gosia1719499730 30.08.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 lol Hanka od ogrodów, ide szperac:D:Dtyle czasu.....wzdech. `Dziekuje za odp :-* co u Ciebie? tyle lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 30.08.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Co słychać, Gosiu? Ano zima idzie, a wraz z nią pomysły na oszczędzanie w domu. Dla nas oznacza to, wspomożenie ogrzewania elektrycznego kozą, właśnie Jotula. A, że najlepsi fachowcy bywają tu, to wracam do matecznika, poczytać i nauczyć się nowych technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.08.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Co słychać, Gosiu? Ano zima idzie, a wraz z nią pomysły na oszczędzanie w domu. Dla nas oznacza to, wspomożenie ogrzewania elektrycznego kozą, właśnie Jotula. A, że najlepsi fachowcy bywają tu, to wracam do matecznika, poczytać i nauczyć się nowych technologii. Czasy. kiedy mówiło się, że Jotul jest najlepszy chyba już minęły. Głównie wskutek wzrostu świadomości zarówno wykonawców, jak i inwestorów. Dla mnie Jotul zawsze będzie synonimem dobrej jakości w produkcji żeliwnych urządzeń grzewczych. Sama jednak dobra produkcja z dobrego żeliwa, to nie wszystko w dziedzinie spalania drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.08.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Co słychać, Gosiu? Ano zima idzie, a wraz z nią pomysły na oszczędzanie w domu. Dla nas oznacza to, wspomożenie ogrzewania elektrycznego kozą, właśnie Jotula. A, że najlepsi fachowcy bywają tu, to wracam do matecznika, poczytać i nauczyć się nowych technologii. Racja, ja też wracam do niektórych wątków. Ale zauważylam, że nie mam tyle zacięcia co przy budowie 1 domu;) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.08.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Oczywiście ze tak, zły wykonawca potrafi i z mercedesa zrobić hulajnogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.08.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Oczywiście ze tak, zły wykonawca potrafi i z mercedesa zrobić hulajnogę Gosiu. Nie o tym myślałem pisząc powyższy post. Fascynacja żeliwem ustępuje na rzecz palenisk szamotowych. Sam Jotul to dostrzega i kombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrkaz 05.09.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Zastanawiam się nad obudową Jotul FS 350 (do wkładu I 350 FL). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z użytkowania takiej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzkaskader 06.09.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Cześć, Ponawiam pytanie kolegi bla - czy ktoś ma Jotula i 530 fl? Jest zadowolony? Są jakieś wady? Wiem że wszytko jest na forum, ale nie mam siły i nerwów przeglądać wszytkie posty i ważyć kto co pisze i dlaczego, czy jest to wykonawca, czy handlarz, czy po prostu użytkownik który chce się podzielić informacjami. Z wcześniejszych informacji nie jestem nawet w stanie zrozumieć czy instalować zestaw wodny do tego kominka czy jednak nie... I jeszcze jedno - budowany dom do Dom w Werbenach N, ok. 140m użytkowej, ocieplenie ponadstandardowe - 20cm steropianu, 3-szybowe okna, itp - czy wystaczy kominek 12Kw czy powinno być 15kw? Dodam, że ogrzewanie planujemy gazowe. Dzięki, Jarek Tak się składa, że ja również stawiam Werbenę N i będąc w salonie firmowym na Bartyckiej z projektem powiedzieli mi, że 530 jest zdecydowanie za mała. Kupiłem 570 i przyznam jedno BOMBA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts