Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ręczniki w porządku

kasia_kasia

Recommended Posts

Myślę ze jeśli ktoś ma podłogówkę i trochę miejsca w łazience, to sprawdzi się wieszak stawiany na podłodze. Widziałam takie tylko nie pamiętam gdzie. Wygląda jak piramidka, jest dość szeroki a po wysuszeniu można go złożyć. Coś takiego jest mniej więcej na http://www.quelle.pl Wpiszcie w wyszukiwarce LEIFHEIT Suszarka Tower 190 lub sama suszarka. W ogóle nie wiem jak z jakością tych rzeczy ale mają naprawdę fajne rozwiązania nie tylko do łazienki:)

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja rownież wymieniłam wszystkie ręczniki po przeprowadzce ....w naszej mamy dwa kolory reczników : pomaranczowy i zielony a w górnej -łazience są ręczniki ekri i kakaowe .Jednolity kolor ręczników wprowdza porządek estetyczny dla oka ....

Mokre ręczniki rozwieszam na drewnianym stojaku z Ikei ,w drugiej łazience jest to wieszak na ścianie... 3- palczasty :wink:

http://www.podusie.pl/galerie/6/6943bbc5831edd50db37aadc0df344f632064.jpg

ja mam grzejnik drabinkowy koło prysznica i ręczniki wszystkie w jednym kolorze..i nie uważam, żeby w czymkolwiek one szpeciły łazienkę...na dodatek mydło też mam na wierzchu i szczoteczki do zębów w uchwytach..nie chowam do szafek a mimo to uważam, ze łazienka jest ok...jak ktoś chce oglądać "gołe" łazienki to niech idzie do salonu...a ja polecam powrót do normalności i ręczniki na wieszaku:)

Mieszkam w starym domu i w łazience mamy taki żebrowany , postawiony pionowo grzejnik, Dobrze suszy, ale tylko jeden ręcznik na raz. Zmieniam więc na nim- najpierw córki, potem swój, potem męża. A w międzyczasie mój dosycha na otwartej kabinie prysznica. . Przez noc wysychają. 8)

Rano wieszam je na wieszakach, ale nie jestem niewolnica moich ręczników. :D

A umywalkę mam przy grzejniku, więc ten podręczny wysycha na bieżąco.

Jeśli mam gości, rozwieszam ręczniki po grzejnikach w pokojach.

ja mam grzejnik drabinkowy koło prysznica i ręczniki wszystkie w jednym kolorze..i nie uważam, żeby w czymkolwiek one szpeciły łazienkę...na dodatek mydło też mam na wierzchu i szczoteczki do zębów w uchwytach..nie chowam do szafek a mimo to uważam, ze łazienka jest ok...jak ktoś chce oglądać "gołe" łazienki to niech idzie do salonu...a ja polecam powrót do normalności i ręczniki na wieszaku:)

Jak domownicy odróżniają swoje ręczniki?

Pytam jak najbardziej serio, taka opcja pasowałaby mi - ręczniki w jednym kolorze, ale w praktyce tego nie widzę...

Jak domownicy odróżniają swoje ręczniki?

Pytam jak najbardziej serio, taka opcja pasowałaby mi - ręczniki w jednym kolorze, ale w praktyce tego nie widzę...

Ja rowniez, pisalam o tym wczesniej.

hehee, no to reczniki mamy w miare opanowane, ale co ze starym dobrym szlafrokiem? Teraz wisi sobie beztrosko na drzwiach i pewnie sie eksmisji nie spodziewa :lol: W nowym domku wolalabym pieknych drzwi nie przyozdabiac w ten sposob - no ale gdzie je dac zeby bylo i ladnie i funkcjonalnie?

Ręczniki w jednym kolorze-takie jak mam są możliwe tylko w przypadku kiedy z łazienki korzystają 2-3 osoby, dorosłe lub prawie dorosłe.Wcześniej,kiedy

dzieci były mniejsze- niewykonalne.

porządek wieszania na drabince tak jak określił Witu102.

Jeden kolor dlatego,że jest w łazience otwarta półka ,na której te ręcznki leżą a pomysł stąd że kiedyś był program o tym jak te ręczniki składać ,żeby

wyglądały puchato i bez kantów.

Wyglądały tak ładnie......też bym tak chciała.......

Ale siedzący we mnie realista-bałaganiarz mówił---ty? otwartą półkę?

No i...........zrobiłam.Na razie się sprawdza i cieszy oko.

Jedna tylko sprawa nie daje mi spokoju...

Co to będzie jak się kiedyś pomylę i wytrę w ręcznik męża????

A zresztą co się może stać.jak każda kobitka,która przechodzi/przeszła przez budowę jaja już mam na swoim miejscu :D

Jeden kolor dlatego,że jest w łazience otwarta półka ,na której te ręcznki leżą a pomysł stąd że kiedyś był program o tym jak te ręczniki składać ,żeby

wyglądały puchato i bez kantów.

Wow, a jak to się robi???

Ale siedzący we mnie realista-bałaganiarz mówił---ty? otwartą półkę?

Kurczę, jak on to robi, że siedzi i w Tobie i we mnie?... :-? :wink:

Jak większość z was też wymyśliłam sobie jednokolorowe ręczniki dla całej rodziny i żeby je odróżnić chcę przyszyć różnokolorowe pętelki (wieszaczki czy jak to nazwać?).Tasiemki za które wieszamy ręczniki.

W pasmanteri można takie różne kolory dostać i są bawełniane,więc w wysokich temperaturach nie powinny się kurczyć.

Czy to zda egzamin dowiem się za jakieś 2 miesiące :)

... stałabym się niewolnicą własnych ręczników. kij im w oko, niech wiszą, jak ktoś kto przychodzi i to widzi ma problem z tego powodu, to jego problem a nie mój :) aha, ręczniki mam każdy z innej parafii i wcale nie pasują kolorystycznie do łazienki, bo to wszytko prezenty ślubne, a szkoda wywalać kasy skoro te są dobre.

pozdrawiam

Napewno ładniej jest gdy wszystko jest w podobnych odcieniach, jednak ja tak nie mam. Mam tak jak Ty. Poza tym córka chce ręczniki z księżniczkami, synek np z Kubusiem Puchatkiem i co mam im tego zabronić bo nie będzie to pasowało do kolorystyki łazienki? Nieeee

Mydło, szczoteczki z pastami i płyn do płukania też trzymam na wierzchu. Nasza łazienka jest dla naszej wygody a te rzeczy wcale nie ujmują jej urody.