miza 04.02.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 WITAM -mam piec własnej roboty i nie wiem jak go używać!!! Ktoś mieszkał przede mną w mieszkaniu, które wynajmuje i zbudował go!! Nie ma na piecu termometra z temperaturą i nie wiem jak w nim palić!!! Mieszkanie ma 38m2, są 3 kaloryfery (własnej roboty), naczynie zbiorcze wysoko nad piecem i też nie wiem kiedy dolewać wode(?????). Jest jakaś wajcha, która łączy piec z kominem(nie wiem kiedy ma być przymknięta a kiedy otwarta na całość). Od pieca idzie jeszcze jakiś zawór na dole- chyba do spuszczania wody-nie wiem!!! Kiedy się spuszcza wodę z grzejników i po co!!! Kilka dni temu zaczęło mi wywalać wodę naczyniem zbiorczym - wylało sie bardzo dużo wody-nie wiem dlaczego i nie wiem, co w takich sytuacjach robić!!! POMÓŻCIE MI!!! Mogę pokazać fotki pieca na adres e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 04.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 hmm ja polecam WEZWIJ FACHOWCÓW zanim usłyszymy, że koleny blok wyleciał w powietrze zabijając 3 dzieci i 10 dorosłych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miza 04.02.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 śmieszne-lepiej mi napisz jak w nim palić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ... wylało sie bardzo dużo wody-nie wiem dlaczego i nie wiem, co w takich sytuacjach robić!!! POMÓŻCIE MI!!! Mogę pokazać fotki pieca na adres e-mail. wylało sie bo zagotowałas wode /za ostro palisz/ uzupełnij wode w układzie i pal racjonalnie tzn przy plusowych temperaturach albo przepalaj ostrzej rano i wieczór /jesli nie potrafisz okiełznac ognia/ lub pal "na okrągło" ale z temp. ok 55 *C przymykaj drzwiczki lub zainstaluj sobie miarkownik ciagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ... Jest jakaś wajcha, która łączy piec z kominem(nie wiem kiedy ma być przymknięta a kiedy otwarta na całość) ... ta "wajcha" niech bedzie otwarta ... przydławia sie w przypadku zbyt mocnego ciagu /np kiedy wieje ostry wiatr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ... Od pieca idzie jeszcze jakiś zawór na dole- chyba do spuszczania wody-nie wiem!!! Kiedy się spuszcza wodę z grzejników i po co!!! ... wode spuszcza sie w sytuacjach awaryjnych /remont, wymiana elementów instalacji/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts