Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Oleńka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ojejku ile życzeń :D :oops:

a ja je dopiero teraz widzę

Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję z całego serca :D

i jakie śliczne widokówki

a ja znów zapomniałam :oops:

No tu to se z mężem ręce możemy podać, bo obydwoje o takich ważnych drobiazgach zapominamy :oops: :roll:

To ja jeszcze raz podziękuję i życzę Wam w nadchodzącym

Nowym Roku

odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji z dokonanych wyborów, spokoju i pomyślności

Oleniek

p.s.

Lucjanmarek- tę ość to chyba mi "wyżyczyłeś" - już wiem kogo winić 8)

Śliczne

p.ps.

a skąd Wy bierzecie takie widokówki? to się jakoś skanuje i tak jak zdjęćia przez serwer wysyła? :oops:

Było wołać migami czyli ręcami czyli wymachiwać i wtedy pomoc by nadeszła.

Rada jest taka: ryby jeść można, brać do ust też! Ryby :D

Ale albo bez ości, albo w dobrym towarzystwie żeby miał kto ratować :wink:

I żeby mowe ciała znał :D :D :D :D

wtedy się robi ychy, uchu, grrrr, kkkkkkkccchhhhgrrrrr i mówi "@#$^&*%$%

Witaj

z rewizytą :D zawsze mile widziana :D

Postępy to u Was, u nas ostatnio nudy :lol:

Tynk to tynk silikatowo-silikonowy firmy Malfarb kolor "2" - wykonawca zachwalał, że choć Polski nie odbiega od "droższych" tynków. I tym sposobem stać nas było na tynk Si-Si. Cały tynk kosztował nas 3300 zł na ok 290m2

Elewacja pólnocna rzeczywiście wygląda lepiej niż południowa w słońcu :lol:

a na dachu blachodachówka z Blachotrapezu, kolor - nie pamiętam, ale brąz mają jeden

Witaj !!! Przyszłam z rewizytą ! Wiesz dopiero teraz zauważyłam, że masz coś o czym ja marzę ? Białe drzwi frontowe, garażowe i białą podbitkę ? Miodzio !!!! Jak wam sie sprawują ? U mnie jest grafitowy dach, a elewacja ma być szara w dwóch odcieniach, więc tez będzie superowo ! Tak myślę :roll: :roll: :roll: :roll: Pozdrawiam i będę zaglądać!!!

Witaj - białe okna to był kompromis cenowy :roll: ale jak już kupiłam białe okna to brama i podbitka były tylko "konsekwencją" Tymczasem rzeczywiście wyszły super i myślę że przy szarościach o jakich mówisz rozjaśnią Ci domek.

Jak się sprawują? pytasz jeszcze nie wiem podbitka jest najmłodsza :lol: ma może miesiąc

Wpadłam z rewizytą :D

I przeczytałam dziennik od dechy do dechy. Lekturę skończyłam kwadrans po północy i od razu chciałam zostawić ślad śwadczący jak bardzo mi się dziennik podobał i że czytałam jednym tchem. Niestety, doopa. Się nie chciał necik otworzyć i pisał mi stale "przekroczono limit czasu na połączenie". Dlatego dopiero dzisiaj z rana zostawiam ślad swej bytności.

Podziwiam Cię za Twoją pomysłowość i zdolności twórcze dzięki którym Twoi dwaj chłopcy mają wspaniały plac do zabawy. Ich tekst "mamo ty wszytko potrafisz" jest całkowicie na miejscu.

Ja rówież będę kładła wszystkie kafle i płytki podłogowe i ścienne sama. No nie do końca sama; mój małż ma trochę więcej czasu niż twój i mi będzie pomagał.

Chcemy też sami położyć ocieplenie na suficie i podwiesić sufit. Dzięki temu zaoszczędzimy sporo kaski, zrzucimy trochę kalorii a na koniec będziemy pokazywać ile zrobiliśmy sami. I będziemy dumni z tego nawet jak będą (z pewnością będą) pewne niedociągnięcia, bo to nasze początki.

Sknoconej roboty przez podwykonawców długo nie mogłabym strawić.

Wolimy sknocić sami :wink:

Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się. W razie problemów przy Twoich talentach (pewnie jeszcze wielu nieodkrytych) znajdziesz sposób na zarobienie kaski.

Powiedzcie czemu w kotłownie jednym otworem (tym zakrytym) wwiewa mi powietrze do środka a tym drugim (otwartym ) wywiewa?

Klasyka gatunku. Szczelny dom i nawiewa czymś, żeby wywiewać móc :lol:

Też tak miałem ( mam ) :oops: Muszę "zetkę" czyli kanał nawiewny skombinować w kotłowni, bo jeszcze nie mam :oops: :-? :roll:

To wtedy powinno wszystko działać :wink:

pozdrawiam, majki

Klasyka gatunku. Szczelny dom i nawiewa czymś, żeby wywiewać móc

Tak myślisz? Zmieni się to?

Tylko widzisz...problem polega na tym że mam porozszczelniane okna :-? (no tak z 4-5) - a może to mało? , doprowadzenie powietrza do kominka też nie jest niczym zasłaniane i do tego wwiewa mi kanałami od nawietrznej a od zawietrznej nie (co akurat wydaje się logiczne) No i się martwię że coś jest spitolone

Mam nadzieję że jak zamieszkamy i będziemy grzać to ta wentylacja będzie działać normalnie :roll:

Witaj MCZ w moich progach :D - ja wolę płytki - mi malowanie nie wychodzi :lol: A jak trzymam ręce w górze to mi mdleją :lol: :roll: Tymczasem malowanie też mnie czeka :D Może Cię na nie zaproszę 8)

Tak myślisz? Zmieni się to?

Tylko widzisz...problem polega na tym że mam porozszczelniane okna :-? (no tak z 4-5) - a może to mało? , doprowadzenie powietrza do kominka też nie jest niczym zasłaniane i do tego wwiewa mi kanałami od nawietrznej a od zawietrznej nie (co akurat wydaje się logiczne) No i się martwię że coś jest spitolone

Ja ekspertem nie jestem, ale np. jak tak jest i w kotłowni po prostu uchylę okno, nie rozszczelnię, to zaczyna kanał wentylacyjny "wyciągać" a nie nawiewać ...

Czyli niby działa. Pewno za mały nawiew tymi rozszczelnieniami i dlatego ... :roll:

Ale w razie czego załóz nowy "wewontek" :wink: i podpytaj Adama_mk. On się zna.

pozdrawiam, majki