bohusz 26.11.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Margota nie znam, chociaż mieszka o rzut kamieniem. Ja do niego nic nie mam, bo jak mogę mieć nie znając go.Czasem tylko niektóre jego wpisy wymagają ode mnie wysiłku wyklikania słów wyrażających moją opinię.A sam fakt, że "muszę" ten wysiłek wykonać już mi psuje nastrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 26.11.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 A czy przypadkiem nie jest z Wami tak, że kto się lubi, ten się czubi? Co wątek o wkładach to od razu adorujecie się wzajemnie. Śledząc od stycznia wpisy zdołałem polubić Wasze czułości - jak w starym dobrym małżeństwie. Tylko gdzie szukać fachowych porad, skoro nie tu i nie w salonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.11.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 A czy przypadkiem nie jest z Wami tak, że kto się lubi, ten się czubi? Co wątek o wkładach to od razu adorujecie się wzajemnie. Śledząc od stycznia wpisy zdołałem polubić Wasze czułości - jak w starym dobrym małżeństwie. Tylko gdzie szukać fachowych porad, skoro nie tu i nie w salonach? A co ? Są inne fora , gdzie tyle Ci powiedzą o kominkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 26.11.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Cóż Eniu. Na 200 postów o kominkach 180 jest mizianiem się. Trzeba sporo czasu poświęcić zanim znajdzie się odpowiednią informację. Nie piszę tego z przekory, bom wdzięczny za Wasze cenne wskazówki! A że sam na domowe potrzeby wina czynię, to zapraszam życzliwe mi osoby na degustację na Podlasie Będę miał okazję się "oddźwięczyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 26.11.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 A co ? Są inne fora , gdzie tyle Ci powiedzą o kominkach? No widzisz Eniu są i to wiele. Ale chyba tą informacje o ich istnieniu skrycie ukrywają przed Tobą. Nie rozumiem dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 26.11.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 W Białymstoku odwiedź kolegę Święckiego...jeśli myślisz o kominku i akumulacji to będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.11.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Witam. Mógłbyś podać jakiś konkretny namiar ... telefon, albo adres firmy ... zamiast sugerować jakąś poufałość swoją ... Karlsen byłby bardziej wdzięczny ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 26.11.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Czytam ten temat i nadal nie wiem czy te Jotule to dobre wkłady kominkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.11.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 No widzisz Eniu są i to wiele. Ale chyba tą informacje o ich istnieniu skrycie ukrywają przed Tobą. Nie rozumiem dlaczego... Nie mądruj się , tylko wskaż jakieś , co najmniej tak aktywne jak to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 27.11.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam. Mógłbyś podać jakiś konkretny namiar ... telefon, albo adres firmy ... zamiast sugerować jakąś poufałość swoją ... Karlsen byłby bardziej wdzięczny ... Pozdrawiam. Białystok ul Stanisława Staszica 10a , tel 85 732 17 45 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 27.11.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Dziękuję. Swoją drogą to kończyć sobotni wieczór w niedzielę o 6 rano postem - oj jakaś prywatka była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ellfik 30.11.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam.Chciałabym zasięgnąć opinii o steatytowej obudowie kominkowej Jotul.W sieci raczej informacji jak na lekarstwo.Interesujący mnie model to FS 166 z wkładem I 570.Kominek ma służyć raczej ,,weekendowo'' w salonie ok.50m2 wysokim na 7 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bla 14.12.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam!Czy pojawiają się na forum jacyś użytkownicy Jotula i 530 fl?Jeśli tak bardzo proszę o jakieś opinie. Czy macie może jakieś rozprowadzenie powietrza z niego - grawitacyjne czy z turbiną, jaką powierzchnie ogrzewa, czy jest "ekonomiczny"?Może ktoś robił do niego obudowę akumulacyjną? Zastanawiam się nad kupnem tego wkładu i bardzo proszę o jakieś informację. z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 20.12.