oleniek 05.02.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Niniejszym otwieram pole do dyskusji Aż się boję ale już miałam "przynaglenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.02.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No ba ! Ja też wyszedłem tylko dobrze na tym, że sam liczyłem materiały. Bo wykonawca nie był w stanie Albo liczył za dużo, albo czekał z wyliczeniem nie wiem na co ... Wklejaj zdjęcia, jak masz, jak najwięcej ... trzymajcie się, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.02.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 wkleję wkleję, ale dzieci chore w domu siedzą i normalnie mam już dość "pobaaaw się ze mną" "pić" "umyj rączki"... Ja też chora i chyba to jest najbardziej dobijające - własny brak cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Wiem coś o tym ... Moja już 3 tydzień w domu ... najpierw katar, teraz zapalenie gardła ... już kurna nie wiem kiedy skończy chorować ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.02.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Anoooo mój młodszy kończy drugi tydzień w domu, a starszy 10 dzień. Normalnie szajba im odbija. Jak dwa koguty na ringu. Chwili zostawić nie można bo się pozabijają. Jutro do przedszkola A tak w ogóle... to nie uczćiłam pierwszego wpisu w moich komentarzach za dużo na raz się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 19.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Anoooo mój młodszy kończy drugi tydzień w domu, a starszy 10 dzień. Normalnie szajba im odbija. Jak dwa koguty na ringu. Chwili zostawić nie można bo się pozabijają. Jutro do przedszkola A tak w ogóle... to nie uczćiłam pierwszego wpisu w moich komentarzach za dużo na raz się dzieje Czesc Oleniek, jak Ci zazdroszcze , nasze fundamenty są jeszcze na etapie Twojego tarasu tzn poprostu ich nie ma i tez juz wysiadam nerwowo. Apropos hurtowni budowlanej, rozmawiałem ostatnio w Pawlo na pomorskiej, nawet zostawiłem projekt do wyceny materiałów na fundament, byłas moze u nich? Znam właściciela tego składu, mówi że teraz ostatni dzwonek za zakupy, bo ceny za chcwile pójdą ostro do góry. Wiec ja na gwałt szykuje kase na te cegły i jakieś inne duperszmity. Może się troszkę zaoszczedzi. Czasami przejeżdzam tamtędy, kiedyś po drodze zajże przez płot zobaczyc jak Wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 20.02.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witaj Do Wiskitna to i ja mam niedaleczko w Pawlo byłam przed fundamentami i nie powalali cenowo. W końcu kupiłam gdzie indziej, ale mam do nich blisko i jak czegoś brakuje wpadamy do nich. I rzeczywiście ostatni dzwonek. Nie wierz w obnizkę cen, ja już sięzałapałam na podwyżkę A taras już mam - tzn fundamenty tarasu. Zerknę sobie w Twój dziennik za chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.02.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 odnosnie tych obnizek i podwyzek cen materialow budowlanych to chyba nikt nie wie do konca jak bedzie ........ ja dzisiaj rozmawialam z p. z Milexu i powiedzial mi, zebym wstrzymala sie do marca z zakupem materialow bo z tego co wie, bedzie taniej ........... i badz tu teraz madry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 21.02.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 No nie!!!! a mi mówił, że ceny będą tylko wyższe Ech coś mi tu nie gra Normalnie ruletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 25.02.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ola a jakie macie wymiary budynku ?? tak czytalam sobie odnosnie ilosci potrzebnego betonu i chcialam to jakos odnioesc do siebie, co prawda prosilismy naszego kierbuda o wyliczenie ilosci materialow ale cos narzekal, ze tego sie nigdy prawidlowo nie wyliczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 25.02.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Hej główna bryła budynku to 11m na 16m (parterówka) plus wystający garaż 4,5 na 6 Ja sama liczyłam powierzchnię ścian. nie miałam tego w projekcie, wykonawcy nie ufałam po "wyliczeniu" betonu a kierbud...no cóż zrobiłam to sama ale z betonem wymiekłam. Potem wydawało mi się to jednak łatwe . Dł w mb fundamentów to 100 a ławy mam 40cm na 40cm 100mb*0,4m*0,4m=prawie 16m3 plus "cuś" pod kominy tak że 16-18 u mnie by starczyło. A miałam 25m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 26.02.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hej główna bryła budynku to 11m na 16m (parterówka) plus wystający garaż 4,5 na 6 Ja sama liczyłam powierzchnię ścian. nie miałam tego w projekcie, wykonawcy nie ufałam po "wyliczeniu" betonu a kierbud...no cóż zrobiłam to sama ale z betonem wymiekłam. Potem wydawało mi się to jednak łatwe . Dł w mb fundamentów to 100 a ławy mam 40cm na 40cm 100mb*0,4m*0,4m=prawie 16m3 plus "cuś" pod kominy tak że 16-18 u mnie by starczyło. A miałam 25m3, hmm to rzeczywiscie z betonem prosta sprawa a jak wyliczyc ilosc potrzebnego zbrojenia, bloczkow betonowych, piachu czy cementu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 26.02.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hej ilość zbrojeniea podawał mi wykonawca i się nawet nie pomylił. zostały dwa "druty"- będą do wieńca. bloczki też on liczył i było o dwie palety za mało a Beton na chudziak 160m2*0,1m (czyli 10cm grubości) = 16m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Hejka No to widzę, że zaczynacie Żeby tylko Wam się wszystko układało - życzę z całego serca Okienko chyba fajna sprawa - sam nie mam przy drzwiach ( nie będę miał ) i żeby zobaczyć kto stać będzie przy furtce, muszę patrzeć z okna w kuchni. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 08.03.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Hej Majki Miło że ktoś dziennik odwiedza No dodatkowe okienko to prawie na 90% dorobię Dzięki za zyczenia, oby się sprawdziły Trzymam kciuki i rękę na pulsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ja mam taką właśnie "folię" gruba na bodajże 2 mm, do rozerwania bardzo trudna, ale teraz bym dał klasycznie : 2xpapa na lepiku. Dobrze, że wykonawca tak dba - coś się widać pozmieniało Oby pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 10.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No chwileczke , ja tez tu zaglądam codziennie, moze nie pisze tyle co majki ( z kąd ty masz tyle czasu?) ale jestem na bieząco. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 10.03.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 To mi miło, że nie piszę nadaremno a czas, no cóż jeszcze miewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 10.03.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 To mi miło, że nie piszę nadaremno a czas, no cóż jeszcze miewam. Dokładnie, "jeszcze", jak zacznie sie coś dziać to obys nie poległa;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.03.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 moze nie pisze tyle co majki ( z kąd ty masz tyle czasu?) Bo ja mam zaimplementowaną funkcję 24/7/365 on-line forum murator poydrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts