Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ręczniki w porządku

kasia_kasia

Recommended Posts

Witam!

Zakładam nowy temat bo nie znalazłam tego co potrzebuję nigdzie, ale jak ktoś mnie gdzieś pokieruję to jeszcze lepiej...

Wklejacie zdjęcia swoich łazienek, ale nigdzie nie zauważyłam takiej łazienki "w używaniu" - wszystkie takie katalogowe, jak nie zamieszkałe.

A ja mam pytanie - gdzie w Waszych łazienkach jest miejsce na mokre ręczniki? Zwracam się głównie do tych z liczniejszych rodzin, gdzie po kąpieli jest np. 5 dużych ręczników, na drabinkowym grzejniku wyglądają okropnie, nie mówiąc o tym, że same na ten grzejnik nie chcą wchodzić;)

pokażcie jak u Was wyglądają miejsca ręcznikowe...

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... nigdzie nie zauważyłam takiej łazienki "w używaniu" - wszystkie takie katalogowe, jak nie zamieszkałe...

Bo nikt nie chce pokazywać jaki ma bajzel i że majtki się suszą na sznurku :)

Zresztą - katalogowe najłatwiej - siadasz do kompa, robisz sobie wieeelka kawę i jazda! A potem tylko te "ochy" i "achy" zbierasz - jak to pięknie zdjęcia umiesz wklejać. I się zaczyna kolejne słodkie pierdzenie.

W temacie - u nas w łazienkach: tej jednej - mocne stalowe linki w otulinie, rozwieszone nad wanną, a w drugiej - suszarka pantografowa (z lat PRL ;) a nad wanną opuszczana suszarka na linkach (tez patent rodem z bloków - ale skuteczny).

Do podręcznego ręcznika do rąk przy umywalce - po prostu wieszaczek na ręcznik ;)

Gdzieś te ręczniki muszą przecież schnąć i jeśli ktoś nie ma osobnej suszarni

(ja nie mam) to jest skazany na ręczniki w łazience.Mam na ścianie duży

drabinkowy grzejnik ,kupiłam wszystkie ręczniki w jednym kolorze żeby nie

.było oczopląsu od kolorów.Może nie Wersal ale daje się patrzeć bez

obrzydzenia

kupiłam wszystkie ręczniki w jednym kolorze żeby nie

obrzydzenia

Fajnie mieć jednakowe ręczniki, ale jak rozpoznać wtedy swój? A jak wyjaśnić dzieciom w który się mają wycierać?

Dalej jestem w kropce. Stojak ze zdjęcia wyżej u mnie nie pasuje - nie mam takiego miejsca, raczej jakiś schowek...

kupiłam wszystkie ręczniki w jednym kolorze żeby nie

obrzydzenia

Fajnie mieć jednakowe ręczniki, ale jak rozpoznać wtedy swój? A jak wyjaśnić dzieciom w który się mają wycierać?

......

Prosty sposób. Jest nas czwórka. Ręczniki kupowane są zawsze w 5 kolorach.

Każdy z domowników ma swój kolor a własciwie odcień (niebieski, czerwony, zielony, biały). Kolor żółty zarezerwowany jest dla gości.

Prawda, że proste?

Oczywiście, że proste, ale jednak pstrokate - teraz też tak robię i każdy wie, który ręcznik jego. Potem te ręczniki lądują na drabinkowym grzejniku i - no nie wiem czy tylko ja tak myślę - ozdobą nie są... A jeśli na grzejniku chcę coś innego suszyć to już mało miejsca i w ogóle...

Pokażcie jak wiszą Wasze ręczniki - jeśli ktoś ma jakiś patent :)

cieszynianka

Dzięki za zajęcie się sprawą :) Niestety żadna z propozycji mnie nie urządza - ten ostatni i pierwszy bodajże wydają się słabe na mokre ręczniki, pozostałe - potrzebne szerokie miejsce na ścianie, ewent. może być, ale szukam dalej.

Pozdrawiam wszystkich spod sterty ręczników ;)

Ja mam nad wanną taki wieszak podobny do "tres max" z pięcioma pałąkami (w tym jeden w literę U), bo jest nas czwórka. Ponadto grzejnik drabinkowy.

Na wieszaku dobrze schną maksimum 3 ręczniki, więc pozostałe lądują na drabince - niestety. Ręczniczek do rąk na relingu od szafki łazienkowej, żeby był blisko umywalki.

Pstrokacizna ręcznikowa też mnie zaczyna denerwować, rozważam kupno ręczników z podobnej gamy kolorystycznej dopasowanej do wystroju łazienki (od kremowego do ciemnobrązowego), ale w różnych odcieniach, żeby się domownikom nie myliły.

Mieszkamy od roku, na wprost drzwi mam drabinke

http://images25.fotosik.pl/131/c56369f631f97b6am.jpg

i wlasnie na niej co wieczor wieszam reczniki kapielowe sztk 3. Rano jak wstaje to skladam reczniki w kostke i klade na wierzchu kosza na brudna bielizne (kosz stoi po prawej stronie drabinki zaraz przy wannie, wiec jest wygodnie).

Nie wyobrazam sobie zeby reczniki wisialy na drabince cala dobe od kapieli do kapieli, bo robia one wrazenie balaganu w lazience, a jak sa zlozone w idealnie rowne kostki to jest lad i porzadek.

Mimo, ze w lazience wszystkie dodatki sa czerwone to reczniki kapielowe mam o tym samym wzorze ale kazdy w innym kolorze. Jesli bylyby wszystkie czerwone ale roznily sie tylko struktura to moi panowie wycierali by sie w ten, ktory akurat jest na wierzchu, czyli codziennie w inny.

Reczniki przy umywalce do rak mam czerwone i wisza na wieszaku relingowym.

Dodam jeszcze, ze mamy tak mala lazienke iz nie ma w niej miejsca na zadne wieszaki stojace, specjalnie chcielismy dluga drabinke z mysla o suszeniu recznikow.

wstaję o 5.30 lub 6.00, kawa, mycie i pędem do pracy. nie wyobrażam sobie wstawania jeszcze wcześniej i składania ręczników rano, tym bardziej że wracamy z pracy o 18.00 a o 20.00 znowu mycie. stałabym się niewolnicą własnych ręczników. kij im w oko, niech wiszą, jak ktoś kto przychodzi i to widzi ma problem z tego powodu, to jego problem a nie mój :) aha, ręczniki mam każdy z innej parafii i wcale nie pasują kolorystycznie do łazienki, bo to wszytko prezenty ślubne, a szkoda wywalać kasy skoro te są dobre.

pozdrawiam

Mi to już nawet nie chodzi o to, żeby było ładnie, ale chociaż praktycznie - 5 ręczników kąpielowych na naszym grzejniku się nie mieści, wiszą jeden na drugim i jak ktoś ściąga swój, to zwala przy okazji inne.

No i grzejnik przykryty gorzej grzeje...

A jak coś chcę wysuszyć na grzejniku to już kompletny misz-masz...