Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Oleńka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No ba ! :lol:

Ja też wyszedłem tylko dobrze na tym, że sam liczyłem materiały. Bo wykonawca nie był w stanie :evil:

Albo liczył za dużo, albo czekał z wyliczeniem nie wiem na co ... :roll:

Wklejaj zdjęcia, jak masz, jak najwięcej ... :p

trzymajcie się, pozdrawiam, majki

Anoooo

mój młodszy kończy drugi tydzień w domu, a starszy 10 dzień. Normalnie szajba im odbija. Jak dwa koguty na ringu. Chwili zostawić nie można bo się pozabijają. Jutro do przedszkola :D :D :D :D

A tak w ogóle... to nie uczćiłam pierwszego wpisu w moich komentarzach :oops:

za dużo na raz się dzieje

• 2 weeks później...
Anoooo

mój młodszy kończy drugi tydzień w domu, a starszy 10 dzień. Normalnie szajba im odbija. Jak dwa koguty na ringu. Chwili zostawić nie można bo się pozabijają. Jutro do przedszkola :D :D :D :D

A tak w ogóle... to nie uczćiłam pierwszego wpisu w moich komentarzach :oops:

za dużo na raz się dzieje

Czesc Oleniek, jak Ci zazdroszcze :D , nasze fundamenty są jeszcze na etapie Twojego tarasu tzn poprostu ich nie ma i tez juz wysiadam nerwowo.

Apropos hurtowni budowlanej, rozmawiałem ostatnio w Pawlo na pomorskiej, nawet zostawiłem projekt do wyceny materiałów na fundament, byłas moze u nich?

Znam właściciela tego składu, mówi że teraz ostatni dzwonek za zakupy, bo ceny za chcwile pójdą ostro do góry. Wiec ja na gwałt szykuje kase na te cegły i jakieś inne duperszmity. Może się troszkę zaoszczedzi. Czasami przejeżdzam tamtędy, kiedyś po drodze zajże przez płot zobaczyc jak Wam idzie :o

Witaj

Do Wiskitna to i ja mam niedaleczko :D

w Pawlo byłam przed fundamentami i nie powalali cenowo. W końcu kupiłam gdzie indziej, ale mam do nich blisko i jak czegoś brakuje wpadamy do nich. I rzeczywiście ostatni dzwonek. Nie wierz w obnizkę cen, ja już sięzałapałam na podwyżkę :roll:

A taras już mam - tzn fundamenty tarasu. :)

Zerknę sobie w Twój dziennik za chwilkę

Hej główna bryła budynku to 11m na 16m (parterówka) plus wystający garaż 4,5 na 6

Ja sama liczyłam powierzchnię ścian. nie miałam tego w projekcie, wykonawcy nie ufałam po "wyliczeniu" betonu a kierbud...no cóż zrobiłam to sama :wink:

ale z betonem wymiekłam. Potem wydawało mi się to jednak łatwe . Dł w mb fundamentów to 100 a ławy mam 40cm na 40cm 100mb*0,4m*0,4m=prawie 16m3 plus "cuś" pod kominy tak że 16-18 u mnie by starczyło. A miałam 25m3

Hej główna bryła budynku to 11m na 16m (parterówka) plus wystający garaż 4,5 na 6

Ja sama liczyłam powierzchnię ścian. nie miałam tego w projekcie, wykonawcy nie ufałam po "wyliczeniu" betonu a kierbud...no cóż zrobiłam to sama :wink:

ale z betonem wymiekłam. Potem wydawało mi się to jednak łatwe . Dł w mb fundamentów to 100 a ławy mam 40cm na 40cm 100mb*0,4m*0,4m=prawie 16m3 plus "cuś" pod kominy tak że 16-18 u mnie by starczyło. A miałam 25m3

,

hmm to rzeczywiscie z betonem prosta sprawa a jak wyliczyc ilosc potrzebnego zbrojenia, bloczkow betonowych, piachu czy cementu ??

• 2 weeks później...

Hejka

No to widzę, że zaczynacie :D Żeby tylko Wam się wszystko układało - życzę z całego serca :D

Okienko chyba fajna sprawa - sam nie mam przy drzwiach ( nie będę miał ) i żeby zobaczyć kto stać będzie przy furtce, muszę patrzeć z okna w kuchni.

pozdrawiam, majki