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Mam pytanie do użytkowników kóz jotula Przyszedł mój kominek i zanim go zainstaluję musze go na czymś osadzić. Chcieliśmy płytę kamienną, ale jak nam zrobili wyceny wyszło ok 1000zł, więc zdecydowaliśmy się na płytki marmurowe (czarne ) I teraz właściwe pytanie: W pokoju mamy panele, także w kącie gdzie stanie kominek. Nie chcę tych paneli usuwać i pomyślałam, ze kupię płytę ok1-2cm i położę na tych panelach, a później przykleję do niej płytki marmurowe 1cm no i na to położę kominek. Myślicie, ze zda to egzamin?? Z góry dziękuję za odpowiedz, a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hetman77 02.03.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Cześć, Ponawiam pytanie kolegi bla - czy ktoś ma Jotula i 530 fl? Jest zadowolony? Są jakieś wady? Wiem że wszytko jest na forum, ale nie mam siły i nerwów przeglądać wszytkie posty i ważyć kto co pisze i dlaczego, czy jest to wykonawca, czy handlarz, czy po prostu użytkownik który chce się podzielić informacjami. Z wcześniejszych informacji nie jestem nawet w stanie zrozumieć czy instalować zestaw wodny do tego kominka czy jednak nie... I jeszcze jedno - budowany dom do Dom w Werbenach N, ok. 140m użytkowej, ocieplenie ponadstandardowe - 20cm steropianu, 3-szybowe okna, itp - czy wystaczy kominek 12Kw czy powinno być 15kw? Dodam, że ogrzewanie planujemy gazowe. Dzięki, Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 02.03.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 U mnie hula Jotul tylko ,że Panorama z zespołem wodnym . Ta nasadka cudów pewnie nie zdziała ale u mnie podgrzewa 500L !! wody użytkowej bez problemu . Włączysz to w układ z ogrzewaniem gazowym i zawsze coś pomoże . Szkoda wypuszczać ciepło w komin . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ormianek 02.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 U mnie hula Jotul tylko ,że Panorama z zespołem wodnym . Ta nasadka cudów pewnie nie zdziała ale u mnie podgrzewa 500L !! wody użytkowej bez problemu . Włączysz to w układ z ogrzewaniem gazowym i zawsze coś pomoże . Szkoda wypuszczać ciepło w komin . Pozdrawiam Praktykuje podobny sposób i uważam że jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hetman77 10.03.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Panowie, bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Praktykuje podobny sposób i uważam że jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.08.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Rozbolała mnie głowa od czytania i ceny Sparthermu 16.000. Nadal nie wiem, czy Jotul, Tarnawa. Spartherma raczej nie bedzie, bo przy drugim domu mam bolesną świadomość, że na koniec i tak będę dumala z czego zrezygnować, by np zrobić ogród. Mam nadzieję że zlituje się dobra dusza i mi coś podpowie, bo ja już jestem jak Szalony Kapelusznik, tzn, moj stan umysłu. Do rzeczysalon ok 40 m2, obok jadalnia 20m2, przestrzeń otwarta. Dom 230m2, ogrzewany będzie gazem. Kominek do rekreacji, bez płaszcza. Najchętniej z podnoszona szybą, ale z tego chciejstwa, z żalem, ale mogę zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 30.08.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Jotul i to szybko!Do 31.08. we wszystkich przedstawicielstwach jest obniżka o 15% na wybrane modele.A może zamiast kominka, zechcesz kozę Jotul F 3 TD- ma duże przeszklenie i teraz kosztuje tylko 3.tyś, zł Jotul Polska | Facebookhttps://www.facebook.com/jotulpolskaWięcej szczegółów na: http://jotul.com/pl/strona-glowna/promocja .... Zapraszamy do naszego nowego przedstawiciela w Szczecinie http://www.flame-kominki.pl. ten model niewiele traci na wartości ( patrz allegro), więc miałabyś już estetyczny piecyk i grzanie, a z czasem, gdy pieniędzy będzie w bród, znając już wszystkie zalety tej firmy, zapewne kupisz "Panoramę" Jotula. Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez hanka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts