Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Oleńka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakoś daję ... z akcentem na "jakoś" :-?

To są takie zrywy, przez jakiś okres coś robię w domu, to co w danej chwili najważniejsze, a potem odpoczywam. I poświęcam ..., nie, źle powiedziane ... staram się być jak najwięcej z Dzieckiem i Żoną.

Bo one są najważniejsze...

pozdrawiam, majki

• 2 weeks później...

Facet z piachem jest rzeczowy, nie 8) :D

Pamiętam takie sytuacje jak u Ciebie ... w trakcie jak to sie dzieje, myślisz, że uczestniczysz w jakiejś farsie, że to jest nieprawda i zaraz sie obudzisz. Pod koniec dnia, jak człowiek pada na ryj, mnie zostaje jedna myśl : udało się, wziąłem to "na klatę" i poszło. To czyni nas silniejszymi :wink:

Takich akcji pewno będzie jeszcze trochę, przyzwyczaj się.

Jak ktoś mówił, że będzie łatwo - kłamał :lol:

Jesteś wielka, poradziłaś, załatwiłaś 8) :D

trzymaj się i zdrowia życzę, majki

Facet z piachem jest rzeczowy, nie

super :lol: a jaka precyzja wysypania piachu. miało być tak i "tak" było :lol:

udało się, wziąłem to "na klatę" i poszło.
Noooo ja też wzięłam na klatę :lol: :lol: :lol: Choć nie wiem czy jest tam aż tyle żeby się o to oprzeć :lol: :lol: :lol:

Takich akcji pewno będzie jeszcze trochę, przyzwyczaj się.
Wiesz, ale o dziwo mnie to nie zniechęciło :wink: To było jak niezła przygoda. Jak by się nie wydarzyło to bym nie płakała, ale skoro sięwydarzyło to chociarz będzie co powspominać i oczym poopowiadać :D

Jesteś wielka, poradziłaś, załatwiłaś
Dzięki :oops:

Od razu raźniej po takich słowach :p

trzymaj się i zdrowia życzę, majki
Ja również. Ty na antybiotyku, ja dzisiaj chyba teź do lekarza w koncu pojadę :roll:

Z deskami to już klasyka gatunku :evil: Na już, bez informowania wcześniej i do tego tak jak mówisz porżną je bez sensu ... :evil:

Powiedz, żeby nie cięli bez pomyślunku, tylko uważali na nie, bo chcesz je wykorzystać do deskowania dachu ( nawet jak nie masz ) ....

Ja też dowoziłem tych desek co chwilę, a na koniec nic nie miałem, bo blaty pozbijane z nich ... przepadły :evil: :o

pozdrawiam, majki

Wyczystkę do kominka "oryginalnie" mieliśmy właśnie od strony kominka - i wtedy nie ma dojścia jak kominek będzie zabudowany ... Dlatego teraz na etapie wykończeniówki przenieśliśmy właśnie "na kuchnię". Są tam szczelne drzwiczki, schowa się w szafce.

Okno w spiżarce bym zmniejszył na pewno .. jeśli nie zlikwidował ... My nie mamy ( orygialnie w projekcie jest ). Nie uważam by w spiżarce okno było potrzebne, poza tym to dodatkowe miejsce na ścianie na regał :D

Ale naprawdę jestem pod wrażeniem tempa :o Zupełnie co innego :roll:

pozdrawiam, majki

Hej hej

zapomniałam dodać.

Wyczystka na kuchnię odpada, bo wychodziłaby akurat na kuchenkę, a ta ma być w stałej zabudowie (no taka płyta indukcyjna i piekarnik oddzielnie, ale jedno pod drugim) stąd niemożliwość dojścia do wyczystki od strony kuchni. W końcu stanęło na tym że będzie w salonie od strony korytarza, a nie pod kominkiem

Okna w spiżarni raczej nie zlikwiduję :wink: ale zatem zmnieszę - już się z tą myślą przegryzam 8)

a tempo - normalka :wink: 8) :lol: Co dzień 6-7 panów uwija się jak mróweczki. Aż miło patrzeć jak mi marzenie "realnieje"

Witaj Oleniek :)

Widzę po zdjęciach z budowy, że dom stawiacie z Ytonga. Chciałabym zapytać co Was skłoniło do wyboru tego materiału, jaka jest grubość ściany i czy planujecie jeszcze docieplać i jeśli tak to wełną czy styropianem?

My właśnie mamy projekt domu z Ytonga gr. 40 cm i jak na razie nie zamierzamy docieplać, ale z drugiej strony wahamy się, czy nie zmniejszyć grubości ściany i nie dołożyć ocieplenia. Zastanawiamy się co korzystniejsze i jak to wyjdzie cenowo. Czy możesz napisać jak to u Was wygląda?

Dzięki

kar_ma

Mamy beton komórkowy z prefabetu gr 24 cm do tego dojdzie 15 cm styropianu (albo 20cm)

dlaczego beton??? bo na działce( w takim ogródku) mamy domek z maxa , a że w domu wiertarka i inne narzędzia są moje :wink: a nie męża, a z drugiej strony jego siły nie mam, to wywiercenie bezproblemowo tam dziury w ścianie graniczy z cudem. Między innymi dlatego beton komórkowy :wink: Poza tym tańsza robocizna. te same parametry "cieplne" ściany przy jej mniejszej grubości.

Latwy w obróbce - tnie się go łatwo piłą, jeśli kiedykolwiek zachce mi się dłubać w ścianach to nie zrujnuję domu (przy maksie to się wszystko łupie i kruszy)

Cenowo podam jak skończę :wink:

a czemu Wy chcecie ścianę bez ocieplenie? :roll:

a w ogóle

Szukam domu dla moich 4-5 palet betonu komórkowego 24*24*59 odm 400 z Prefabetu. :wink:

A w ogóle po co dylatacja ?

Nie mam pojęcia. Ale kierbud był i przyklepał :roll: chyba chodzi o "inną pracę" ścian, komina i stropu - bo między teriwą a kominem też będzie pasek dylatacji

wełną mam obłożony wkład ceramiczny wewnątrz pustaków.

Ładna cena piasku. Ja właśnie kupiłam 30 ton (ale kto to sprawdzi??????? :-? ) za 400zł