Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

choroba Alzhaimera

jarkotowa

Recommended Posts

Witam bardzo serdecznie !

Widzę że Rozmawiacie o Alzheimerze .Ja opiekuję się Teściową od 2005r, a od 6.05.09 jest leżąca (ma 79l.) Hm, zaczęłam pisać pamiętnik (notowałam cały czas zminy dla lekarzy -przy pisaniu pamiętnika korzystałam ) . Blog jest na :

http://alzheimeregzaminzzycia.blogspot.com/ (nie jest widoczny w wyszukiwarkach ! ). Piszę o tym jak ja daję sobie radę i z czego korzystam , (Mama nie dostaje leków uspakajających ).

Może ktoś znajdzie rozwiązanie własnych kłopotów (to nie jest "instrukcja obsługi" bo każdy chory jest inny , inaczej reaguje i przechodzi chorobę) Ale wychodzę z założenia kto pyta nie błądzi .

Poadrawiam Joanna

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę że Rozmawiacie o Alzheimerze .Ja opiekuję się Teściową od 2005r, a od 6.05.09 jest leżąca (ma 79l.) Hm, zaczęłam pisać pamiętnik (notowałam cały czas zminy dla lekarzy -przy pisaniu pamiętnika korzystałam ) . Blog jest na :

http://alzheimeregzaminzzycia.blogspot.com/ (nie jest widoczny w wyszukiwarkach ! ).

Podziwiam Twoje podejście do sprawy, każdy chciałby mieć wśród bliskich takie osoby jak Ty. Życzę dużo siły i optymizmu!

Hej, w każdym z Nas jest zdrowy rozsądek i serce Każdy kto staje przed tego typu sytuacjami wyciąga z siebie to co najlepsze.

To tylko kwestja zrozumienia i szukania rozwiązań .

Ha ha brak na rynku "instrukcji obsługi" do tego typu przypadków , więc wymyśliłam że warto napisać coś takiego bo są Tacy co z powodu szoku nie potrafią nic wymyśleć .Szok paraliżuje zdrowy rozsądek- tylko trzeba szybko otrząsnąć się i rozsądnie pomyśleć co dalej z tym fantem .Suche fakty,teoretyczne sposoby są niestety nie praktyczne bo to tylko ogólniki

Pozdrawiam Joanna

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Przyczyna choroby moze byc gdzies po drodze w naszym życiu

np. ze szczepionki ?

http://www.youtube.com/watch?v=PP_4SEozDDE

8)

Nie jestem fanką szczepionek, ale Włodku - czy Ty wierzysz w każdą bzdure z You Tube :roll: :roll:

tak, tak....prezentacje w PowerPoint, potrafi zrobić niejeden siedmiolatek....ja oczekuje badań, statystyk, konkretów, a nie paplaniny wyssanej z palca.

Chcesz - wierz sobie, ja oczekuję czegoś na wyższym poziomie

tak, tak....prezentacje w PowerPoint, potrafi zrobić niejeden siedmiolatek....ja oczekuje badań, statystyk, konkretów, a nie paplaniny wyssanej z palca.

Chcesz - wierz sobie, ja oczekuję czegoś na wyższym poziomie

Gdzieś tu była rozmowa o szczepionkach.. przytoczyłam liczby. Choć jestem sceptyczna ( i też oczekuję liczb, badań i to dobrze opisanych a nie kolorowych słupków) to nieco mnie to zaniepokoiło. Choć badania były z UK.

Nefer - napisałam juz w innym watku (bo Włodek linka rozsiewa gdzie popadnie :roll: ), ze nie jestem fanką szczepionek, sama dzieciaka szczepilam dopiero przed pójściem do przedszkola i to wyłacznie na choroby, których ryzyko jest wysokie, a skutki niebezpieczne.

Natomiast paplanina, że szczepionki robione sa z ludzkich płodów i ze powodują Alzheimera, to juz nadużycie :roll: