Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Oleńka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz po 28 latach pracy, nazbierało sie tyle, ale niestety, głupia byłam i nie zapisywałam. Jedno tylko pamiętam, bo było niedawno......

Dzieci rysują zwierzęta jesienią. Pani przygląda się i pyta jedno z nich - co rysujesz?-wiewiórkę!- a dlaczego ma takie plamki na brzuszku? - bo tam są małe wiewiórki. - ......acha! To jak ma na imię twoja wiewiórka? - Zygmunt !!!!! :o

muszę chyba zacząć zapisywac. :p :p :p :p

Dobreeeee

Zygmunt :lol:

To mi coś przypomniało

Ostatnio:

Marek ma 6,5 roku i fascynuje go kosmos. Ogląda discovery, natgeo różne filmy dokumentalne na płytach DVD . Wiecie układ słoneczny czarne dziury galaktyki itd :D

Scena : przedszkole. Pani rozdaje dzieciom karteczki kredki i daje zadanie "Proszę narysować niebo". Daje im chcwilę po czym zaczyna chodzić między stołami. Tu niebiesko...tam niebiesko... wszędzie niebiesko - czyli jak być powinno. Raptem staje koło Marka a tam .....czarno :o Pani pyta

- Marku czemu masz czarną karteczkę? :o

-bo to niebo

-ale czemu nocą?

- nie NOCĄ! ono jest takie cały czas

- :o a co to za żółta kreska? (na samej krawędzi kartki)

- to słońce............bo ono jest takie duże że się tu nie mieści....to tylko jego bok..........a ta kropka to Merkury (pomarańczowa).........ta Wenus (żółta) ta Ziemia (niebieska) to Mars (czerwona) Jowisz (duża w miarę widoczna żółta kropa) Saturn Uran i Neptun.......... ale Plutona nie rysowałem bo już nie jest planetą

- :o :o :o aaaaaa no dobrze Mareczku....hmmmmm bardzo twórczo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MÓJ SYNEK :D

I jeszcze z tej serii..

Pani tłumaczyła mi , że są na etapie uczenia dzieci, że rysunek powinien być "kompletny" czyli np jak najwięcej szczegółów...

Marek rysuje Prosiaczka (tego z Kubusia puchatka)

Pani:- Mareczku ślicznie, ślicznie, ale czemu nie narysowałeś pod prosiaczkiem ziemi? Narysuj ją

- Nie mogę

- :o nie możesz? a czemu? :o

- No nie widzi Pani, że Prosiaczek skacze??????????

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Cześć, widzę, że niezbyt często tu zaglądasz. Ale może przeczytasz...

Napisałam na Grupie zapytanie o blaszak i podałam maila. Na priv chciałam, ale masz zapchane chyba.

A w ogóle wielki podziw dla Ciebie - tyle robisz sama.

Jak czytałam Twój dziennik, w wielu miejscach brzmiało znajomo... u mnie na razie papierologia głównie na mojej głowie, ale na budowie też pewnie przyjdzie zakasać rękawy...