lukasz123 04.02.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam,kominek zrobiony,estetyka - całkiem fajnie. Ale chodzi mi o kwestię techniczną. Mianowicie: wkład kominka powiedzmy ma rozmiar 60x60 natomiast ww wnęce z kamienia która go otacza od góry jest 2 cm luzu i widać środek (tzw, komorę i rozprowadzenie- rury spalinowej oraz spiro ) , wydaje mi się ze wykonawca pomylil sie w rozmiarach i zrobil otwór w obudowie o 2 cm za duzy , Czy moze tak mabyc ???Dodam, że tego nie widać jezeli sie stoi natomiast jest to widoczne schylimy przy dokładaniu drzewa.prosze doświadczone osoby o porade, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 04.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam,kominek zrobiony,estetyka - całkiem fajnie. Ale chodzi mi o kwestię techniczną. Mianowicie: wkład kominka powiedzmy ma rozmiar 60x60 natomiast ww wnęce z kamienia która go otacza od góry jest 2 cm luzu i widać środek (tzw, komorę i rozprowadzenie- rury spalinowej oraz spiro ) , wydaje mi się ze wykonawca pomylil sie w rozmiarach i zrobil otwór w obudowie o 2 cm za duzy , Czy moze tak mabyc ??? Dodam, że tego nie widać jezeli sie stoi natomiast jest to widoczne schylimy przy dokładaniu drzewa. prosze doświadczone osoby o porade, jesli patrząc poziomo jest szczelina na 2 cm to faktycznie cos nie gra. jesli jest widoczna jedynie od spodu, to to dopuszczalne rozwiazanie, a nieraz konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 04.02.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam,kominek zrobiony,estetyka - całkiem fajnie. Ale chodzi mi o kwestię techniczną. Mianowicie: wkład kominka powiedzmy ma rozmiar 60x60 natomiast ww wnęce z kamienia która go otacza od góry jest 2 cm luzu i widać środek (tzw, komorę i rozprowadzenie- rury spalinowej oraz spiro ) , wydaje mi się ze wykonawca pomylil sie w rozmiarach i zrobil otwór w obudowie o 2 cm za duzy , Czy moze tak mabyc ??? Dodam, że tego nie widać jezeli sie stoi natomiast jest to widoczne schylimy przy dokładaniu drzewa. prosze doświadczone osoby o porade, jesli patrząc poziomo jest szczelina na 2 cm to faktycznie cos nie gra. jesli jest widoczna jedynie od spodu, to to dopuszczalne rozwiazanie, a nieraz konieczne szczelina miedzy "belka" gorna a wkladem konieczna min. 2cm na calej szerokosci wkladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 05.02.2009 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 witam i dziękuje za odpowiedzi, szczelina widoczna od spodu (kominek jest dość nisko od podłogi) Zauważyłem ją podczas wkładania drewna.Nie wiem czy nie będzie widoczna gdy będę siedział na wersalce , muszę to sprawdzić -jeżeli tak to będzie kiepsko. Może da sie to wyregulować? Proszę o rozszerzenie wypowiedzi ze jest konieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 05.02.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 czy ma ktoś jakiś pomysł, lub może sprawdzić jak to jest u siebie? proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artdom 05.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 według twojego opisu to jest dobrze szczelina jest jak najbardziej wskazana aczkolwiek nie musi byc widoczna można ją wykonać na dwa sposoby z opisu widac że chyba u ciebie wybrali ten bardziej widoczny. więcej na artdom@interia .pl . Chyba zamiast tu pisać wystarczy przesledzic instrukcje montażu wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts