli od sumy początkowo proponowanej 9% rabatu. Brzmi już lepiej, ale próbuje jeszcze wytargować 2 pilota gratis ;) Na razie powiedziałam, że się zastanowię - chcę ich troche przetrzymać. Mieszkam w niewielkim mieście, jest zima, chyba nie są zawaleni zamówieniami. Może coś jeszcze opuszczą...:)

My mamy brame 2500 /2000 LPU 40 , napęd promatic/k z klamką. Kwota jaką udało się wynegocjować to 3145,00 z montażem

Witam!

Cena baaardzo fajna :) Brama biała czy w kolorze? No i nie bardzo rozumiem napęd i klamka równocześnie? Napisz jeszcze czy dawno kupowałąś tą brame?

Pozdrawiam!

brama Hormann

dla wymiaru 3250 x 2250

Listwa M

kolor ral 7016,

z napędem

dwa piloty,

rozłączenie napędu i montaż koszt- katalogowy brutto-7 080 zł

ostatecznie 5.500 zł. brutto

proponuję podawać więcej szczegółow bo to ułatwia porównanie

niezwykle ważny jest wymiar i kolor - bo mają istotny wpływ na cenę

My mamy brame 2500 /2000 LPU 40 , napęd promatic/k z klamką. Kwota jaką udało się wynegocjować to 3145,00 z montażem

Witam!

Cena baaardzo fajna :) Brama biała czy w kolorze? No i nie bardzo rozumiem napęd i klamka równocześnie? Napisz jeszcze czy dawno kupowałąś tą brame?

Pozdrawiam!

Brama w kolorze złoty dąb. Przetłoczenie M. Klamka jakby prądu zbraklo:) U nas to jest niestety częste. Kupowaliśmy w zeszłym tygodniu.